Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stilius“ – apie netikėtus gyvenimo posūkius

Pirmoji vakaro istorija apie originalią porą, labai skubėjusią ir gyvenusią taip, kaip ir dauguma šiuolaikiškų miesto gyventojų. Tačiau Jolanta ir Hubertas Bliujai rimtų firmų direktorių kėdes iškeitė į kitokį gyvenimo tipą.
Violeta Baublienė
Violeta Baublienė / LRT nuotr.

Neslėpdami, kad abu ieškojo ne tik ramybės, bet ir santarvės šeimoje, du žmonės atrado neįtikėtinų dalykų. Kaip klostosi jų kasdienybė toli nuo įprasto miesto šurmulio vienkiemyje, kur nėra jokių patogumų ir būtiniausių sąlygų? Ir kodėl jų kieme stovi indėnų gyvenimui būdingas vigvamas, o aplink laksto kelioliką grynaveislių šunų?

Kita laidos tema pakvies į Londoną. Ir nors šis miestas pastaraisiais metais lietuviams tapo artimesnis už savus namus, apsilankyti Karališkojoje operoje linkęs retas. Opera dar vis laikoma elitiniu menu. Tuo tarpu 300 metų skaičiuojančiame Covent Gardeno teatre šiuo metu dainuoja net trys lietuviai, ir labai smagu lifte išgirsti „labas“.

„Šiuolaikinė opera artėja prie žmonių“, – pasakys Karališkosios muzikos akademijos studentė Lauryna Bendžiūnaitė. Tuo tarpu ne vienerius metus Covent Gardene dainavusi ir tarptautine žvaigžde vadinama Liora Grodnikaitė interviu dalija retai. Dėl susitikimo su soliste turime įveikti sudėtingą Covent Gardeno saugumo sistemą, o viso susitikimo metu gretimame kambaryje Lioros laukia teatro atstovė. „Per penkerius metus čia nesugebėjau apeiti viso teatro“, - juokiasi Liora ir neslepia, jog jos gyvenime, skirtame tik operai, bręsta milžiniški pokyčiai.

Kas sieja dvi šias žavias, tačiau be galo skirtingas moteris, dainuojančias karališkose institucijose Londone? Pripažintas mecosopranas ir būsimoji scenos favoritė „Stiliuje“ bus atviros.

„Stilių“ žiūrėkite sekmadienį 18.30 val. per LTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius