Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su vyru susituokęs gėjus Mindaugas: „Moterys man nepatinka, ką man daryti, kad toks gimiau?“

„Vaikai per užpakalį negimsta“, – rėžia Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius. „Pydaras!“, – rėkia studijos žiūrovas svečiui. Tas pasiūlo susitikti už televizijos durų. Šio pirmadienio vakarą BTV „Yra kaip yra“ diskusija su Asta Stašaityte-Masalskiene apie homoseksualų santuokas bus kaip niekad atvira ir karšta.
Mindaugas
Mindaugas / BTV nuotr.

„Moterys man nepatinka, tad ką man daryti, kad toks gimiau? Aš prieš gimdamas nepasirinkau savo lytinės orientacijos, tėvų, luomo ar statuso, negaliu gimti iš naujo“, – šį pirmadienio vakarą BTV diskusijų laidoje „Yra kaip yra“ atviraus 28 metų modeliu dirbantis Mindaugas, neseniai atšventęs vestuves su mylimuoju Vokietijoje.

Portalas Žmonės.lt neseniai rašė apie Mindaugo gyvenimo ir meilės istoriją, jo santuoką su vyru ir emigraciją į Vokietiją.

Simpatiškas, ekspresyvus, jausmingai savo nuomonę ginantis vyras,  prieš porą metų emigravęs į Vokietiją, neslepia: iš Lietuvos ieškoti  asmeninės laimės kitur išvyko todėl, kad yra gėjus. „Mūsų šalyje homoseksualai sulaukia daugiausia neigiamo visuomenės vertinimo. Vokietijoje kitaip – galima drąsiai eiti į gatvę, dirbti ir mylėti. Todėl daugelis homoseksualų, transseksualų iš Lietuvos emigruoja ne tik dėl geresnio uždarbio, bet ir dėl to, kad pavargsta slapstytis ir jaučiasi nesaugūs“, – sako Mindaugas.

Studijoje lietuvis atvirai pasakos, kaip susipažino su mylimuoju, 36-erių metų Volfgangu, kodėl nusprendė įteisinti santykius ir iškelti vestuves. „Tuokdamiesi abu norėjome parodyti, kad į savo santykius žiūrime rimtai.  Ir į Lietuvą vis tiek ateis įstatymas, kad gėjai galės tuoktis. Kuo toliau, tuo daugiau šalių priima šį įstatymą. Kodėl heteroseksualai turi teisę tuoktis, o homoseksualai ne? Ima siutas, noriu tuoktis, bet negaliu, turiu likti viengungiu arba emigruoti, kad susikurčiau laimingą gyvenimą“, – laidoje „Yra kaip yra“ piktinasi Mindaugas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu

Artimas Mindaugo bičiulis stilistas Robertas, kuriam ne kartą  teko slaugyti Mindaugą, nukentėjusį nuo buvusių mylimųjų smurto, džiaugiasi dabartine Mindaugo laime. „Reikia pripažinti, anksčiau neatsakingai jis pasirinkdavo antrąsias puses: Mindaugo mylimieji naudodavosi jo meile, elgdavosi kaip su „nelaiminga namų šeimininke“, nevengdavo smurto. Dabar Mindaugas  – iš tiesų laimingas. Ir jo laimė – niekam netrukdo. Tad kodėl visuomenė turi drausti mylintiems, tos pačios lyties žmonėms kurti šeimas?“

„Homoseksualų teisė į šeimą ir santuoką šiuo metu yra varžoma“, –  Mindaugui pritaria kitos laidos dalyvės: lesbietė Artumė,  kartu su partnere neseniai susilaukusi kūdikio, ir  biseksualia save vadinanti Margarita.  

Tuo tarpu asociacijos Vakarų Lietuvos tėvų forumas pirmininkė Kristina Paulikė  – prieš Europos Parlamento valstybėms narėms siūlomus priimti įsipareigojimus pripažinti seksualinių mažumų santuokas, tėvystę, partnerystę.  „Jie nori nebe teisių, o išskirtinių privilegijų. Susidaro įspūdis, kad planetoje vyksta gyventojų mažinimo problema“.

„Homoseksualų santuoka ir apskritai gėjų bei lesbiečių santykiai – tai ėjimas prieš gamtos dėsnius.“ – karščiavosi gervaldininkas, Lietuvių Tautos sąjungos atstovas Pranas Valickas. – „ Tai naikina  tradicines šeimos vertybes, moralę apskritai. O demoralizuota tauta – tai žlugusi valstybė.“

Karšta ir aktuali diskusija apie meilę, santuoką, vaikus ir kiekvieno žmogaus teisę būti laimingu – šį pirmadienio vakarą  per BTV 20.30 val. diskusijų laidoje „Yra kaip yra“ su Asta Stašaityte-Masalskiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius