-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi Europos kino apdovanojimai – jau šeštadienį

Šį šeštadienį (gruodžio 4 d.) bus bene svarbiausia metų diena Europos kinui. Tą dieną paaiškės, kam atiteks svarbiausi Europos Kino Akademijos adovanojimai – Efa statulėlės („oskarų “ europinis analogas).

Šį prestižinį renginį, paprastai tiesiogiai transliuojamą į daugiau nei keturiasdešimt šalių, patikėta rengti
Talinui, kaip kitų metų Europos kultūros sostinei. Dėl labai didžiulio žiniasklaidos dėmesio, beveik 1000 VIP svečių ir kino „žvaigždžių“ pristatymo kovoja daug šalių ir miestų. Talinui daug papildomų pliusų suteikė aktyvi kino institucijų veikla bei aktyviai ir originaliai vystomas ir pristamas 2011 metų
Eurpos kultūros sostinės titulas.

Tuo pat metu vyks ir Europos kino Akademijos Generalinė asamblėja, kurios metu bus išrinkta ir naujoji taryba, kuriai šiuo metu vadovauja žymus vokiečių režiserius W.Wenders. Šiemet į vieną Rytų ir Pietų šalim skirtą vietą, kaip kandidatu prsitatytas ir žinomas lietuvių režisierius Arūnas Matelis. Tarp A. Matelio konkuretų yra daugybė žymių kūrėjų. Kas atstovaus taryboje Rytų ir Pietų Europą, paaiškės suskaičiavus visų akademijos narių balsus. Kai kurios šalys, kurių atstovai pretenduoja tapti tarybos nariais, akademijoje turi dvidešimt kartų daugiau narių, nei Lietuva; balsavimo teisę turinčių lietuvių yra penki. Taip pat bus patvirtinta, kam kitais metais atiteks teisė rengti šias prestižines ypatingo dėmesio
susilaukiančais ceremonijas. Pagal nerašytas taisykles, kas antri metai, ši teisė suteikiama miestui, kuriame reziduoja EFA, t.y Berlynui (2011) , o 2012 m. ji turėtų vykti Maltoje.

Nors šiemet į svarbiausius kino apdovanojimus nepretenduoja nei vienas lietuviškas kūrėjas ar filmas, EFA apdovanojimų istorijoje jau yra ir leituviškas akcentas: A.Stonys laimejo šį prestižinį apdovanojimą, o Š. Barto ir A. Matelio filmai buvo nominuoti.

Europos kino akademijos nariai lietuviai: dr. G.Arlickaitė, režisieriai – A.Stonys, A. Matelis, operatoriai – R.Leipus, R.Greičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius