-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„TV pagalba“ pagerbė nužudytą Viltę Stankutę-Butkienę: eteryje – jos reportažai ir kolegų ašaros

Pirmadienio vakarą TV3 parengė specialią „TV pagalbos“ laidą, skirtą nužudytai žurnalistei Viltei Stankutei-Butkienei atminti. Laidoje ne tik parodyti paskutiniai jos reportažai, bet ir pakalbinti su tyrimu susiję pareigūnai. Laidos vedėjas Egidijus Knispelis sunkiai tramdė emocijas ir visos „TV pagalbos“ komandos vardu išreiškė gilią užuojautą nužudytos kolegės artimiesiems.
Viltė Stankutė-Butkienė
Viltė Stankutė-Butkienė / Stop kadras

Po Kalėdų, pažymėtų daugybe nelaimių, Lietuvą sekmadienį, gruodžio 28 d., sukrėtė dar viena kraupi žinia: Giraitėje (Kauno raj.) rasti žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo kūnai.

Pirmadienį, gruodžio 29 d., sulaikytas ir įtariamas nužudymu buvęs žurnalistės sugyventinis Nerijus Kalaušis.

„Visos komandos vardu noriu pareikšti užuojautą Viltės artimiesiems“, – prasidėjus laidai sakė E.Knispelis.

Į laidą buvo pakviestas pareigūnas ir nužudytosios giminaitis Dalius Mackela, kuris tiesioginio eterio metu sunkiai rinko žodžius. „Noriu padėkoti pareigūnams, kurie taip greitai padėjo surasti įtariamąjį, kad teisingumas triumfavo. Buvo daug geranoriškų žmonių, kurie teikė informaciją apie jį. Teks visiems gyventi su šiuo praradimu... Dukrai papasakosime, kokia ji buvo mama, o ji buvo išties gera“, – sakė jis.

TV3 Play nuotr./Speciali „TV Pagalbos“ laida, skirta gelbėtojai Viltei atminti

TV3 Play nuotr./Speciali „TV Pagalbos“ laida, skirta gelbėtojai Viltei atminti: Dalius Mackela ir Egidijus Knispelis

„Nuo tos minutės, kai pareigūnai sužinojo apie šį brutalų nusikaltimą, jie nevalgė ir negėrė – dėjo visas pastangas, kad nusikaltimas būtų išaiškintas. Buvo dėtos maksimalios pastangos. Ne todėl, kad Viltė dirbo televizijoje, o tiesiog, iš žmogiškosios pusės, kad būtų išaiškintas baisus nusikaltimas. Tai turbūt buvo to vyro pavydas“, – svarstė D.Mackela.

Laidotuvės – gruodžio 31-ąją

Žurnalistės laidotuvės įvyks gruodžio 31-ąją. „Bijome tos akimirkos, kai reikės pažiūrėti į jos užmerktas akis“, – sakė E.Knispelis.

Specialios laidos metu taip pat buvo rodomi anksčiau nufilmuoti reportažai, kuriuos padarė V.Stankutė-Butkienė.

Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė
Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė

„Tai žmogus, kuris kitiems nešė viltį. Ji buvo pilna optimizmo, mokėjo lipti per savo bėdas ir nešti viltį per mažus miestelius ir kaimus. Ji turėjo teisę gyventi“, – tramdydamas ašaras sakė D.Mackela.

Jis buvo vienas pirmųjų, kuris po žinios apie galimą žmogžudystę vyko į Viltės namus tikrinti pranešimo apie įvykį. „Jaučiausi taip, kaip ir kiekvienas – niekas netikėjo, kad ten tikrai bus Viltė. Niekas netikėjo...“ – sakė jis.

Laidoje trumpai pasirodė ir „TV pagalbos“ reporteris, laidos „Farai“ vykdomasis prodiuseris Edgaras Navickas, kuris, sunkiai tramdydamas ašaras, dėkojo policijos pareigūnams, dėjusiems visas pastangas, kad kolegės įtariamasis žudikas būtų sulaikytas.

Darius Žukauskas, Edgaras Navickas ir Egidijus Knispelis
Darius Žukauskas, Edgaras Navickas (centre) ir Egidijus Knispelis

Ieškant žudiko – trys versijos

Laidoje taip pat dalyvavo laikinai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Darius Žukauskas, papasakojęs keletą detalių apie įvykusią nelaimę. 

„Gavus informaciją visada yra sudėtinga nustatyti galimai padariusį nusikaltimą asmenį. Dalyvavo daug pareigūnų, todėl greitai pavyko nustatyti įtariamojo asmens duomenis. Buvo apsistota ties pagrindine versija, kad tai padarė šiandien sulaikytas asmuo Nerijus Kalaušis“, – sakė jis.

Laidos vedėjui pasiteiravus, kaip policija reagavo į nusikaltimu įtariamo N.Kalaušio pareiškimus „Facebook“, esą jis nusižudys, D.Žukauskas teigė, kad tais žodžiais niekas nepuolė tikėti, o toliau intensyviai ieškojo įtariamojo.

„Niekada negali pasitikėti tuo, ką pateikia nuo policijos besislapstantis asmuo. Jis buvo sulaikytas laiptinėje, kai išeidinėjo iš savo pažįstamų buto, ten, kur slėpėsi. Jis nesipriešino“, – sakė D.Žukauskas.

Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė
Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė

Pasiteiravus, ar sulaikytasis gailisi, pareigūnas teigė, kad kol kas kažką tvirtinti dar ankstoka. „Natūralu, kad žmogus, įvykdęs tokį brutalų nusikaltimą, vėliau suvokia, ką padarė. Ar apgailestavimas apsimestinis, ar ne – išaiškės ateityje“, – sakė jis. 

D.Žukauskas teigė, kad po pranešimo apie nelaimę buvo iškeltos trys versijos, kur gali būti įtariamasis N.Kalaušis: pabėgęs į užsienį, nusižudęs arba besislapstantis Lietuvoje.

Būtent pastaroji versija ir pasitvirtino: jis sulaikytas Kaišiadoryse, o šiuo metu uždarytas Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

Jeigu bus įrodyta, kad įtariamasis kaltas dėl dvigubos žmogžudystės, jam gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė
Stop kadras/Viltė Stankutė-Butkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius