Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV žiūrovai išvys dokumentinį filmą apie slaptą milijardinį Vladimiro Putino turtą

Netrukus LNK parodys skandalingą prancūzų dokumentinį filmą „Slaptieji Putino turtai“, Europos ir pasaulio televizijose sulaukusį itin didelio žiūrovų dėmesio. „Slaptieji Putino turtai“ jau parodyti Belgijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Šveicarijoje. Filmą apie Putino turtus Estijoje stebėjo daugiau nei trisdešimt procentų auditorijos. Jau rugsėjį šio filmo premjerą suplanavo ir LNK.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzų žurnalistai neslepia: panašu, kad Vladimiras Putinas yra turtingiausias Europoje žmogus, kurio  turtas vertas daugiau kaip keturiasdešimt milijardų dolerių. Per valdymo metus jis ir jo šalininkai ėmėsi precedento neturinčio turto paskirstymo. Pagrindiniai naudos gavėjai: tie, kurie jam artimi policijoje, armijoje ir FSB. Be to, represija tęsiasi visu greičiu pirmyn: įbauginimai, melagingi tyrimai, mušimai, opozicijos lyderiai gyvena priespaudoje ir neregėto smurto grėsmėje.

Vladimiro Putino turtus galima pamatyti Rusijos pietuose. Nuo 2009 pradžios prezidentas statosi mažąjį Versalį Gelendžike, Juodosios jūros pakrantėje. Ta vieta yra Rusijos pietuos, gigantiškas kompleksas. „Google“ jį vadina tiesiai šviesiai – „Putino rūmais“. Žemėlapyje net yra tuo metu rūmus stačiusių darbininkų darytų nuotraukų. Monumentalus įėjimas, didžiuliai rūmai ir įspūdingas parkas. 

Bandydami išsiaiškinti, ar šie rūmai iš tikrųjų priklauso Vladimirui Putinui, filmo kūrėjai skrido prie Juodosios jūros. Gelendžike susitiko su opozicijos aktyvistu. Už tai, kad per daug domėjosi šiais paslaptingais rūmais, trys jo draugai atsidūrė kalėjime. Sergejus vis dėl to sutiko žurnalistus ten palydėti. Rūmai labai akylai saugomi. Juos supa kelis kilometrus besidriekianti aklina siena. Prie rūmų galima priartėti kopiant uolomis. Bet tai pavojinga. Ši vieta panaši į vadavietę.  Žurnalistams pavyksta nufilmuoti statomą pontoninį tiltą... Tikras Džeimso Bondo pasaulis.

Klausimas: kiek kainavo šio mažojo Versalio statybos? Taline gyvenantis Sergejus Kolesnikovas, buvęs Putino partneris, yra suskaičiavęs. Penkiolika tūkstančių kvadratinių metrų. Marmuras, auksas... Sergejus greit susumuoja. „Manau, kad dabartinė rūmų vertė – apie vienas milijardas dolerių“, – filme „Slaptieji Putino turtai“ sako Sergejus Kolesnikovas.

Filmo „Slaptieji Putino turtai“ kūrėjai pastebi, kad caras Putinas laikrodžius dovanoja savo pavaldiniams, lyg jie būtų pigūs suvenyrai. Bus parodyta, kai jis darbininkui dovanoja „Blankpein“ už septynis tūkstančius eurų. Paskui – piemeniui, tokį patį modelį. Dar yra laikrodis, kurį Vladimiras Putinas mūvi tik privačioje aplinkoje. Išskirtinis modelis. Kaina – keturi šimtai tūkstančių eurų. Remdamasi vaizdo įrašais opozicinė partija „Solidarnost“ suskaičiavo, kad Vladimiro Putino laikrodžių kolekcijos vertė – apie penki šimtai tūkstančių eurų.

Išsamus Putino milijardų tyrimas – netrukus per LNK filme „Slaptieji Putino turtai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius