-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 žiniose – dar septynios „Lietuvos garbės“ istorijos

TV3 eteryje startavo šeštasis TV3 Žinių projektas „Lietuvos garbė“, kuriame už kilnius darbus įvertinami ir pagerbiami paprasti Lietuvos žmonės, taip pat užsienyje gyvenantys ir gimtinę garsinantys lietuviai.
TV3 žinių vedėjai
TV3 žinių vedėjai / TV3 nuotr.

Reportažai apie juos ir apie jų žygdarbius kasdien rodomi 18.45 val. TV3 Žiniose, specialioje projekto rubrikoje su Renata Šakalyte ir Roku Petkevičiumi. Prie projekto šiemet prisijungė ir bankas „Nordea“. Jis tapo projekto partneriu.

Šiemet projekte „Lietuvos garbė“ numatytos aštuonios nominacijos: „Metų drąsos vaikas“, „Metų pasiaukojimas“, „Metų pašaukimas“, „Metų žygdarbis“, „Metų viltis“, „Metų pareiga“, specialios TV3 Žinių ir projekto mecenato banko „Nordea“ nominacijos.

Vasario 21–27 dienomis TV3 žiniose pamatysite dar septynias pasiaukojimo, vilties, žygdarbių ir drąsos istorijas. Net dvi nominantės „Metų pasiaukojimo“ ir „Metų pašaukimo“ nominacijose – iš Alytaus: Angelė Skinkienė – per 22 metus Skinkių šeimoje savo tikrus namus surado 11 vaikų, kuriuos paliko biologiniai tėvai (vasario 21 dieną); sesuo Vita Kazilionytė – Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių seserų kongregacijos vienuolė, visą savo laiką ir jėgas atiduodanti mirštančių močiučių slaugai (vasario 22 dieną.).

„Nebuvo laiko apmąstymams, – prisipažins „Lietuvos garbės“ nominantas Rolandas Pauliukonis iš Lazdijų, kurio „Metų žygdarbio“ nominacijos istoriją TV3 Žinios rodys vasario 23-ąją. – Kai vaikutį sugriebiau už suledėjusios rankutės, šmėstelėjo mintis: o jeigu tai būtų mano sūnelis? Turiu aštuonerių metų sūnų ir šešerių metų dukrelę. Širdyje labai gaila, kad nebespėjau kitiems vaikams padėti.”

Tėvų, auginančių vaikus su įgimtomis širdies ydomis, problemas labai gerai žino ir „Metų vilties“ nominacijai pristatyta Daiva Jonauskienė. Jos jaunylė dukra, 4 metukų Roma Teresė, gimė su sudėtinga širdies yda, mažylei teko iškęsti ne vieną operaciją. „Kai žvelgi į savo vaiko akis, primenančias žiemą apšalusį stiklą, kai matai už vaiką kvėpuojančią aparatūrą, protu nebesuvoki, iš kur ta kūdikio jėga kabintis į gyvenimą“, – vasario 24 dieną TV3 Žinių rubrikoje „Lietuvos garbė 2011“ pasakos „Vaiko širdies asociacijos" įkūrėja D. Jonauskienė.

Vasario 25, 26 ir 27 dienomis TV3 Žiniose – dvi istorijos iš Panevėžio ir viena iš Naujosios Akmenės: panevėžietis Andrius Paipelis nominuotas „Metų pareigos“ nominacijoje už išgelbėtą iš degančio namo kaimyną; „Metų vilties“ nominacijoje – Jolanta Aksomaitienė, kuri priglaudė ir kaip savus augina net šešis nužudytos sesers vaikus; Sekmadienį – dar viena „Metų vilties“ istorija, kurioje Julija Rimkutė, kuri sirgdama ypač sunkia onkologine liga nepraranda gyvenimo džiaugsmo ir kasdien viliasi stebuklo.

TV3 Žiniose jau parodytos ypač jaudinančios istorijos, kuriose tauragiškės Vidos Stonienės, klaipėdiečių Osvaldo Kurausko, Rasos Budginienės, Christinos Arutiunios, Sauliaus Griešio ir Vainiaus Grišiaus, šilutiškės Jūratės Zvėgienės, gydytojų iš Vilniaus ir Kauno Dalios Baronienės ir Arvydo Šeškevičiaus drąsos, pasiaukojimo, pašaukimo ir beribės meilės žmogui istorijos.

Projekto herojų likimą ir šiemet, kaip ir penkerius metus iki šiol, spręs TV3 televizijos žiūrovai – balsuodami TV3 interneto svetainėje ir telefonu – ir kompetentinga garsių, nusipelniusių šaliai Lietuvos žmonių komisija: Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, banko „Nordea“ generalinė direktorė Inga Skisaker, kunigas Ričardas Doveika, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, etnologė, lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Nacionalinės premijos laureatas Gintaras Rinkevičius, nusipelnęs kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis ir TV3 televizijos generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Iškilmingą projekto „Lietuvos garbė 2011“ apdovanojimų ceremoniją, į kurią kasmet susirenka pagerbti nepaprastų žmonių ir pasidžiaugti jų žygdarbiais iškiliausios šalies asmenybės, populiariausi Lietuvos pramogų, sporto, kultūros ir politikos veikėjai, TV3 rodys kovo 11 dieną 19.00 val.

Per penkerius metus projekto „Lietuvos garbė” specialiomis statulėlėmis iš juodo marmuro, metalo, aukso ir sidabro už gerus darbus jau apdovanoti 53 žmonės iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius