-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

TV6 eteryje startuoja trečioji Ūsų akcija prieš prostatos vėžį

Sausio 10-ąją startuoja trečioji, kasmetinė, TV6 inicijuota Ūsų akcija. Tradiciškai ji tęsis visą mėnesį ir kvies vyrus pasitikrinti dėl prostatos vėžio. Ūsų akcijos prieš prostatos vėžį idėją šiemet palaiko net 16 medicinos klinikų visoje Lietuvoje. Jose visą mėnesį bus galima atlikti prostatos specifinio antigeno (PSA) tyrimą už ypač mažą kainą.
TV6
TV6. / TV6 nuotr.

„Tai labai reikalinga akcija, nes informacijos apie šią paplitusią ir klastingą ligą Lietuvoje vis dar trūksta ir vyrai neina tikrintis. O statistikos duomenys tragiški. Kas dešimtas vyresnis nei 50 metų vyras suserga prostatos vėžiu. Maždaug tūkstančiui diagnozuojamas jau ketvirtos stadijos vėžys, o kasmet Lietuvoje nuo prostatos vėžio miršta 500 vyrų“, – pasakojo Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos pirmininkas Gediminas Žižys.

Jis taip pat pabrėžė prevencijos būtinybę: „Diagnozavus prostatos vėžį ankstyvoje stadijoje, išgijimo tikimybė beveik šimtaprocentinė. Tai kam delsti? Nors gyvename XXI amžiuje, vis dar susiduriu su nuomone, kad  eiti tikrintis sveikatą neva nevyriška, ypač jei tai susiję su vyrišku pasididžiavimu. Galiu pasakyti tik tiek, kad vyriškumas slypi ne tik klyne, bet ir sąmoningume.“

 „Kuo labiau mūsų visuomenė suvoks profilaktinių tyrimų svarbą, tuo daugiau galėsime išsaugoti gyvybių, kurias nutraukia per vėlai pastebėtos sunkios ligos. Būtina paskatinti vyrus laiku pasirūpinti savo sveikata ir užkirsti kelią šiai klastingai ligai“, – taip ragino vyrus atlikti PSA tyrimą akcijoje dalyvaujančios klinikos „Medicina practica“ laboratorijos direktorius Svajūnas Barakauskas.  

Akcijoje dalyvaujančių klinikų sąrašą rasite interneto svetainėje www.6tv.lt nuo sausio 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius