-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už nevykusį pokštą Donatas Čižauskas sulaukė pažeminimo kariuomenėje

Žvaigždės statusas Lietuvos kariuomenėje jokių papildomų privilegijų nesuteikia – tuo jau ne kartą galėjo įsitikinti būrys žinomų šalies žmonių, įsipareigojusių projekte „Tikri vyrai“ įveikti tikrus karinius mokymus.
Donatas Čižauskas
Donatas Čižauskas / Andriaus Lygnugario nuotr.

Tačiau kartais koją pakišti gali net ir, rodos, nekaltas bandymas pajuokauti – būtent tai savo kailiu patyrė atlikėjas Donatas Čižauskas, kurio nepavykęs pokštas atsisuko prieš jį patį.

Projekte dalyvaujančios žvaigždės sulaukė pratybų Kazlų Rūdos poligone, kuriame dieną pradėjo mokydamiesi apieškoti sulaikytą arba nukautą karį. D.Čižauskui teko vaidinti nukautąjį, o jį apieškoti turėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyr. choreografas Aurelijus Liškauskas. Jo užduotis buvo rasti Donato slepiamą kompasą ir lapelį su svarbia informacija.

Manydamas, kad ten jų niekas neras, o gal net nedrįs ieškoti, D.Čižauskas daiktus paslėpė gana intymioje vietoje. „Kur viskas bebūtų paslėpta, realybėje tu vis tiek turi ieškoti ir surasti tą daiktą. Jeigu Donatui ir buvo įdomu papokštauti, kai pradėjau ieškoti, jis suprato, kad tą pokštą pasidarė sau“, – vėliau situaciją komentavo A.Liškauskas.

Choreografas ne tik nuodugniai apieškojo D.Čižausko tarpukojį, bet nepraleido progos apie tai ir pajuokauti prieš kamerą ir viską stebinčius kolegas. Kadangi vaidino nukautą karį, pats D.Čižauskas to sustabdyti negalėjo, tad gulėjo laukdamas, kol paieška bus bus baigta.

„Aišku, kad nepatiko. Aš nepratęs, kai mane čiupinėja vyrai“, – po tokio nepavykusio pokšto kalbėjo pats D.Čižauskas. Tačiau tai nebuvo vienintelis jo per pratybas patirtas sunkumas. Vėliau gavęs skyriaus vado pareigas, autoritetą praradęs D.Čižauskas su tokiu iššūkiu nesusitvarkė – komanda jo neklausė. „Kaip skyriaus vadas žinojau, kad man reikės rėkti. Bet kad ir kiek aš berėkčiau, pas mus yra tokių žmonių, kurie vis tiek sugalvoja savo tiesą ir daro savaip“, – kolegoms priekaištų turėjo ir pats D.Čižauskas.

Andriaus Lygnugario nuotr./Donatas Čižauskas
Andriaus Lygnugario nuotr./Donatas Čižauskas

Paragauti tikros kareiviškos košės šį sezoną pasiryžo ir žurnalistės Eglė Bučelytė bei Neringa Skrudupaitė, verslininkas ir reperis Vytautas Medineckas-Ironvytas, aktorė Donalda Meiželytė, buriuotojas Rokas Milevičius bei atlikėja Girmantė Vaitkutė. Projekto pradžioje iš vadų sulaukę pagyrų, patekę į pratybų lauką kai kurie garsūs veikėjai sukėlė visišką chaosą. Su kokiais sunkumais susidūrė projekto dalyviai, ir karių gyvenimas iš arti – projekte „Tikri vyrai“ šeštadienį, 16.30 val. per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius