Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų „Euroviziją“ laimėjo Armėnija, Bartas liko šeštas (nuotraukos)

Šeštadienio vakarą Minske dėl geriausios dainos titulo scenoje rungėsi vaikai iš keturiolikos šalių. Burtai lėmė, kad konkursą pirmasis pradėjo Lietuvos atstovas Bartas su daina „Oki Doki“. Deja, susumavus balsavimo rezultatus, Bartas netapo pirmasis. Lietuvos atstovas daugiausia (10) balų gavo tik iš Gruzijos ir užėmė šeštą vietą.
Armėnijos atstovai
Armėnijos atstovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų vaikų „Euroviziją“, tik vienu balsu aplenkęs Rusiją, laimėjo Armėnijos dainininkas. Trečią vietą užėmė Gruzijos atstovai.

Kiekvienos konkurse dalyvavusios šalies televizijos žiūrovai geriausią šių metų dainą rinko balsuodami telefonu, taip pat savo lyderius išskyrė kiekvienos šalies speciali komisija. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, skirti balai vaikų „Eurovizijos“ dalyviams. Visos lėšos, gautos už skambučius, šiemet bus skirtos organizacijai UNICEF.

Jau prieš konkursą Bartas užsienio žurnalistų ir pačių dalyvių buvo laikomas vienu iš lyderių. Nors iš pradžių jo pasirodymui trukdė techninės kliūtys, po paskutinės repeticijos šeštadienį dainininko tėtis užtikrino, kad visos problemos išspręstos ir viskas priklausys tik nuo sėkmės.

Pirmasis scenoje pasirodė Lietuvos atstovas Bartas su šokėjomis. Daug energijos, daug siunčiamų bučinių, daug šypsenų ir lengvai įsimenamas priedainis. Ar jį spėjo išmokti Europa?

Antrasis pasirodė Moldovos dainininkas Stefanas Roscovanas. Ši daina po Barto skambėjo blankiau. Tiesa, dalyvis su šokėjomis bandė publiką pavergti ne tik daina, bet ir blizgančiais rytietiškais drabužiais.

Nyderlandų atlikėjos Anna ir Senna pasirodė trečios. Solistės ant pakylos šoko ir grojo smuiku, o vaizdą scenoje padėjo kurti keturios garbanotos šokėjos. Dainai pritrūko gero priedainio, bet užteko plačių mergaitiškų šypsenų.

Solistė iš Serbijos Sonja Skoric išsiskyrė stipriu vokalu ir lyriška balade. Kita vertus, tai labai priminė suaugusiųjų „Eurovizijos“ konkursą, kur tokios baladės yra ilgametė tradicija. Vis dėlto dainininkė negali likti nepastebėta plačiosios auditorijos.

Penktoji Minsko arenos scenoje uždainavo Ukrainos atstovė Yuliya Gurska. Paauglė savo dainą pristatė pasipuošusi balerinos sijonėliu, o jai pritarė penkios balerinos. Tačiau dainai pritrūko įsimintinos melodijos.

Šešta į sceną išėjusi Švedijos atstovė Josefine Ridell kūrinį atliko gimtąja kalba dainą sudainavo. Ji pirmoji drįso scenoje pasirodyti be palaikomosios komandos ir vien lėta melodija užkariauti Europos simpatijas. Mergina išsiskyrė ir apranga, kurią sunku pavadinti vaikiška: aukštakulniai, trumpa suknelė ir masyvūs papuošalai.

Simpatiška porelė – Liza Drozd ir Sasha Lazin – iš Rusijos žiūrovus pirmiausiai papirko išvaizda, gracingais šokių judesiais ir vaidyba. Ne mažiau charizmatiški buvo ir pritariantieji dainininkai. Rusai vėl grąžino žiūrovus į tikrą vaikų „Euroviziją“ su daina, turinčia džiazo elementų.

Kaimynai latviai Sarlote ir „Sea Stones“ dainavo aštuntieji ir bandė pakelti žiūrovams nuotaiką smagia, bet silpnoka daina.

Jill ir Lauren iš Belgijos žiūrovus pakvietė į smagią paauglių diskoteką. Jų daina įsimenamu priedainiu iš tiesų įkvėpė šokti ir pakėlė nuotaiką. O kur dar šokėjų kūlversčiai ore!

Dešimtasis pasirodęs Armėnijos atstovas Vladimiras Arzumanyanas scenoje pastatė popierinį namą. Tamsiai mėlynu švarku, baltais marškiniais ir raudona kaklaskare pasipuošęs dainininkas leido publikai pasigrožėti jo balso stiprumu.

Viena iš lyderių dar prieš konkursą laikyta Maltos dainininkė Nicole su šokėjomis sceną užkariavo ryškiaspalvėmis lėlių sukneles primenančiomis suknelėmis. Stiprus vokalas ir linksma daina prognozavo aukštą vietą šių metų konkurse.

Žinoma, daugiausia gerbėjų Minsko arenoje turėjo dvyliktas pasirodęs Baltarusijos atstovas Daniilas Kozlovas. Jis pademonstravo stiprų balsą, dainuodamas baladę, tačiau pasirodymas labiau priminė suaugusiųjų „Euroviziją“...

Baby GaGa praminta Gruzijos atstovė Mariam Kakhelishvili su šokėjomis tarptautinės publikos dėmesį bandė patraukti ne tik netradiciniais kostiumais, bet ir labai stipriu balsu. Viena aišku – ji tikrai pelnys žiūrovų simpatijų, tik klausimas kiek.

Konkursą vainikavo Makedonijos dainininkė Anja Veterova, kurią palaikė penki šokėjai. Atlikėjos balsas skambėjo stipriai, o ir dainos priedainį norėjosi kartoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius