Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vaikų Euroviziją“ laimėjo Gruzija, lietuvaitė Paulina Skrabytė liko dešimta

Šeštadienio vakarą Armėnijos sostinėje Jerevane dėl geriausios šių metų dainos titulo į sceną lipo trylika Europos šalių geriausių jaunųjų dainininkų. „Vaikų Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo ir dainą lietuvių kalba pristatė nacionalinės atrankos laureatė dešimtmetė Paulina Skrabytė.
„Vaikų Eurovizijos“ nugalėtoja – Gruzijos grupė „Candy“
Gruzijos atstovės CANDY / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susumavus Europos žiūrovų ir komisijų balsus, geriausia šių metų konkurso daina išrinktas Gruzijos mergaičių projekto „CANDY“ kūrinys „Candy Music“, antroje vietoje liko Nyderlandų, o trečioje – Baltarusijos atstovai. Lietuvos atstovė užėmė dešimtą vietą – savo balus jai skyrė Latvija (6), Moldova (6), Armėnija (2), Švedija (1), Baltarusija (4), Makedonija (10) ir Gruzija (12).

Pirmą kartą per devynerius metus „Vaikų Eurovizija“ šiemet antrą kartą vyko toje pačioje šalyje – Armėnijoje, nes būtent armėnų jaunieji atlikėjai du kartus iš eilės papirko Europos televizijos žiūrovus ir komisijas. Tarptautinis dainų konkursas šiais metais dainininkus ir žiūrovus sukvietė į naujai renovuotą Kareno Demirčiano sporto ir koncertų kompleksą Jerevane.

AFP/Scanpix nuotr./Rachel ia Nyderlandų
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rachel iš Nyderlandų

Šiais metais konkurso balsavimo taisyklės pasikeitė, lyginant su praėjusiais metais. Žiūrovai balsavimą galėjo pradėti tik išklausę visų trylikos dainų. 50 procentų kiekvienos šalies skiriamų balų sudarys komisijos ir tiek pat televizijos žiūrovų balsai.

Konkursą pradėjo „Vaikų Eurovizijos“ sceną kartą jau išbandžiusi ir Dariaus Užkuraičio „Eurovizijos senbuve“ pavadinta Rusijos atstovė Katia Riabova, su šokiais ir šou elementais atlikusi dainą apie Romeo ir Džiuljetą. Tuo tarpu kaimynės Latvijos jaunosios dainininkės Amandos Bašmakovos atliktas lyriškas kūrinys, per kurį vokalistės balsas iškrėtė keletą garsinių kiaulysčių, priminė „Dainų dainelės“ konkursus.

Moldovos mažoji princesė Larika, pasipuošusi pūsta rožine suknele, puikiai užpildė visą sceną ne tik savo pasirodymu, bet ir charizma. Pasveikinti visus, atvykusius į Armėniją, savo daina „Welcome to Armenia“ ir pasirodymu su šou elementais pakvietė šios šalies atstovė Dalita – daugkartinė įvairių vaikų „Mis“ konkursų laureatė ir vaikiškų žinių televizijoje vedėja.

Mažuoju Bon Joviu savo šalyje vadinamas bulgaras Ivanas Ivanovas, vilkėjęs šarmingu baltu kostiumu, atstovavo ne tik Bulgarijai, bet ir itin retai vyriškajai dainininkų giminei „Vaikų Eurovizijoje“.

AFP/Scanpix nuotr./Paulina Skrabytė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulina Skrabytė

Lietuvos atstovė Paulina drąsiai ir garsiai pasisveikino su visais Europos žiūrovais „Hello Europe!“ ir per visą pasirodymą dalijosi plačia šypsena, stilingu vaikiškumu ir kokybišku muzikiniu atlikimu.  

Energingą šou, labiau tipišką „Eurovizijai“, po mūsų šalies dainininkės pristatė ukrainietė Kristall, atlikusi dainą „Evropa“ („Europa“). Makedonijos atstovas Dorijanas Dlaka „Vaikų Eurovizijoje“ jau yra dalyvavęs kaip šokėjas, o šįkart pasirodė kaip solistas.

Nyderlandų atlikėja Rachel, sunkiai valdanti kairią ranką, su keturiais energingai šokusiais berniukais įrodė, kad stiprus balsas ir vaikiška šypsena kuria mažus stebuklus. O baltarusė Lidija Zabolockaja euroviziniu pasirodymu kvietė angelus išspręsti žmonijos konfliktus ir sukėlė audringas publikos ovacijas.

Paauglių merginų simpatijoms pasmerktas žavus švedas Erikas Rappas scenoje su didžėjumi, šokėjomis, būgnininku ir gitaristu sukėlė tikrą šėlsmą ir pasirodymu perteikė turtingą savo šalies eurovizinę patirtį. Gruzijai šiemet atstovavo specialiai „Vaikų Eurovizijai“ suburtas merginų projektas „CANDY“, stipriais balsais originaliai atlikęs dainą „Candy Music“.

O konkursą užbaigė moteriško žavesio, suknelių su žirniukais ir saldžių bučinių renginiui suteikusi Belgijos atstovė Femke su palaikymo komanda.

VIDEO: CANDY - Candy Music (Georgia) - 2nd rehearsal Junior Eurovision Song Contest 2011 Yerevan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius