Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus bokštų 2011“ laurai – Aistei Pilvelytei ir Raigardui Tautkui

Sekmadienio vakarą LRT studijoje įvyko iškilmingas konkurso „Vilniaus bokštai 2011“ finalas. Paaiškėjo, kad geriausiomis dainomis pripažintos Aistės Pilvelytės bei Raigardo Tautkaus ir Kauno šampaninio choro kūriniai.
Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė su dramatišku kūriniu „Lietus apie mus“ džiaugėsi antrąja vieta. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Geriausią dainą rinko žiūrovai, balsuodami internetu ir telefonu bei komisija. Komisija nusprendė išskirti trečią vietą ir dvi antras, nes, pasak kompozitoriaus Mindaugo Urbaičio, konkurse neatsirado ryški daina, galėjusi užimti pirmąją vietą.

Antra vieta dalinosi ir trijų tūkstančių litų prizu džiaugėsi A.Pilvelytės dainos „Lietus apie mus“ autoriai: muzikos autorius Vitalijus Neugasimovas ir dainos teksto autorius Andrius Jautakis bei R.Tautkus su Šampaniniu choru. Choro atlikto kūrinio „Mes kartu“ muzikos ir aranžuotės autorius – R.Tautkus, teksto autorė – Žaneta Daubarytė.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Renginio akimirka
N.Malunavičiūtė

Trečioji vieta ir dviejų tūkstančių litų prizas atiteko Olegui Ditkovskiui ir Nedai Malūnavičiūtei. Dueto dainos „Monologas tau“ muzikos autorius – O.Ditkovskis, teksto autorius – Saulius Bareikis.

Konkurso „Vilniaus bokštai 2011“, skirto Lietuvos radijo 85-erių metų sukakčiai, nugalėtoju pretendavo tapti R.Tautkaus ir Kauno šampaninio choro, A.Pilvelytės, O.Ditkovskio ir N.Malunavičiūtės, Rositos Čivilytės, Liepos Mondeikaitės, „Lemon Joy“, „Dizzy Rockets“, Jūratės Miliauskaitės, Julijos Jačėnaitės, „The Nominals“, „Seni draugai“, vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“ atliekami kūriniai.

Už sėkmingą debiutą bei klausytojų palaikymą grupė „The Nominals“ su daina „Mūsų rytas“ buvo apdovanota tūkstančio litų prizu. Už tobulėjimą ir perspektyvą taip pat buvo apdovanota L.Mondeikaitė, originalumą –  „Quorum“, tris tūkstančius litų buvo dovanota R.Čivilytės dainos autoriams. Už nostalgišką dainą „Kažkada“ kompozitorius Mindaugas Urbaitis grupę „Lemon Joy“ apdovanojo padėkos diplomu.
  
Šio konkurso misija – padėti išgarsėti mažiau žinomoms grupėms ir atlikėjams.

Žiūrovai koncerte išvydo keturis mėnesius vykusio, 206 dainų sulaukusio konkurso finalininkus.12 geriausių dainų buvo atrinkta susumavus internetu balsavusių klausytojų ir  komisijos, kurią sudarė kompozitorius M.Urbaitis, LATGA-A generalinis direktorius Edmundas Vaitiekūnas, kompozitorius ir tekstų autorius Martynas Bialobžeskis, Lietuvos radijo muzikos laidų vyriausioji redaktorė Birutė Paškevičienė ir LRT programos „Opus3“ vadovas Darius Užkuraitis, balsus.

Koncerto metu grojo LRT grupė, vadovaujama Dainiaus Pulausko ir „Triumfo arkos“ orkestro styginių grupė.

Koncerto vedėjai – pirmuosius „Vilniaus bokštus“ septintojo dešimtmečio pabaigoje vedęs diktorius Juozas Šalkauskas ir Lietuvos radijo žurnalistė Giedrė Čiužaitė.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Renginio akimirka
Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Kauno šampaninis choras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius