Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilties bėgimas 2010“ kvies susivienyti kilniam tikslui (nuotraukos)

Per Sekmines į Klaipėdą kviečia paramos akcija „Vilties bėgimas 2010“. Jos metu surinktos lėšos bus skiriamos pirmajam Lietuvoje dvasinės, psichologinės ir socialinės pagalbos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui vėžiu sergantiems ir jų artimiesiems.
Brolis Astijus ir Daiva Tamošiūnaitė-Budrė
Brolis Astijus ir Daiva Tamošiūnaitė-Budrė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdoje organizuojama trečioji paramos akcija „Vilties bėgimas“ šiemet išsiplėtė – ją tiesiogiai transliuos TV3 televizija, renginį vainikuos koncertas „Vilties telemaratonas“. „Vilties bėgimas 2010“ šiemet įvyks per Sekmines, gegužės 23 dieną. Bėgime kviečiami dalyvauti tiek patyrę bėgikai, tiek ir mėgėjai, o trumpiausią – 600 metrų trasą – kviečiama įveikti ir simboliškai prisidėti prie akcijos ir vyresnio amžiaus ar negalią turintys žmonės.

Planuoja surinkti 3 mln. lėšų

Idėja šalia Klaipėdos universitetinės ligoninės įkurti onkologijos centrą palaiko ir įgyvendina broliai pranciškonai, onkologiniai ligoniai, jų artimieji, draugai ir daugybė savanorių.

Už akcijos metu surinktas lėšas bus statomas visas Šv. Pranciškaus onkologinio centro kompleksas: koplyčia, vienuolynas, onkologijos centras ir kada nors – sveikatingumo centras. Onkologinio centro misija – padėti priimti žinią apie sunkią ligą ir padėti pasveikti.

Benediktas Jurčys /Brolis Benediktas Jurčys
Brolis Benediktas Jurčys

Pasak brolio Benedikto Jurčio, šis centras bus lyg tarpinis variantas tarp slaugos namų ir ligoninės, kuriame bus suteikiama psichologo pagalba, vyks muzikos, dailės terapijos užsiėmimai. Onkologiniame centre veiks netgi kirpykla, kuriame moterys po chemoterapijos procedūrų galės atgauti pasitikėjimą savimi, įsigyti peruką ar dailią skarą.

Šv. Pranciškaus onkologinio centro įkūrimui reikia surinkti 6 milijonus litų. 3 milijonus litų centro įkūrėjai tikisi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, o likusius 3 surinkti iš aukų, iš kurių didžiausia bus surinkta „Vilties bėgimo 2010“ metu. Lėšos onkologinio centro statybai renkamos ir pardavinėjant simbolines „plytas“.

Padės atgauti prarastą viltį

Brolio Astijaus teigimu, akcija vadovausis vienuolio, Šv.Pranciškaus Asyžiečio žodžiais „Eikite ir skelbkite gerąją naujieną“.

„Reikia sugrąžinti žmonėms viltį, nes vėžys kesinasi ne tik į žmogaus kūną, bet ir į žmogaus emocijas, į jo dvasinį gyvenimą, į artimųjų žmonių santykius. Vykdomos gražios akcijos, renkamos aukos įvairiems preparatams, vaistams, o mes žengiame dar vieną žingsnį pirmyn ir kalbame apie žmogaus dvasią, jo vidaus gydymą, kad vėžys ir iš ten būtų ištraukiamas“, – teigė brolis Astijus. 

„Matydama, kiek Lietuvoje serga žmonių suprantu, kad einame prasmingų keliu“, – teigė viena akcijos organizatorių, Klaipėdos apskrities moterų, sergančių onkologinėmis ligomis, draugijos „Zunda“ pirmininkė  Aldona Kerpytė. Moteris yra pati kovojusi su vėžiu, todėl puikiai supranta, kaip sergančiajam yra reikalinga psichologinė pagalba.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius (kairėje)

Planuojama, kad gegužės 23 dieną iš Vilniaus į Klaipėdą ir atgal kursuos „Vilties traukinys“, kuris į akciją veš bėgikus ir sergančiuosius. 

Pasak laidų vedėjo Gedimino Jauniaus, tiesioginė labdaros akcijos „Vilties bėgimas 2010“ transliacija nebus „ašaringa laida“, o džiugi ir sutvirtinanti. Laida bus transliuojama ir iš burinio laivo, stovinčio ant marių kranto. „Koncertas bus jautrus ir užgaunantis širdį“, – teigė G.Jaunius. Už koncerto simfoninę programą bus atsakingas dirigentas Modestas Pitrėnas.

„Vilties bėgimo 2010“ renginiai:

Gegužės 13 d. 18.30 val. Klaipėdos muzikinio teatro paramos spektaklis Claudio Monteverdi „Popėjos karūnavimas“.
Gegužės 21 d. 17 val. Onkologinių ligonių ir jų artimųjų susitikimo vakaras ir koncertas Prano Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33, Klaipėda).
Gegužės 22 d. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios kapsulės įleidimo ceremonija Lebreniškėse 16-19 val.
Gegužės 23 d.  9-13 val. Kraujo dovana Nacionalinio kraujo centro palapinėje prie Universiteto „Magna Aula“. 11 val.
11 val. „Vilties“ traukinio iš Vilniaus sutikimas.
12.30-14 val. Šventės atidarymas.

Gegužės 23 d. „Vilties bėgimas 2010“:

14 val.  10 km trasa – startas prie BIG prekybos centro. Nugalėtojai ir prizininkai apdovanojami. Visų nuotolių dalyviai finišuoja Vasaros koncertų estradoje.
14 val. 600 m trasa neįgaliesiems – prie „Studlendo“ prekybos centro.
14.25 val. 6 km trasa – prie „Akropolio“ prekybos centro.
14.45 val. 3 km trasa – Atgimimo aikštėje.

Visi norintieji paaukoti Šv. Pranciškaus onkologinio centro įkūrimui jau nuo šios dienos kviečiami trumpaisiais numeriais, skambindami arba siųsdami SMS žinutę su žodžiu „VILTIS“. Skambindami ar siųsdami žinutę numeriu 1890 paaukosite 2 Lt, 1891 – 5 Lt, 1892 – 10 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius