-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Romanovas: „Reikia džiaugtis, kad Lavrinovičiai išvis baigė mokyklą”

Kandidatai į Seimą broliai Lavrinovičiai Lietuvą pradžiugino ypatinga asmeninio gyvenimo žinia: jiedu pagaliau baigė vidurinę! Kauno suaugusiųjų mokymo centre atestatus krepšininkai gavo sulaukę trisdešimties. Tačiau vidurinis išsilavinimas – ne kliūtis darbuotis Seime. Bent jau taip mano Lavrinovičių bendrapartietis milijonierius Vladimiras Romanovas.
Broliai Lavrinovičiai
Broliai Lavrinovičiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lavrinovičiai yra Lietuvos milžinai. Ir jeigu jie visą gyvenimą sportuodami dar ir mokyklą baigė, reikia džiaugtis. Jei būtų nebaigę, čia jau kitas dalykas”, – LNK laidai „Karamelinės naujienos” šio pirmadienio vakarą 20.55 val. pasakos V.Romanovas.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas

Dvyliktą klasę Lavrinovičiai įveikė prieš dvejus metus. Svarbųjį įvykį liudija oficialūs dokumentai. Brolius prisimena ir mokytojai.  Tačiau, jie Lavrinovičių beveik nemokė. Žaisdami užsienio klubuose krepšininkai studijavo savarankiškai. „Kai jie atvykdavo į atsiskaitymus, bendraklasiai fotografuodavosi telefonais ar fotoaparatus atsinešdavo. Bet jie retai ateidavo – užduotis darydavo savarankiškai ir atveždavo”, – pasakojo lietuvių kalbos mokytoja Sigita.

Tačiau kodėl broliai atestatus gavo ne po dvylikos mokslo  metų, kaip kad visi, o po dvidešimt ketverių?! Pedagogai atskleidžia neįtikėtiną faktą! Gali būti, kad Lavrinovičiai negalėjo mokytis, nes... netilpo į suolą.  Štai  Kauno suagusiųjų mokymo centre, chemijos kabinete, Kšyštofas laikė egzaminą. Ir tai vos nesibaigė tragedija.

„Jo buvo traumuota nugara, o egzamine reikėjo išsėdėti 5 valandas. Tai jam ir atsistot leido, ir pavaikščioti. O kai laikė kitą egzaminą, tai jau kitoj patalpoj sodinom ir didesnį suolą statėm”, – prisiminimais dalinosi mokytoja Sigita.

Pirmadienio vakarą 20.55 val. LNK laidoje „Karamelinės naujienos“ – ekskursija po Kauno suaugusių mokymo centrą ir brolių Lavrinovičių mokytojų prisiminimai apie krepšinio žvaigždes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius