Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„X Faktoriaus“ dalyvė Iglė nepritapo Laimos Lapkauskaitės chore: „Jaučiausi labai blogai“

Didysis muzikinis projektas „X Faktorius“ kiekvieną sekmadienį žiūrovams padovanoja šventę. Dalyvių pasirodymai stebina ne tik vokaliniais sugebėjimais, bet ir režisūriniais sprendimais, ugnies šou, šviesų gausa ar įmantriomis projekcijomis. Ko gero kokybiškiausio televizijos projekto tikslas – kiekvieną savaitę nustebinti visko mačiusius žiūrovus taip, kad jie kalbėtų apie šou dar visą savaitę.
Iglė Bernotaitytė
Iglė Bernotaitytė / TV3 nuotr.

Nors scenoje garsiausius pasaulio hitus atlieka besišypsantys „X Faktoriaus“ dalyviai – realybė kartais būna kitokia. Praėjęs sekmadienis buvo ypatingai sunkus Iglei Bernotaitytei. Merginą kankino aukšta temperatūra, peršalimas, itin prasta savijauta. Atlikusi dainą ir sulaukusi iš teisėjų pagyrų, mergina užkulisiuose braukė ašaras. „Jaučiuosi labai prastai, tačiau savo pasirodymu esu patenkinta. Padariau viską, ką galėjau“, – sakė Iglė.

Iglei vos 17 metų, tačiau jos talentu neabejoja niekas. Puikiai dainuojanti, šokanti, simpatiškos išvaizdos marijampolietė tiesiog sutverta lietuviškos muzikos scenai. Tai, kad gali dainuoti, Iglė sužinojo prieš penkerius metus. Visą tą laiką mergina koncentravosi į kitą savo talentą – piešimą. „Mano giminėje nėra dainuojančių žmonių. Todėl daug kas stebėjosi, iš kur aš tokia atsiradau. Nei šeima, nei artimieji nežiūrėjo į šį pomėgį rimtai. Padainuodavau per mokyklos šventes ir tiek. Tik dabar, kai įveikiau populiariausio Lietuvoje muzikinio projekto atrankas ir esu finalistė, tėvai suprato, jog aš iš tiesų gerai dainuoju ir galiu kažko pasiekti muzikos pasaulyje“, – juokiasi mergina.

Dainuoti Iglė išmoko pati. Nors 17-metė su dideliu džiaugsmu tobulintų vokalinius įgūdžius, tačiau Marijampolėje nerado specialisto, kuris jai galėtų padėti. Važinėti į Vilnių ar Kauną Iglei atrodė per didelė prabanga. Mokytis dainuoti pas žinomiausio Marijampolės vaikų choro vadovę Laimą Lapkauskaitę mergina nepanoro. „Nuėjau į Laimos vadovaujamo choro repeticiją. Nieko blogo apie šią vadovę negaliu pasakyti, tačiau jaučiausi ten labai blogai. Merginos buvo nedraugiškos, žiūrėjo į mane iš aukšto, nepritapau. Jos chore buvo senbuvės, scenoje dainavo nuo ketverių. Aš į kolektyvą atėjau, kai man buvo šešiolika. Galbūt merginos tiesiog nenorėjo priimti naujos narės, nes jau buvo susibendravusios... Nusprendžiau, kad nekentėsiu ir užvėriau choro duris. Mieliau mokausi dainuoti pati, namie, o kai reikia, padeda muzikos mokytoja“, – pasakoja mergina.

Nors liga vis dar neatsitraukė, Iglė intensyviai ruošiasi būsimam pasirodymui. Merginos mokytojas Saulius Prūsaitis marijampolietei skyrė dainą, su kuria sunkiai sekasi susigyventi. „Suprantu, kad čia yra šou, o ne pageidavimų koncertas. Todėl dainuoju tai, ką parenka teisėjas. Su Sauliumi susidraugavome, jis labai mielas, kūrybingas žmogus, negailintis gerų patarimų. Tikiuosi, kad sekmadienį jau jausiuosi puikiai ir galėsiu žiūrovams atskleisti visus savo talentus“, – viliasi Iglė.

Jau šį sekmadienį tiesiogiai transliuojamame „X Faktoriaus“ finale susirungs devyni dalyviai. Mažiausiai žiūrovų balsų surinkęs be kovos paliks projektą. Kiti du scenoje turės atlikti pačių pasirinktas išlikimo dainas. Kuris turės palikti projektą nuspręs teisėjai. Tie, kas žiūri „X Faktorių“, žino – įtampa, kuri juntama vedėjui Martynui Starkui vardijant finalą įveikusių vardus – sunkiai pakeliama. Jaudinasi ir projekto teisėjai, ir salėje sėdintys, ir televizijos žiūrovai. Apibūdinti, ką jaučia dalyviai, žodžiais yra neįmanoma – užtenka pažvelgti į jų veidus. O jaudintis yra dėl ko – juk projekto prizas – ne tik žinomumas ir šlovė, bet ir 15 tūkst. eurų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius