Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„X faktoriaus“ superfinale triumfavo ir 15 tūkst. eurų laimėjo Iglė Bernotaitytė

Sekmadienio vakarą muzikiniame projekte „X faktorius“ užvirė įnirtinga kova. Ketvirtą sezoną organizuojamo šou finišo tiesiojoje susirungė trys finalininkės: jauniausia projekto dalyvė Iglė Bernotaitytė, unikalaus balso savininkė Paulina Paulauskaitė ir reperės „Golden Age“. Po trijų valandų tiesioginio eterio paaiškėjo nugalėtojos vardas.
Iglė Bernotaitytė ir Saulius Prūsaitis
Iglė Bernotaitytė ir Saulius Prūsaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Laidos viduryje vienai iš dalyvių buvo uždarytos durys į tolimesnę kovą. Deja, tarpinis balsavimas nebuvo sėkmingas Paulinai, ji atsisveikino su projektu jam dar nesibaigus.

Finale rungtis liko Iglė ir „Golden Age“, galiausiai paaiškėjo, kad laimėtojos karūna atiteko Iglei, ji laimėjo ir 15 tūkst. eurų prizą.

VIDEO: „X Faktoriaus“ laimėtoja I.Bernotaitytė: „Niekada gyvenime netikėjau“

„X faktoriaus“ žiūrovus džiugino kvapą gniaužiančiais finalininkių pasirodymais. Šviesos, ugnies, šokėjų šou – žiūrovams atsikvėpti nebuvo kada.

Laimėtoją finale rinko žiūrovai – teisėjai šį kartą turėjo tik patariamąjį balsą. Kiekvienas balsas buvo itin svarbus, tad palaikyti savo favoritą „X Faktoriaus“ gerbėjai buvo raginami vos prasidėjus balsavimui. O kas buvo jūsų favoritės?

Projekto superfinalas prasidėjo originaliu „X Faktoriaus“ teisėjų numeriu. Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Urbonavičius-Samas, Saulius Prūsaitis ir Marijonas Mikutavičius paruošė netikėtą muzikinį numerį – originalią repo interpretaciją.

„Žinome, kad nustebinti šiandieninį žiūrovą yra labai sunku, tačiau tą padaryti mums tikrai pavyks“, – dar prieš finalą žadėjo S.Urbonavičius-Samas. Jo žodžiais nebuvo sunku įsitikinti – teisėjų numerį publika studijoje palydėjo garsiais plojimais.

Netrukus scenoje pasirodė ir visi 16 projekto dalyvių, tarp jų ir superfinalistės.

Finalininkės scenoje atliko dainas ir su garsiausiais Lietuvos atlikėjais. Merginos neslėpė džiaugsmo, jog dainuos su dainininkais, kurių muzika vedą iš proto visą šalį.

Pirma į sceną žengė Paulina Paulauskaitė, drauge su Mantu Jankavičiumi jiedu savitai atliko U2 dainą „One“.

Moterų numylėtiniu tituluojamas atlikėjas su Paulina iš karto rado bendrą kalbą. „Visos repeticijos praėjo labai gerai. Mums lengva kartu dirbti, kadangi labai puikiai vienas kitą suprantame. Manto vokalas labai stiprus, tad dainuoti su juo labai smagu“, – dar anksčiau pasakojo Paulina.

„Labai patiko tavo jėga. Tau nereikėjo judėti, iš tavęs pačios ėjo labai gera energija. Nedaryk nieko kitaip, nes tai esi tu, už tai tave ir myliu“, – po pasirodymo Paulinai komplimentų negailėjo Jazzu.

Atlikėją gyrė ir M.Mikutavičius, o Samas prasitarė: „Gražu žiūrėti, kai balsas šoka. Tai buvo vau, tikrai vau.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulina Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulina Paulauskaitė

Iškart po to scenoje pasirodė Donatas Montvydas su visa savo profesionalių šokėjų komanda, į sceną žengė ir reperės „Golden Age“. Merginos paruošė įspūdingą pasirodymą, juo liko sužavėta ir publika, ir teisėjai.

„Jūs, panos, taip užaugot šitame „X Faktoriuje“. Tai buvo superpasirodymas!“ – bandydamas atgauti kvapą kalbėjo Samas. Komplimentų merginoms negailėjo ir Jazzu. „Vietomis buvo labai karšta. Tai buvo stilius ir seksas. Donatui siūlyčiau pagalvoti ką nors kartu – jūs puikiai tinkate“, – sakė ji. Kone visi teisėjai vienbalsiai pritarė šis „Golden Age“ pasirodymas kartu su D.Montvydu turėtų būti anaiptol ne paskutinis.

„Su Montvydu labai greitai radome bendrą kalbą. Smagu, jog vienas kitą labai greitai supratome, repetuoti kartu mums sekasi puikiai. Tiek aš, tiek Evelina žavimės Donato atsidavimu muzikai, scenai. Džiugu matyti žmogų, kuris taip rimtai ir kokybiškai žiūri į savo specialybę“, – yra sakiusi grupės narė Gabrielė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Age“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Age“

Trečia į sceną vilkėdama įspūdinga Egidijaus Rainio suknele žengė Iglė Bernotaitytė, ji scenoje pasirodė su Vaidu Baumila. Iglė dar anksčiau pasakojo jog prieš susitikimą su savo scenos partneriu labai jaudinosi – juk tai tikra žvaigždė! Tačiau scenoje jaudulio nebuvo matyti, o jautrus ir stilingai atliktas jų numeris sugraudino teisėjus.

„Aš noriu verkti. Jei galvojau, kad pasiekei aukštumas, tai buvo dar stipriau. Man tai buvo gražiausias numeris kiek esu „X faktoriuje“, – sakė Jazzu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„X Faktorius“ superfinalas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„X Faktorius“ superfinalas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„X Faktorius“ superfinalas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„X Faktorius“ superfinalas

Į sceną finalininkės žengė du kartus. Vėliau vienai jų teko palikti šou, trečiame etape kovą tęsė tik dvi dalyvės – Iglė ir „Golden Age“.

Jų pasirodymai stebino profesionalumu, o šou buvo vienas už kitą įdomesni, originalesni.

Paulina scenoje atliko Adele hitą. „Viskas labai aukšto lygio. Noriu tave nuraminti ir pasakyti – kad ir kas nutiktų, tu esi kitame lygyje. Tu man esi žvaigždė. Dainuok, nesustok, mums tavęs labai reikia“, – Pauliną gyrė Jazzu.

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien tu man pasirodei laisva, pasitikinti savimi. Tavo pasirodymas buvo žiauriai geras“, – sakė M.Mikutavičius. „Tu esi nuostabiausias talentas su nuostabiausiu balsu“, – pagyrų negailėjo Samas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulina Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulina Paulauskaitė

Gundantį ir karštą pasirodymą pirmoje kovoje surengusios „Golden Age“ merginos antrą kartą į sceną žengė visai kitame amplua – mūvėdamos spalvotas tampres jos kūrė vėjavaikišką įvaizdį.

„Golden Age“ į savo pasirodymą įtraukė ir sėdinčius salėje! „Jūs padarėte tokią pažangą“, – po pasirodymo sakė Samas. „Jūs visada atnešate šventę“, – gyrė S.Prūsaitis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Golden Age“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Golden Age“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė

Projekto superfinale dainavo ne tik finalistės, bet ir buvę projekto dalyviai, tarp jų ir ketvirtosios vietos nugalėtojas Mindaugas Avižienis. Merginų numylėtinis uždainavo su savo mokytoja Jazzu.

„X faktoriaus“ scenoje pasirodė ir dainininkas Andrius Mamontovas. Niekam ne paslaptis, jog vienas garsiausių šalies dainininkų itin retai pasirodo televizijos projektuose, tačiau „X faktoriui“ jis padarė išimtį. Scenoje A.Mamontovas atliko kelias dainas, iš kurių vieną drauge su Samu.

Scenoje muzikantas padarė siurprizą – tiesioginiame eteryje jis pasveikino 75-ąjį gimtadienį sekmadienį švenčiančią mamą perduodamas jai labų dienų.

Projekto žiūrovams koncertavo ir praėjusių metų „X faktoriaus“ laimėtoja Monika Pundziūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ užkulisiuose verda veiksmas: finalistės ruošiasi šou, į sceną žengs ir buvę dalyviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius