Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„X Faktoriaus“ teisėjai varžėsi traktorių lenktynėse: prie vairo pirmąkart sėdo ir Marijonas

Antradienio popietę Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius pristatė savo naująją laidą „Didžiosios traktorių lenktynės“, po kurios surengė ir lenktynes. Prie traktoriaus vairo pirmą kartą teko sėstis „X Faktoriaus“ teisėjams: Marijonui Mikutavičiui, Sauliui Urbonavičiui-Samui ir Sauliui Prūsaičiui.
Saulius Prūsaitis, Marijonas Mikutavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius
Laidos „Didžiosios traktorių lenktynės“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Keliautojai atskleidė įdomiausias istorijas, nutikusias keliaujant po Lietuvą traktoriais. „Iš paprasto bairio gavosi rimtas projektas”, – juokėsi Martynas Starkus.

„Idėja atsirado netikėtai – važiavome Meksikoje ir sugedo mašina. Priėję vieną rančą supratome, kad ten turėtų būti daug technikos ir turėtų būti žmonių, kurie mokės pataisyti mūsų automobilį.

Kadangi taisymo procesas užtruko, mes vaikščiojom po rančą ir pamatėme traktorius. Pajuokavome savininkui, kad duotų mums pralėkti. Nustebome, nes jis išsitraukė raktelius ir davė mums. Paprašėme, kad „primintų“, kaip valdyti. Jis parodė pagrindines taisykles, o mes pabandę nusprendėme šitą idėją pratęsti ir įgyvendinti Lietuvoje“, – kalbėjo Martynas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius keliaus po Lietuvą traktoriais

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laidos „Didžiosios traktorių lenktynės“ pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vytaras Radzevičius

Tad Martynas ir Vytaras išsilaikė traktoriaus vairavimo teises ir nusprendė palenktyniauti Lietuvoje. Kelionė nuo Vosiūnų kaimo iki Palangos truko tris dienas.

„Pasikvietėme dar Benediktą Vanagą, kuris paruošė užduotis, kad būtų įdomiau. Buvo ir streso, ir įtampos, ir nuotykių“, – pasakojo Vytaras Radzevičius.

Ir pridūrė: „Aš dažnai bandau numesti svorio. Tačiau tai buvo pirma kelionė, kai pavyko numesti 1,5 kilogramo. Važiuojant traktoriumi telefono programėle rodė, kad ne važiuoju, o einu.“

„Man rodė, kad važiuoju dviračiu“, – juokėsi M.Starkus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laidos „Didžiosios traktorių lenktynės“ pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius, Martynas Starkus

Martynas prisipažino, kad visgi nesitikėjo, jog traktorių vairuoti bus taip sudėtinga. Buvo ir traumų: pasak keliautojų, nuo kiekvieno akmenėlio traktorius stipriai sujudėdavo.

„Važiuodami per miestus tikėjomės, kad merai pasitiks, gros orkestrai. Bet to nebuvo, – juokavo Martynas. – Man patiko, kad provincijose žmonės atėjo tiesiog bendrauti su mumis.”

Jis pasakojo, kad per visa kelionę pralenkė tik vieną traktorių. O V.Radzevičius neleido niekam jo pralenkti – važiavo kelio viduryje.

„Didžiausias greitis, kurį pavyko pasiekti, buvo 55 km/h“, – pasakojo keliautojai.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laidos „Didžiosios traktorių lenktynės“ pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius

Po TV3 laidos pristatymo buvo surengtos traktorių vairavimo varžybos, kuriose varžėsi Saulius Prūsaitis, Marijus Mikutavičius, Saulius Urbonavičius-Samas.​

„X Faktoriaus“ teisėjams Vytaras ir Martynas parodė veiksmą, kuris reikalingas norint išlaikyti vairavimo egzaminą: varžybų dalyviams teko kuo greičiau apvažiuoti kuolus, o tada atbuline eiga grįžti prie starto.

Greičiausiai užduotį įvykdė Saulius Urbonavičius-Samas, antras liko Marijonas Mikutavičius, trečias – Saulius Prūsaitis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laidos „Didžiosios traktorių lenktynės“ pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius, Martynas Starkus, Saulius Urbonavičius-Samas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius