-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės ragavo sriubos su E621 (nuotraukos)

„Natrio gliutamatas – pats nekalčiausias maisto priedas“, – pirmadienio TV3 pokalbių laidoje „Be grimo” tikins Sveikatos apsaugos ministerijos Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėjas Almantas Kranauskas. Diskusija, ar verta bijoti E raidėmis žymimų maisto priedų, ar tai tėra ekologų išpūsta psichozė, užvirs jau pirmadienio vakarą, 19.40 val., per TV3.
Laidoje „Be grimo“ buvo diskutuoja apie E maisto sudėtyje.
Laidoje „Be grimo“ buvo diskutuoja apie E maisto sudėtyje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 E621 Sriuba Bazilikas

Su A.Kranausko nuomone bus nelinkę sutikti kiti laidos svečiai. Ne vienus metus televizijoje kulinarines laidas vedęs ir ne vienam restoranui vadovaujantis virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius tikins pats jau seniai neperkantis dešros iš parduotuvių, o jas darantis namuose, nes tuo, ko yra parduotuvėje, nepasitiki. Netiki Robertas ir įtikinėjimais, kad maisto priedai nekenksmingi.

Spaudžiama į kampą atsakyti, kodėl mėsos perdirbėjai beveik visas dešras ir dešreles „skanina“ skonio stiprikliais ir spalvina maisto priedais, Mėsos perdirbėjų asociacijos tarybos narė Zita Biržinė tikins, kad priedų dedama tiek, kiek leidžia normos, o be priedų esančių dešrelių spalva tokia nepatraukli, kad žmonės tiesiog jų neperka.

Tuo tarpu Marijonas karštai svarstys, kad didžioji pramonė nužudė badą, o mes esame tiek visko „persiėdę“, jog ieškome papildomų priekabių.

„Kai buvau vaikas ir kas nors mirdavo, man sakydavo Dievulis pasiėmė, o dabar ieškome, kaip viską paaiškinti. Iš tiesų niekas tiksliai ir iki galo nežino, ar tikrai tie E sukelia mirtinas ligas“, – svarstys Marijonas.

Sparčiai išpopuliarėjusio portalo su kenksmingų E žinynu sveikasvaikas.lt vienas įkūrėjų Linas Šivis taip pat laikysis nuomonės, jog skonio stiprikliai, o tarp jų natrio gliutamatas E621, nėra ne tik nekalti, kaip šneka SAM atstovas A.Kranauskas, bet atvirkščiai, labai kenksmingi, ypač vaikams. Savo argumentus L.Šivis grįs mokslo tyrimais.

Laidos dalyviai bus pakviesti dalyvauti eksperimente – paragauti keturių iš pažiūros identiškų sriubų ir išsirinkti skaniausią. Visi jų skaniausia išrinks tą, kuri pagardinta garsiuoju E621...

Karšta diskusija apie skonio stipriklius, maisto priedus ir ekologiją pokalbių laidoje „Be grimo“ – pirmadienio vakarą,19.40 val., tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius