Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir darbe, ir teisme iškankintas inspektorius švenčia pergalę

Buvęs Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos (VNMPI) darbuotojas Evaldas Jablonskas, kurio darbo kasdienybėje intrigų buvo ne ką mažiau nei meksikietiškoje muilo operoje, prisiteisė norimus pinigus, tačiau nepriekaištingos kompetencijos neįrodė.
Paskutiniuose teismo posėdžiuose 34 metų P.Jablonskas nebeprašė jo grąžinti į tarnybą– buvęs darbas jam nebemielas.
Paskutiniuose teismo posėdžiuose 34 metų P.Jablonskas nebeprašė jo grąžinti į tarnybą – buvęs darbas jam nebemielas. / Martyno Vidzbelio/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt jau pasakojo, kad VNMPI Vilniaus skyriuje dirbusio vilniečio E.Jablonsko gyvenimas buvo tapęs nuolatine kova už būvį ir einant valstybinio inspektoriaus pareigas, ir išėjus iš darbo.Už priverstinės pravaikštos laikotarpį kasdien 102,5 lito uždirbdavęs inspektorius iš viso prisiteisė 6879 litus.

Dabar buvęs inspektorius gali lengviau atsikvėpti – ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė E.Jablonskui iš dalies pergalingą sprendimą.

Buvusiam VNMPI darbuotojui teisėjai iš buvusių darbdavių priteisė visus pinigus, kurių jis prašė – iš viso beveik 7000 litų.

Tačiau ieškovas neįtikino teismo, jog inspekcijoje dirbo nepriekaištingai ir nebuvo vertas perkelti į žemesnes pareigas.

Buvo išmetę nepagrįstai

Trintis tarp E.Jablonsko ir jo kolegų bei vadovybės VNMPI Vilniaus skyriuje prasidėjo dar prieš keletą metų. E.Jablonskas buvo kaltinamas būtomis ir nebūtomis nuodėmėmis, iš esmės turint vieną tikslą – jo atsikratyti.

Inspekcijos vadovybė tikino, kad E.Jablonskas pareigas ėjo silpnokai, o kalbant apie jo charakterį – buvo tiesiog nepakenčiamas. Savo ruožtu E.Jablonskas aiškino, kad vadovybei neįtiko būtent dėl itin didelio kruopštumo ir principingumo darbe.

Vieną sykį E.Jablonskas be ceremonijų buvo išmestas iš darbo. Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas jį grąžino. VNMPI vadovybė skundė tokį įvykių posūkį Vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau ir pastarojo nutartis buvo palanki E.Jablonskui.

Neklausė net teismo

Net ir įsigaliojus šiam neskundžiamam sprendimui, E.Jablonskui vadovai neleido grįžti į darbo kabinetą. Į tarnybą jis turėjo grįžti 2007 metų birželio 1-ąją, o tai padaryti jam buvo leista tik rugsėjo 10-ąją.

Būtent už šį priverstinės pravaikštos laikotarpį kasdien 102,5 lito uždirbdavęs inspektorius iš viso prisiteisė 6879 litus. Dar 118 litų jam priskaičiuota kaip kompensacija už uždelstą laiką visiškai atsiskaityti.

Per teismus į darbą grąžinto inspektoriaus karjera toliau nesiklostė: VNMPI vadovybė paskelbė, jog 2007-aisias E.Jablonskas dirbo prastai, ir perkėlė į žemesnes pareigas. Vilnietis su šiuo pažeminimu nesutiko ir apskritai išėjo iš darbo. Ir vėl padavė darbdavius į teismą.

Etika – pašlijusi

Naujojoje byloje Vilniaus apygardos administraciniame teisme E.Jablonskas bandė įrodyti ir tai, kad jo profesiniai pasiekimai buvo sumenkinti nepagrįstai. Tačiau teismas konstatavo, kad sprendimas perkelti inspektorių į viena kategorija žemesnes pareigas buvo adekvatus jo įvertinimui.

Teismas taip pat pažymėjo, jog visose su E.Jablonsku susijusiose bylose surinkta pakankamai duomenų apie buvusio inspektoriaus etikos pažeidimus.

Šiandien paskelbtą teismo sprendimą, kuriuo E.Jablonskui priteisiami pinigai, o buvusių vadovų priekaištai nepaneigiami, abi šalys dar gali apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius