-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijono gimtadienis be šventės

Sekmadienį Marijonas Mikutavičius švęs 38-ąjį gimtadienį. Šia proga kalbamės su daugybę amplua išbandžiusiu visuomenės veikėju, geriausiai žinomu iš TV ekranų ir savo kuriamos muzikos.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Televizija, muzika, žurnalistika, futbolas, kinas, dabar dar studijuojate politikos mokslus... Vis dar neapsisprendžiate, kas traukia labiausiai, ar viskas taip labai patinka?

Manau, kad žmogus gyvenime turi padaryti kuo daugiau. Taip ir stengiuosi daryti. Šiaip aš nieko neplanuoju, tad kas šaus į galvą, tą ir veiksiu. Kol kas jokių naujų veiklų gyvenime nesu numatęs.

Kada galima tikėtis sulaukti naujo hito, kaip kad buvo „Trys milijonai“?

Tokio nebus. Manau, šito padaryti nepavyktų, juo labiau kad net neturiu tokių pretenzijų. Kūrybos dalykų negalima suplanuoti: kas bus, tas bus. Šiuo metu muzikiniai planai – tik štrichai, jokių konkrečių planų dar nėra.

Greitai būsite 38-erių, tačiau visuomenė jus vis dar įsivaizduoja kaip lengvabūdį svajonių jaunikį. Kaip yra iš tiesų?

Man nėra svarbi visuomenės nuomonė ir nelabai su ja ginčijuosi. Man rūpi mano darbdavių, draugų, šeimos ir artimųjų nuomonė, nes su jais užsiimu bendrais reikalais, ką nors kartu veikiu. Žmonės, kurie tavęs nepažįsta ir yra per toli, tiesiog viską interpretuoju savaip. O aš nesiimu šių interpretacijų vertinti.

Kaip švęsite savo gimtadienį ir ko tikitės dovanų?

Gimtadienio nešvęsiu. Kai tau yra dešimt, gal gimimo diena yra svarbi, tačiau kai gimtadienis 38-asis, vadinasi, prieš tai jų buvo 37, todėl man tai jokia ypatinga ar įspūdinga proga.

Be ko neįsivaizduojate savo gyvenimo?

Manau, galėčiau apsieiti be visko. Žinoma, gyvenimas be telefono ar interneto apsunktų, tačiau išgyventi be jų tikrai galėčiau.

Kuo užsiimtumėte, jei nereikėtų rūpintis tokiais žemiškais dalykais kaip pinigai?

Jei turėčiau krūvą pinigų ir man jų nereikėtų skaičiuoti, užsiimčiau labdaringa veikla ir keliaučiau aplink pasaulį.

Pasiūlykite mūsų skaitytojams antikrizinį receptą.

Pats krizės nejaučiu, nes manęs nesmaugia kreditai – jų neturiu, gaunu didesnes pajamas nei vidutinis lietuvis, vis dar turiu darbą. Mano gyvenime buvo daugybė etapų, tačiau nė vieno iš jų nevadinau krize. Mano ir daugelio kitų seneliai išgyveno daug sunkesnius laikus negu gyvenantys dabar. Kai dabar kas nors skundžiasi, kad neįperka naujo šaldytuvo, reikia pagalvoti, kad mūsų seneliai išgyveno karą vos su keletu porų batų.

Suprantu, kad kai kurie žmonės galbūt tikrai balansuoja ant išgyvenimo ribos, tačiau juk visada po sunkių laikų ateina lengvesni. Reikėtų vadovautis patarle „Nesidžiauk radęs, neverk pametęs“ – kai sunku, neverk, o kai džiugu – nekrykštauk. Kita vertus, mąstant filosofiškai, o kas mums leidžia galvoti, kad mes turime teisę gyventi gerai.

Ką veiksite šį savaitgalį?

Ko gero, visas dienas repetuosiu, nes ruošiuosi balandžio 29 dieną „Forum Palace“ vyksiančiam koncertui.

Trumpai apie M.Mikutavičiaus veiklą.

Marijonas Mikutavičius išpopuliarėjo būdamas televizijos laidos, skirtos jaunimui, „Tangomanija“ vienu iš vedėjų. 2004–2005 m. vedė LNK televizijoje rodomą pokalbių laidą „Vakaras su Marijonu“, o 2007 m. su aktoriumi Vytautu Šapranausku vedė realybės šou „Dangus 2“. Tais pačiais metais M.Mikutavičius debiutavo TV3 televizijoje kaip TV žaidimo „Taip arba ne“ vedėjas.

1997 m. M.Mikutavičius išleido albumą „Bovy su Marijonu“, 2000 m. singlą „Trys milijonai“, 2002 m. – „Bliamba, juk aš tave myliu“, 2004 m. – albumą „Pasveikinkit vieni kitus“, o 2008 m. „Baigėme mokyklą“.

2006 m. M.Mikutavičius su projektu „LT United“ dalyvavo dainų konkurse „Eurovizija“ ir užėmė 6-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius