Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radži gerbėjos teisme – maestro Juozapaičio emocijos (atnaujinta 13.40 val.)

Mirtinų grasinimų trumpąja žinute sulaukęs maestro Vytautas Juozapaitis teisėjui prisipažino, kad iki šiol gyvena kamuojamas nerimo bei įtampos.
R.Šarkienė teisme jau spėjo pareikšti, kad visiškai neigia kaltę.
R.Šarkienė teisme jau spėjo pareikšti, kad visiškai neigia kaltę. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

„Pirmas įspūdis buvo netikėtas šokas. Negalėjau patikėti, kad tai realybė“, – ketvirtadienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme V.Juozapaitis pasakojo, kaip pasijautė pernai gegužės 6-osios vakarą, kai mobiliajame telefone perskaitė kraupią grasinamą žinutę.Kartoju, paskutinis įspėjimas buvo. Duodu laiko džiaugtis gyvenimu, jei nori turėt šeimą, o ne karstus.

Įtariama, kad šią SMS už viešą kritiką dainininkui Radži nukentėjusiajam atsiuntė arši atlikėjo gerbėja Raisa Šarkienė. LNK projekte „Žvaigždžių duetai“ V.Juozapaitis tuo metu ėjo komisijos pirmininko pareigas.

Žinutėje rašė apie karstus

Maestro teisme pasakojo toliau: „Tai buvo tiesioginis grasinimas ne tik man, bet ir mano šeimai. Rankos pradėjo drebėti, negalėjau rišliai suregzti sakinio. Žmona mano akyse matė sutrikimą.“

V.Juozapaitis minėjo, kad ir jo žmona nuo lemtingojo gegužės vakaro iki šiol išgyvena didžiulį stresą ir sukrėtimą.

Posėdžio metu buvo cituojama, kas konkrečiai buvo surašyta SMS žinutėje: „Ar jums neatrodo, kad ilgai gyvenat? Apsaugą turi, glušai? Kartoju, paskutinis įspėjimas buvo. Duodu laiko džiaugtis gyvenimu, jei nori turėt šeimą, o ne karstus.“

Už patirtas šeimos dvasines traumas maestro V.Juozapaitis reikalauja 100 tūkst. litų moralinės kompensacijos, pinigus jis žada pervesti labdarai.

Versija apie paslaptingą vyrą

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Stomatogės Astos nepilnametis sūnus teisme kol kas neapklaustas.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Stomatogės Astos nepilnametis sūnus teisme kol kas neapklaustas.

52 metų R.Šarkienė, meiliai draugų vadinama Raja, iš pradžių nesutiko teisme duoti parodymų, tačiau po V.Juozapaičio apklausos pareiškė norą irgi būti apklausta.

Sachalino srityje (Rusija) gimusi vilnietė driokstelėjo netikėtą versiją: esą grasinimus galėjo rašyti ir siųsti kažkoks mistinis vyriškis. Apie save ponia Raisa sakė, jog SMS žinučių tokiu atveju tikrai niekam nerašinėtų: „Neigiu. Ir aš nerašiau! Esu suaugusi moteris. Jei ką – prieičiau ir pasakyčiau!“

R.Šarkienė teismui pasakojo, kaip 2008 metų gegužės 6-osios vakarą lankėsi sostinės pramogų centre „Forum Palace“, kur buvo filmuojamas realybės šou koncertas. Scenoje pasirodė ir R.Šarkienės mylimas dainininkas Radži, iš komisijos pirmininko V.Juozapaičio sulaukdavęs karčios kritikos.

Po koncerto R.Šarkiene su savo bičiule stomatologe Asta bei jos vienuolikmečiu sūnumi užsuko į „Forum Palace“ kavinę. „Buvom paėmę ten iš baro truputį ir sėdėjome“, – atviravo R.Šarkienė.

Jos teigimu, ant stalo gulėjo draugės sūnaus mobilusis, kai staiga prisiartino nepažįstamas vyriškis.

„Jis ieškojo savo sūnaus, bet jo telefonas buvo nusėdęs. Mes jam davėme aparatą, kad pasinaudotų“, – teisme tikino Radži gerbėja.

Nei ji, nei vaiko motina Asta nematė, ką tiksliai ir kiek laiko su telefonu darė vyriškis. Tačiau jis neva ir galėjo nusiųsti kraupiąją SMS V.Juozapaičiui.

Draugių liudijimai kėlė šypseną

Ikiteisminio tyrimo metu nei R.Šarkienė, nei jos draugė stomatologė Asta nebuvo net užsiminusios apie jokį nepažįstamąjį, kuris iš pasiskolinto telefono turėjo šansą nusiųsti grėsmingą SMS.

Todėl dabar kyla pagrįstas įtarimas, jog ši versija sugalvota vėliau, o moterys tarpusavyje galėjo susitarti, ką kalbėti teisme.

Po vieną apklaustų draugių  Raisos ir Astos žodžiai kėlė šypseną.

Į klausimą, kaip atrodė tas vyras, R.Šarkienė atsakė lakoniškai: „Aukštas, šviesus.“ Amžiaus R.Šarkienė tikino negalinti nusakyti, bet jam buvo „ne 15 metų...“

Stomatologei Astai buvo užduoti tie patys du klausimai – apie vyro išvaizdą ir amžių. Moteris atsakė taip pat, kaip ir jos draugė: dviem žodžiais, akcentuodama tik ūgį ir plaukų spalvą: „Aukštokas, šviesus.“

Kalbėdama apie amžių, stomatologė Asta pavartojo identišką sakinio konstrukciją, kaip ir Raisa: „Ne 16 metų, bet ir ne 60-ies.“

Mobilusis – kaip karšta bulvė

Grasinimų bylos narpliotojai yra nustatę, jog netrukus po to, kai iš stomatologės Astos sūnaus telefono buvo nusiųsta trumpoji žinutė V.Juozapaičiui, tas mobilusis buvo išjungtas.Netrukus po to, kai iš stomatologės Astos sūnaus telefono buvo nusiųsta trumpoji žinutė V.Juozapaičiui, tas mobilusis buvo išjungtas.

Vaiko motina teisme aiškino, kad sąmoningai telefono niekas neišjungė, nebent galėjo išsikrauti.

Kas su šiuo telefono aparatu dėjosi vėliau, taip pat neaišku.

Tačiau faktas yra toks, jog po kurio laiko šis telefono aparatas pagal unikalųjį „Imei“ kodą buvo rastas pas vilnietį Valerijų Š.

Pasirodo, šis vyras yra R.Šarkienės senas bičiulis.

Teisme Raisos teirautasi – kaip vienuolikmečio telefonas atsirado pas Valerijų? Neblogai lietuviškai kalbanti R.Šarkienė užteršta kalba pasakojo „Vieną dieną Valerijus pas mane atėjo ir išsitraukė iš kišenės prošlava veka tokią kuvaldą. Kai pradėjo skambinti – jis net neveikė! Ir aš jam atidaviau tą telefoną, kad pasinaudotų, kol nusipirs naują.“

Stomatologė Asta šį aparatą buvo perdavusi R.Šarkienei esą tada, kai dėl SMS kilo skandalas ir prasidėjo policijos tyrimas.

Teismo dalyviai stebėjosi, kodėl išsiuntus grasinimą V.Juozapaičiui telefonu nebuvo naudojamasi. Kaip motina Asta be telefono kontroliuodavo savo vienuolikmetį sūnų?

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Maestro V.Juozapaitis stebi įtariamąją.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Maestro V.Juozapaitis stebi įtariamąją.

Ponia Asta teisme aiškino, jog dėl visko su sūnumi susitardavo iš anksto ir telefono net nereikėjo, o netrukus paaiškėjo, esą mobilusis apskritai dingęs.

Bet jei sūnus mobilųjų pametė, kaip jis vėl atsirado – iš pradžių pas motiną, vėliau pas jos draugę R.Šarkienę, dar vėliau pas pastarosios bičiulį Valerijų? „Vaiko kambary buvo užkritęs“, – tikino vienuolikmečio motina Asta.

Kvies į teismą būrį policininkų

Valerijui ėmus naudotis šiuo aparatu, vyrą, žinoma, aplankė policininkai. Valerijus sakė niekaip negalėjęs suprasti, kodėl juo susidomėjo Žmogžudysčių skyriaus pareigūnai.

Ir Valerijus, ir jo bičiulė Raisa teismą tikino, kad apklausa Policijos departamente buvo cirkas ir turgus. Neva policininkai aiškino, jog V.Juozapaitis yra didelis policijos viršininko draugas, todėl staigiai reikia rasti atpirkimo ožį dėl tos SMS. Todėl Valerijus jau buvo pasiruošęs prisiimti kaltę. „Jei čia jokai-šmokai, duokit man, aš pasirašysiu tą prisipažinimą! Jei čia tik reikia pasakyti „Atsiprašau“, tada atsiprašau. Man reikėjo ramybės ir grįžti į darbą“, – kaip buvo nusiteikęs per apklausą Policijos departamente, šiandien teisme kalbėjo liudytojas Valerijus.

Netikėtai galinti prisipažinti dėl žinutės rašymo pareiškė ir R.Šarkienė. Policijoje iš jos žodžių buvo surašytas nuoširdus paaiškinimas. Kas privertė moterį teisme radikaliai pakeisti nuomonę? „Jie mane ir gąsdino, sakė, kad 15 parų pasodins!“ – tikino ji.

Todėl teismui į kitą posėdį teks kviesti ir beveik visus per ikiteisminį tyrimą su R.Šarkiene ir jos bičiuliu Valerijumi bendravusius pareigūnus. Posėdis numatytas vasario 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius