Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme dėl „pragertų“ teisių – privilegijos Gyčiui Ivanauskui

Teisėjos Galinos Taraškevič mostu viešas teismo posėdis tapo uždaras, nes aktorius įspėjo antraip negalėsiąs išpasakoti savo sveikatos paslapčių.
Posėdis šįryt prasidėjo 25 minutėmis vėliau, nei buvo numatyta. Kol laukė teisėjos, G.Ivanauskas susimąstęs žvelgė pro posėdžių salės langą.
Posėdis šįryt prasidėjo 25 minutėmis vėliau, nei buvo numatyta. Kol laukė teisėjos, G.Ivanauskas susimąstęs žvelgė pro posėdžių salės langą. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Gytis Ivanauskas

Vartoti alkoholį ir išgėrus sėsti prie vairo 28 metų G.Ivanauskui sveikatos užteko, o pakentėti keletą mėnesių, kol policija grąžins „pragertą“ vairuotojo pažymėjimą, teatralas nebepajėgia.Galėsime atviriau pasikalbėti, – G.Ivanauskas teisėją įtikino, kad posėdis turi būti uždaras.

Vilniaus 3-iajam apylinkės teismui, kuris svarsto G.Ivanausko prašymą sutrumpinti vairuotojo teisių atėmimo terminą, aktorius bei režisierius pateikė ir dar vieną prašymą: jo bylą nagrinėti už uždarų durų.

„Galėsime atviriau pasikalbėti“, – trečiadienio rytą, vos prasidėjus posėdžiui, savo prašymo motyvą teisėjai nurodė G.Ivanauskas.

Žurnalistų dalyvavimas – nemalonus

Pirmą kartą reikalų teismuose turintis Gytis po posėdžio prisipažino jau praeitame posėdyje buvęs labai nustebintas, kad šioje byloje buvo leidžiama dalyvauti žiniasklaidos atstovams: „Buvo labai nemalonu.“

Teisių netekęs G.Ivanauskas teisme yra aiškinęs, kad vairuotojo pažymėjimas jam gyvybiškai svarbus ir dėl profesinių, ir dėl sveikatos sumetimų. „Visi reikalai stoja“, – aiškino jis.

Praeitame posėdyje G.Ivanauskas buvo įsipareigojęs iki šiandienos pateikti teismui medikų pažymą apie savo sveikatos problemas, tai jis ir padarė.

Teismas trečiadienį atsižvelgė į G.Ivanausko pastabas, kad byla susijusi su asmeniniu gyvenimu, profesija, sveikatos būkle. Todėl posėdis paskelbtas uždaru.

Sprendimas – rytoj

Beje, šiandien buvo galima pastebėti ir daugiau teismo konspiracijos G.Ivanausko naudai požymių: informacijos apie šią bylą nebuvo net pusiau slaptoje „Liteko“ teismų duomenų bazėje, ant teismo salės durų, skirtingai nei įprasta, šiandien nebuvo iškabinta jokio tvarkaraščio.

Slapukauti šioje istorijoje G.Ivanauskui – norma. Kai pakliuvo į viešai internete skelbiamą rubriką „Jie vairavo neblaivūs“, aktorius žurnalistus tikino apie tai nieko nežinantis, o pareigūnams esą įkliuvo bendrapavardis.

Šiandien už uždarų durų G.Ivanauskas su teisėja bendravo vos keturias penkias minutes. Ar teismas pirma nustatyto bausmės termino grąžins G.Ivanauskui teises, paaiškės ketvirtadienį. Gytis be vairuotojo pažymėjimo gyvena jau ilgiau nei aštuonis mėnesius, liko mažiau nei keturi mėnesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius