Jurga Šeduikytė: „Jeigu menininkas šiais laikais ko nors nemoka – tai jo problema“

Ir ko tik ji nedaro kaip atlikėja ir kūrėja. Jurga Šeduikytė (35) nė pati gerai nežino, kas ji – dainininkė, aktorė?.. . Ji dainuoja, šoka, piešia, rašo knygas, vaidina teatre ir kine – ir visa tai daro gerai, netausodama savęs, niekada nežengdama puse žingsnio. Ir dar ji turi planų rašyti grožinę knygą. „Jeigu menininkas šiais laikais ko nors nemoka – tai jo problema“, – įsitikinusi.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Žurnalo „Žmonės“ viršelis

Nieko neveikti Jurga sako negalinti, o nuo muzikos reikia pailsėti. Tad į teatrą veržiasi ne dėl to, kad ką nors įrodytų, o kad atrastų ką nors įdomaus ir papildytų jį kažkuo savitu. Ir kiek čia atradimų!..

Būtent teatre suprato, kad kūnas ne visada klauso, todėl pradėjo lankyti šokius. Daug sportuoja, bet ne tam, kad būtų kitiems graži, o dėl lankstumo ir tvirtumo, kurio reikia scenoje.

Džiaugiasi atradusi madą – juk drabužiais galima ne tik išsakyti savo poziciją, bet ir išreikšti mintis ir emocijas. Net suprato galinti būti juokinga. O kokį kaustantį siaubą teko patirti prieš spektaklį „Geras žmogus iš Sezuano“, kai reikėjo išmokti šimtą puslapių! Ir tai jai, kuri kartais ir savo dainų tekstus pamiršta.

„Bet, pasirodo, kai reikia – kūnas padeda, – tikina. – Nereikia bijoti nekomfortiškų situacijų – kartais jos būtinos, kad praplėstum savo sugebėjimų ribas.“ 

Interviu bei fotosesija – naujausiame žurnale „Žmonės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius