Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Kaikarienė: šįkart buvau bejėgė prieš meilę (papildyta kovo 17 d.)

Dar visai neseniai ji buvo garsioji vedybų planuotoja, kuriai gražiausios savo gyvenimo šventės paslaptis patikėdavo viena už kitą žinomesnės šalies jaunavedžių poros. Tačiau jau kuris laikas Kristiną Kaikarienę pristatome dainininkų prodiusere. Nors šiandien ji rūpinasi didėjančiu pulku ryškių scenos žvaigždžių, bet prisipažįsta neketinanti išsižadėti progų rengti jaukias idiliškas vestuves ar šeimos šventes.
Kristina Kaikarienė
Kristina Kaikarienė. / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Kaip vedybų planuotoja tapo atlikėjų prodiusere?

Tapti jų prodiusere specialiai nesiekiau, tai nebuvo mano tikslas. Matyt, viskam ateina savas laikas. Gal vien rengiant šventes man scenos tapo per mažos. Tam turėjo įtakos ir tai, kad pradėjo kirstis atlikėjų, kurie dalyvavo mano projektuose, bet tuo pat metu dirbo ir su kitomis kompanijomis, grafikai.

Tačiau paprastos, nedidelės, normalios vestuvės, matyt, liks vienu iš maloniausių mano darbų, nes tai, ko gero, jautriausia dviejų žmonių šventė. Kaip jas iki šiol rengiau, taip, tikiuosi, ir po dešimtmečio darysiu, ir nesvarbu, prie kokių projektų tuo metu dirbsiu, Lietuvoje ar Niujorke būsiu.

Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė, Vladas Kovaliovas – dainininkai, su kuriais šiandien dirbate. Su jais susipažinote per sutuoktuvių pokylius?

Ir su Merūnu gana stipriai padraugaujame... Net keista: savo veiklą pasišaipydama vadindavau „prodiuserine kompanija“, bet žiūriu, kad iš tiesų mes jau – kieta komanda.

Be abejo, visi jie pas mane atėjo per renginius. Tačiau mano organizuotose šventėse yra dainavę gal beveik visi Lietuvos atlikėjai, o dirbu tik su keliais. Vienus žmones jauti, kitų – ne. Arba matai degančias akis ir žinai, kad gali su juo kartu kurti, arba supranti, kad jį gali kviesti tik vienam kitam projektui.

Rūta, Aistė ir Vaida – stiprios asmenybės. Kaip jas pavyksta suvaldyti?

Kiekvieną tikrai myliu. Aš jas gal greičiau ne valdau, o viena prie kitos derinamės. Man priimtina tai, ką jos daro, nesikerta mūsų muzikos skoniai. Visos yra normalios, fainos, mielos moterys. Gerai, kad galiu, kai reikia, dėl darbų jas prispausti, bet tuo pat metu galime kartu makaluotis prie salotų stalo: gaminti, pietauti, tarškėti apie skudurus, kosmetiką, vaikų ligas. Tai, be abejo, mus taip pat vienija. Nors ir nedidelė mūsų kompanija, neužsiimama apkalbomis. Visada atvirai sprendžiami net patys jautriausi dalykai. Aš priimu jų nuomonę, o pati gana skaudžiai šukuoju net už kolegei neatsakingai mestą nemalonų žodį. Stengiuosi, kad scenoje jos visada gražiai atrodytų, kad viskas derėtų nuo batelių iki auskarų.

Kiek kišatės į jų repertuarą?

Daug. Savęs nepakeisiu: nedirbsiu su klubine muzika, nes jos nesuprantu. Nemėgstu sunkiojo roko ir tuo neužsiimsiu, niekada negalėsiu kištis į tikrą klasikinę muziką – tam neturiu tinkamo išsilavinimo. Tai, kas man gražu, ką pati jaučiu, tą, manau, gebu perduoti ir kitiems. Ten ir kišuosi. Vienintelis atvejis, kai buvau bejėgė ką nors pakeisti, – Rūtos daina šiųmetėje atrankoje į „Euroviziją“. Ten buvau niekas prieš jos ir Elvino meilę.

Vienintelis atvejis, kai buvau bejėgė ką nors pakeisti, – Rūtos daina šiųmetėje atrankoje į „Euroviziją“. Ten buvau niekas prieš jos ir Elvino meilę.

Rūtos nesėkmę priimate kaip asmeninę?

Žiauriai skaudžiai išgyvenau... Jei jau aš ašarojau, tai tikrai buvo blogai. Mudvi ne tik kartu dirbame – ji man yra dar ir draugė. Mūsų nuomonės dėl kūrinio išsiskyrė pačioje pradžioje – kai tik Rūta jį pasirinko. Čia pateisinimas vienas, nors ir labai moteriškas, – meilė. Ji kartais uždengia ir akis, ir ausis. Negalėjau Rūtai drausti tos dainos atlikti... Nors kitu atveju būčiau guldžiusi ant stalo, numovusi kelnes ir davusi diržo (juokiasi).

Kiek tame pasirodyme buvo jūsų? Kalbama, kad jūs modeliavote Rūtos sukneles.

Visa tai yra tiesa. Tačiau gal kur nors aš buvau per mažai tvirta ir nepasakiau „ne“ tada, kai reikėjo... Buvau labai nelaiminga, kai jai nepasisekė.

Tikrai kitąmet „Eurovizijoje“ ją pakeis kita jūsų „globotinė“ – Vaida Genytė?

Nedrįsčiau sakyti, kas bus po metų ar dvejų. Turime planų, vizijų. Ir šiems metams turėjome dar vieną labai stiprų sumanymą. Ir, manau, jei būtume jį pristatę, Rūta tikrai būtų važiavusi į „Euroviziją“ kartu su Vaida Genyte bei Aiste Pilvelyte. Šis trejetas yra nerealiai stiprus, įdomus. Tuo visi įsitikins televizijos projekte „Lietuvos garbė“, kur dainininkės atliks specialiai joms Maltos kompozitoriaus Rogerio Tirazonos sukurtą dainą.

Kokie jūsų santykiai su kitais atlikėjų prodiuseriais?

Visi muzikos pasaulyje besisukantys vyrai – labai galantiški. Geba iš kažkur ištraukti ir pasakyti komplimentą. Į akis man niekas nieko blogo nesako, o kai nusisuku, manau, kalba visaip, kaip ir visi lietuviai... Tuo, tiesą sakant, niekada ir nesidomėjau... Man nėra smalsu, kas su kuo miegojo, kas ką pasakė. Viena žinau tvirtai: kad aš saviškiams pastabas galiu ir turiu duoti, bet, neduok Dieve, juos palies kas nors iš svetimų. Tokiems perkąsčiau gerkles (juokiasi)!

O vyrui, plastinės chirurgijos specialistui Vygintui Kaikariui, leidžiate išsakyti savo nuomonę?

Jis ir nuomonę išsako, pakritikuoja, ir komplimentų pažeria. Vyginto žodžiai visuomet būna pasverti. Nuskamba nauja daina ar merginos gražiai atrodo – kaskart kiekviena būna jo paglostyta. Mano vyras galantiškas. Jo net pastabos būna švelnios – jis moka apvaliai pasakyti. Tačiau jei savo užuominą pakartoja, suprantu, kad į tuos žodžius reikia atkreipti dėmesį.

Jis įprato, kad šeimoje jūs esate įžymybė?

Gal taip buvo anksčiau... Tiesiog visai netyčia dėl darbo mano keliai susikirto su žmonėmis, įdomiais žiniasklaidai. Ne aš buvau įdomi, o įžymybės, kurioms rengiau šventes. Tačiau pastaruoju metu gal net labiau dėmesio centre – Vygis. Jis to pasiekė profesionaliu darbu. Jau dažniau po nuotrauka rašoma ne „renginių organizatorė, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė su vyru“, o „plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona“ (juokiasi). Namuose iš to vis pasišaipome.

Jau dažniau po nuotrauka rašoma ne „renginių organizatorė, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė su vyru“, o „plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona“.

Tiesa, kad dainininkės, su kuriomis dirbate, lankosi jo grožio klinikoje?

Ten lankosi daug moterų. Taip pat ir jos. Blogai, kad visuomenėje suformuota nuomonė, jog plastinės chirurgijos specialistai daugiau niekuo neužsiima, tik daro silikonines krūtines. Dėl to pikta ir apmaudu, nes iš tiesų jų darbai tuo tikrai neapsiriboja. Tarkim, bėgant metams moters veide atsiranda nenorimų raukšlyčių. Specialistai labai paprastai ir greitai tai išsprendžia, ir vėl galima jaustis laimingai. Būtų kvaila, jei šalia turėdamos tokį šansą jo neišnaudotume! Internete pasirodo rašinių, kad mano lūpos pripūstos, veidas ištemptas, nors yra visiška nesąmonė. Tačiau to niekada niekam nebandysiu įrodinėti. Jei viskas būtų nudribę, nukarę, tai rašytų, kad aš – kvailė, nes nesikreipiu į pagražinti galintį sutuoktinį? Kas mums visoms mano vyro klinikoje yra daroma ar reikėtų ten pasidaryti, palieku spręsti internautams. Tačiau tais medicinos pasiekimais nesinaudoti būtų kvaila.

Vadinasi, su jumis bendradarbiaudamos atlikėjos užsitikrina galimybę patobulinti savo išvaizdą pas specialistus?

Stengiuosi, kad visos trys kiek įmanoma būtų gražesnės, žavesnės. Tačiau su tų merginų mąstysena yra viskas gerai: jos nesistengia būti gražiausios ir tobuliausios. Vis tiek svarbiausia joms yra muzika, daina, o ne raukšlės ar brangūs apdarai. Smagu, kad jos nėra tuščios.

Su kuria iš to trejeto jaučiatės artimiausia?

Trumpiausiai bendrauju su Aiste. Galbūt mudvi viena kitą dar jaukinamės. O Vaida ir Rūta – labai skirtingos. Vaida gal žaismingesnė. Jai visada norisi siūlyti scenoje būti princese. Tai geras švelnus kačiukas, kuris kartais pasidrasko. Nors su ja esu keliavusi daugiau ir turėjau galimybių ją pažinti geriau, gal visgi mano draugystė su Rūta yra brandesnė. Taip pat – aštresnė, skaudesnė, nes kai žmogus svarbus, giliai išgyveni jo džiaugsmus ir nesėkmes.

Jau turite vizijų, kokios galėtų būti Rūtos ir Elvino vestuvės?

Vizijų apie Rūtos vestuves visuomet turiu (juokiasi). Tačiau iš jos bet kada galima laukti netikėtumų. Nelabai nustebčiau, jei Rūtai šautų į galvą mintis staigiai kur nors nulėkti ir susituokti, o grįžus išplėstomis akimis pasakyti, kad turime progą išgerti šampano. Tai labai jautrus ir šiltas žmogus. Norėčiau, kad asmeninis jos gyvenimas susiklostytų labai sėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius