Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaliavalgystės pradininkas Viktoras Kulvinskas: „Man smagiau, kai nevalgau“

Holivude apie jį sklando legendų. Kalbama, jis žino paslaptį, kaip išsaugoti jaunystę. „Holivude labai sunku, žvaigždės privalo būti jaunos ir sveikos“, – sako Lietuvoje gimęs Viktoras Kulvinskas (74).
Žaliavalgystės pradininkas Viktoras Kulvinskas
Žaliavalgystės pradininkas Viktoras Kulvinskas / Nuotrauka iš asmeninio albumo

Jo knyga „Kaip išlikti XXI amžiuje“ išleista milijoniniu tiražu, vadinama gyvo maisto biblija, o pagal lietuvio pasiūlytus žaliavalgystės principus gyvena Holivudo garsenybės: Demi Moore, Uma Thurman, Woody Harrelsonas, Woody Allenas.

– Vegetarizmas, gyvas maistas darosi itin madinga.

– Bet juk visa tai – iš senų, senų laikų. Dar prieš Kristų pasaulyje gyvavo tokia žydų religinė bendruomenė – esėjai. Jie suprato, kokia svarbi mityba žmogaus protui ir dvasiai. Ir žinojo, kad be meilės sau nebus meilės kitiems. Jie valgė daigintus grūdus ir žoles, žinojo optimalios gyvenimo trukmės paslaptį ir gyveno keturis kartus ilgiau bei sveikiau nei vidutinis to laikotarpio žmogus. Daugybę metų keliavau po Ameriką, kartais per vieną dieną skaitydavau paskaitas dviejose skirtingose valstijose, argi man energijos nereikėjo? Kai pradėjau valgyti gyvą maistą, niekada nesiskundžiau jos stoka.

– Ką jūs valgote?

– Šiandien man atnešė daug vaisių, jie ir buvo pusryčiams. Paprastai valgau daigintas sėklas. Mėgstu avokadus, jūrų dumblių salotas, man taip patiko lietuviški rauginti kopūstai! Jie – puikus imuniteto sargas, reikia kuo daugiau jų valgyti. Nemanykite, kad valgau tik šaltus patiekalus, šilta avokadų sriuba – labai skanu. Svarbiausia – maisto neperkaitinti, temperatūra turi būti iki 45 laipsnių. Jei daugiau, maistas nebetenka gerųjų savybių ir naudos organizmui duoda mažai. Tyrimai rodo, kad 70–80 procentų mūsų raciono turėtų sudaryti gyvi produktai.

– O ką jūs darote tuomet, kai nueinate į vakarėlį? Nieko nevalgote, jei nėra gyvo maisto?

– Į vakarėlius, kur nebūna tokio maisto, aš nevaikštau (juokiasi). Be to, maistas man nėra svarbu, daug svarbiau, kad būtų vandens. Vandenį aš geriu vietoj vodkos (juokiasi). Į vakarėlius einu bendrauti, o ne prikimšti pilvo. Kai kurie žmonės valgo, nes jiems taip smagiau, man smagiau, kai nevalgau.

– Jūsų veide beveik nėra raukšlių. Leiskite paklausti, ar tai plastinės chirurgijos specialistai jums pagelbėjo?

– Raukšlių nelieka, kai daug kramtai! Žmonės daro kūno gimnastiką, bet apie veidą dažnai pamiršta. Jei nuoširdžiai kramtysi žalias salotas, pamatysi, kad juda ne tik skruostai, bet ir visa galva. Tuomet kraujas pradeda geriau tekėti, stiprėja plaukai.

Visas interviu – naujausiame žurnale „Žmonės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius