Receptai

Receptai – instrukcija, kaip paruošti vieną ar kitą patiekalą, gėrimą.

Žymė Receptai
Maistas
 
Rodyti:
 

Ypatingas Velykų valgiaraštis: nuo užkandžių iki karštųjų patiekalų bei desertų!

Na, štai – pavasaris atšuoliavo, laukai ir medžiai nužaliavo, margučiai numargavo… Velykos – puiki proga susiburti seniai besimačiusiai šeimynai, artimiesiems ir draugams. O kokie smagūs susitikimai be šventinių patiekalų? Kviečiame sutikti šias šventes, kupiniems pavasarinio siautulio, energijos ir pasimėgauti maloniai gomurį nuteikiančiais patiekalais! Skaitykite daugiau...

Žymės: Žąsiena, Vištiena, Užkandžiai, Bulvės, Velykos , Receptai, Sveika mityba

Šiemet lietuviai Velykoms pradėjo ruoštis iš anksto

Dažnai dėl laiko stokos ar dėl kitų priežasčių pasiruošimo Velykoms darbai paliekami paskutinei minutei. Tačiau prekybos tinklo „IKI“ pardavimų duomenys rodo, kad dalis lietuvių šiemet didžiausiai pavasario šventei pradėjo ruoštis iš anksto – kai kurių kategorijų pardavimai, lyginant šių metų priešvelykines dienas su įprasta savaite, kilo daugiau nei dvigubai. Skaitykite daugiau...

Žymės: Kiaušiniai, Margučiai, Velykos , Sveika mityba, Receptai

Velykinis itališkas keksas – kolomba

Neišsigąskite pamačiusios, kad šis skanus itališkas keksas gaminamas ilgokai. Beveik trys valandos sugaištamos ne jam pagaminti, o laikyti šiltoje vietoje. Pats velykinio skanėsto gamybos procesas paprastas ir greitas kaip dukart du. Taigi,pasiraitokite rankoves ir nustebinkite namiškius nepaprastai gardžiu itališku keksu. Skaitykite daugiau...

Žymės: Cukrus, Druska, Cukraus pudra, Migdolų pienas, Migdolo riešutas, Riešutas, Sviestas , Pieno produktai , Pyragas, Desertas, Velykos , Pienas, Receptai

Kaip švęsti, kad po Velykų nesušlubuotų sveikata?

Per šventes daugelis lietuvių, susėdę prie gausiai įvairiais patiekalais nukrautų stalų, praranda saiko jausmą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad sveikos mitybos principų reikėtų laikytis ne tik kiekvieną dieną, bet ir švenčiant Velykas. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad šventiniai patiekalai greitai genda. Skaitykite daugiau...

Žymės: Margučiai, Sveikas gyvenimo būdas, Mityba, Velykos , Sveika mityba, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), Receptai

 7

Iš močiutės receptų skrynelės: švilpikai

Kad ir kiek daug naujovių siūlytų kulinarinis pasaulis, kad ir kiek daug naujų kulinarinių knygų kasmet papildytų mūsų kolekciją, kartais labai gera prisiminti senąją Lietuvos virtuvę, pasklaidyti seną močiutės užrašų knygelę... Skaitykite daugiau...

Žymės: Bulvės, Receptai

 5

16 dalykų, kuriuos verta žinoti prieš skrendant į Siciliją: kodėl nereikia minėti mafijos ir koks skaniausias patiekalas

Šią vasarą Sicilijos sala bus kaip niekada pasiekiama – iš Kauno pigios oro linijos skraidins net į du Italijos salos oro uostus. Puikaus klimato, maisto ir gerų žmonių sala laukia jūsų ne tik turistiniu sezonu. Prieš keliaujant ten, siūlome peržvelgti šiuos pastebėjimus apie salą, kuriuos surinko roadsandkingdoms.com – gal rasite naudingų dalykų ir savo kelionei. Skaitykite daugiau...

Žymės: Italija, Sicilija, Sveika mityba, Atostogos, Receptai, „Ryanair“, Turizmas

Skelbiame Ji24.lt konkurso „Aštrus pojūtis“ laimėtojus!

Štai ir baigėsi aitrusis konkursas, tad laikas paskelbti didžiausias ugninio maisto gerbėjas ir gerbėjus! Skaitykite daugiau...

Žymės: Aitriosios paprikos, Bulvės, Jautiena, Vištiena, Žąsiena, Kiauliena, Receptai

 2

Beata Nicholson išleidžia naują knygą – šįkart ji skirta mamoms

Viskas padaryta! Mano nauja knyga, kurią kaip vieną didžiausių savo svajonių dar 2012 metais lapkričio 21 d. užsirašiau savo užrašų knygutėje, beveik baigta ir tuoj keliaus į spaustuvę... Skaitykite daugiau...

Žymės: Beata Nicholson, Receptai, „Beatos virtuvė“

 4

21 dalykas, kurį turite žinoti prieš keliaudami į Barseloną: išgyvenimo gidas katalonų sostinėje

Keliaujantiems į Barseloną – savaitgaliui, savaitei ar mėnesiui. Į ką reikia atkreipti dėmesį prieš lankantis katalonų sostinėje? Roadsandkingdoms.com ir „Pasaulis kišenėje“ išdėsto tai 21 punkte. Realūs patarimai norintiems pažinti Barseloną kitaip nei daugelis. Skaitykite daugiau...

Žymės: Ispanija, El Clasico, Barselona, Receptai, Atostogos, Futbolas, Turizmas, Laisvadienis, Katalonija

 3

„Virtuvės mitų griovėjai“ surengė pirmuosius kulinarinius apdovanojimus Lietuvoje

Pirmadienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose kvepėjo ridikėliais ir rabarbarais – tokiomis dekoracijomis ir kvapais „Virtuvės mitų griovėjai“ pasitiko svečius, atskubėjusius stebėti pirmųjų šalyje „VMG kulinarinių apdovanojimų 2014“. Skaitykite daugiau...

Žymės: Alfas Ivanauskas, „Virtuvės mitų griovėjai“, Receptai

 3

Netradicinės maitinimo įstaigos: pasiūla nespėja paskui paklausą?

Verslininkai sako, kad Lietuvoje vis dar neužpildyta netradicinių maitinimo įstaigų niša. Esą nuo vienodų picerijų pavargę žmonės išsiilgę originalių sprendimų. Lietuvoje vis dar gana retas netradicinių, įdomesnių maitinimo įstaigų tinklas pamažu pildosi. Skaitykite daugiau...

Žymės: Sveika mityba, Receptai

Smaližių puota: 3 gardūs ryžių pudingai

Jau vien tas žodis – pudingas – atrodo, tiesiog tirpsta ant liežuvio galiuko... Nenuostabu, kad ir desertas, besislepiantis už šio žodžio, yra vertas nuodėmės. Tarp visų pudingų variantų, vienas už kitą skanesnių ir įdomesnių, paskutiniu metu ypatingo populiarumo sulaukia ryžių pudingas: ir sveikas užkandis, ir skanus desertas viename indelyje. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai

 8

Susipažinkite – gurmaniškoji dorada. 2 receptai

Net ir ne per didžiausi žuvies gerbėjai doradai lenkia galvą. Tikras Viduržemio jūros perlas išsiskiria gurmanišku skoniu, netikėtomis paruošimo variacijomis ir tuo, kad joje itin mažai stambių kaulų. Atrodo, tobulas pasirinkimas žuvies dienai, ar ne? Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai

Aitrioji paprika – sveikatai, grožiui ir libido

Įvairiausi pipirai – vieni populiariausių prieskonių visame pasaulyje. O štai aitrioji paprika ir jos teikiamos gėrybės puikuojasi tikrai pirmosiose gretose! Skaitykite daugiau...

Žymės: Aitriosios paprikos, Receptai

 12

Darius Katinas: Raw42 – madingas mitybos žaidimas ar poreikis?

Kai draugas pakvietė papietauti Vilniaus sienamiestyje įsikūrusiame žalio maisto („Raw food“ – termiškai neapdorotas maistas arba apdorotas tik iki 42 laipsnių temperatūroje) restoranėlyje, tikrai buvau sužavėtas. Nepamenu ką ir kaip valgėme, bet, matyt, ir gera atmosfera ir tvyranti nuotaika paveikė teigiamai. Tad pasitaikius progai, savaitgalį sugalvojau aplankyti savo filosofija traukiantį restoraną RAW42. Skaitykite daugiau...

Žymės: Mityba, Sveikas gyvenimo būdas, Sveika mityba, Receptai

 3

RECEPTŲ KONKURSAS „Aštrus pojūtis“: laimėk prieskonių rinkinius ir viešnagę pajūryje!

Dievinate aštrų maistą? Jūsų namuose yra nesuskaičiuojamas kiekis aitriosios paprikos rūšių prieskonių? Vadinasi, metas išbandyti laimę naujausiame mūsų konkurse „Aštrus pojūtis“, kurį sumanė „Santa Maria“ ir portalas Ji24.lt, ir laimėti nuostabių prizų! Skaitykite daugiau...

Žymės: Aitriosios paprikos, Sveika mityba, Receptai

 32

Paulius Jurkevičius: Lietuviška pasaka Milanui – valgome gintarą ir lazerius

Lietuviški restoranai visada garsėjo interjerais. Pradėkime nuo Kauno „Tulpės“ ir „Metropolio“ (amžinatilsį), gyvuojančios „Neringos“ Vilniuje ir baikime daugybe pačių naujausių restoranų. Elegantiški, prabangūs, minimalistiški. Visokie. Einame ne vakarieniauti, o sotintis interjeru. Skaitykite daugiau...

Žymės: Paulius Jurkevičius, Receptai

 265

Šaltibarščių lėkštėje įsiamžinusi verslininkė Rada Matulevičienė: „Kam nepatinka, tegul nežiūri“

Restoranų, viešbučio, pramogų parko, alaus ir giros gamyklų komplekso „HBH Juozo alaus bravoras“, įsikūrusio Žibininkų kaime, netoli Palangos, savininkė Rada Matulevičienė išleido knygą, kurioje surašė 13 lietuviškų patiekalų receptų. Leidinio apie tradicinę virtuvę akcentas – margos iliustracijos, kurios pastarosiomis dienomis sulaukė ypatingo internautų dėmesio. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai

 2

Geriausiu jaunuoju Lietuvos virėju tapo Pavelas Koncejalovas

Savaitgalį Vilniuje vyko Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA čempionatas "Jaunasis Lietuvos virėjas 2014”. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš džiovintų obuolių, šokolado ir farino cukraus. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai

Jaunieji Lietuvos virtuvės šefai varžysis dėl geriausiojo titulo

Jau 4 kartą Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija rengia Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatą. Šį šeštadienį paaiškės, kam atiteks „Jaunojo Lietuvos virėjo 2014” titulas. Nugalėtojus rinks tartpautinė komisija, sudaryta iš geriausiųjų Lietuvos virtuvės šefų, svečio iš Niujorko – Kulinarijos švietimo instituto atstovo – Michaelio Laiskoniio bei Lietuvoje gyvenančio ir vilniečius savo kepyklėlės skanėstais lepinančio Thierry Lauvray. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai

 14

JAV kariuomenės mokslininkai išrado trejus metus negendančią picą

JAV kariuomenės mokslininkai išrado picą, kuri nesugedusi pakuotėje gali išbūti iki trejų metų ir jos nebūtina laikyti šaldiklyje ar šaldymo kameroje. JAV kareiviai picą praminė Šventuoju Graliu, rašo huffingtonpost.com. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, Kariuomenė

 6

Azijos maisto puokštė: 11 patiekalų, kurių privalai paragauti Tailande

Jei esate gurmanas ar tiesiog aistringas gero maisto gerbėjas, į jūsų tikslų sąrašą neabejotinai turėtų būti įtrauktas Tailandas. Gal net pirmu numeriu. Kalbėti apie tailandietišką maistą, kuriame lyg į simfoniją susijungia visi įmanomi skoniai ir aromatai, saldumas nesipyksta su sūrumu, o jų gamą užbaigia mums ne itin draugiškas čili aštrumas, galima be galo ir krašto. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, Tailandas, Sveika mityba

Kulinariniuose „Kino pavasario“ filmuose – kelionės per skrandį į širdį

Geriausias gyvenimo piršlys – skanus maistas ir geras vynas. Drįstantiesiems tuo abejoti šių metų festivalio „Kino pavasaris“ turi sukaupęs šūsnį ypatingų įrodymų. Kulinarinių filmų programoje turėsite galimybę išvysti istorijas žmonių, kurių gyvenimus pakeitė ir širdis meile pripildė išskirtinių valgių bei gėrimų išlavintas skonis. Skaitykite daugiau...

Žymės: Kinas, Desertas, Receptai, Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“

 13

„Sezoninės virtuvės“ pristatyme apsilankiusi Agnė Jagelavičiūtė: „Maisto gaminimas yra puiki mada, skirtingai nei plastinės operacijos“

Antradienio vakarą restorane „Forest“ pristatyta Renatos Ničajienės receptų knyga „Sezoninė virtuvė“, kurioje sugulė 200 receptų pagal metų laikus. Vakaro metu kviestiniams svečiams patiekta užkandžių, pagamintų pagal knygos receptus. Pasmaguriauti susiviliojo žurnalistas Andrius Užkalnis ir kostiumų dizainerė bei laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, Agnė Jagelavičiūtė

10 sočių ir greitai paruošiamų troškinių

Žiemos metu taip norisi šilto ir sotaus maisto. Tačiau visą dieną stovėti prie viryklės ne itin įkvepia. Puikus pasirinkimas greitiems, sveikiems ir gardiems pietums ar vakarienei – troškinys, kuriam nesugaišite daug laiko. O ir galimų produktų įvairovė – tik jūsų fantazijos vaisius! Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, Daržovės

Iš 300 patikrintų kavinių geriausią įvertinimą gavo trečdalis

Lietuvos valstybinė maisto kontrolės sistema nenusileidžia Vakarų Europos šalims. Mes, kaip ir Europos sąjungos (ES) šalys senbuvės, jau turime savo sukurtą modelį, kaip valstybinės maisto kontrolės duomenis pateikti visuomenei suprantama kalba. Pagal tai, kaip laikosi higienos reikalavimų, įmonės šiuo metu reitinguojamos tik Danijoje, D.Britanijoje, Belgijoje, Suomijoje, Olandijoje. O nuo praėjusių metų lapkričio pradžios ir Lietuvoje. Skaitykite daugiau...

Žymės: Sveika mityba, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), Receptai

Ar gali išrašyti vaistų ilgesniam nei 2 mėnesių laikotarpiui?

Asmenims, sergantiems lėtinėmis ligomis, gydytojai gali išrašyti kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių receptus šešių mėnesių gydymo laikotarpiui, sako Valstybinių ligonių kasų Vaistų kompensavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irma Medžiaušaitė. Skaitykite daugiau...

Žymės: Vaistai, Medicina, Receptai

 7

Holivudo žvaigždes savo įgūdžiais stebinusi miksologė Justina Butvilaitė jungiasi prie „Virtuvės mitų griovėjų“

Prie naujais kulinariniais projektais nuolat stebinančios „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) komandos prisijungė nauja narė – vienintelė Lietuvoje sertifikuota miksologė Justina Butvilaitė, 2012 m. pripažinta geriausia Baltijos šalių gėrimų specialiste ir užėmusi 10 vietą pasauliniame miksologų reitinge. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, „Virtuvės mitų griovėjai“

 2

Greitas savaitgalio desertas: naminiai sluoksniuoti vafliai

Naminiai sluoksniuoti vafliai – ypatingas desertas. Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai, Desertas

Įdomesni patiekalai iš kruopų. 12 receptų

Sakote, kruopos – studentų maistas? Ne tik jų... Iš šių nebrangių, bet maistingų produktų, pasitelkę žiupsnelį fantazijos, galime paruošti įvairiausių netikėtų ir skanių patiekalų. Taigi paįvairinkime savo valgiaraštį! Skaitykite daugiau...

Žymės: Receptai
Skaitomiausios naujienos
 

Paroda „RESTA 2014”

Paroda Renginiai Įsigyti bilietą
Iš pirmų lūpų Twitter