Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 20

2017-ųjų NBA laisvųjų agentų rinka: į kokius klausimus neatsakyta?

NBA laisvųjų agentų turgus atsidarė liepos 1-ąją, o per pirmąsias tris savaites stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje buvo nemažai pokyčių bei milžiniškų sutarčių. Tačiau į kokius svarbius klausimus dėl žaidėjų vis dar neatsakyta?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kur pasuks Donato Motiejūno karjera?

Kaip ir pernai, artėjant liepos mėnesio pabaigai D.Motiejūnas vis dar neturi komandos. Puolėjas iš Lietuvos NBA praleido penkerius metus, per kuriuos atstovavo „Rockets“ bei „Pelicans“ komandoms.

Džiugi žinia yra ta, kad D-Mo jau sutiko žaisti Lietuvos rinktinėje nepaisant užsitęsusios naujos ekipos paieškos. Lietuvis šią vasarą buvo siejamas su „Cavaliers“, o pats išskirtinai „Atsarginių“ laidai yra sakęs, kad norėtų atstovauti tokiems klubams kaip „Spurs“, „Warriors“, „Wizards“ arba „Jazz“.

Tiesa, kol kas jokių gandų, kurie sietų lietuvį su šiais klubais, dar nebuvo, o kita D.Motiejūno karjeros stotelė išlieka mįsle daugeliui.

Kodėl Nerlensas Noelis vis dar yra be sutarties?

Šiemet mainų būdu Dalaso klubą papildęs N.Noelis vis dar laukia pelningo „Mavs“ pasiūlymo, tačiau panašu, kad komandos savininkas Markas Cubanas nusiteikęs pataupyti.

Panašiai kaip D.Motiejūnas praėjusiais metais, N.Noelis jau sužaidė NBA keturis sezonus, todėl tapo apribotuoju laisvuoju agentu. „Mavericks“ gali krepšininkui siūlyti mažus pinigus bei pagerinti bet kokį konkurentų pasiūlymą ir pasilikti žaidėją sau.

Visi koziriai yra „Mavericks“ rankose, todėl šios derybos dar gali užtrukti.

Kokie žaidėjai įstrigę panašioje situacijoje?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas ir Nikola Mirotičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas ir Nikola Mirotičius

Kalbant tik apie keletą: JaMychalas Greenas, Masonas Plumlee ir Nikola Mirotičius. Alexas Lenas taip pat yra apribotasis laisvasis agentas, tačiau jo vertė rinkoje yra kiek mažesnė nei prieš tai minėtųjų krepšininkų.

Tačiau visi trys minėtieji žaidėjai labai daug variantų neturi. Ne be reikalo J.Greeno agentas paleido į žiniasklaidą gandus, jog jo atstovaujamas krepšininkas pageidautų rungtyniauti kitur.

J.Greenui dar tik 27-eri, todėl jo paslaugų gali norėti ne viena NBA ekipa, M.Plumlee situacija panaši į N.Noelio, o N.Mirotičius derybose turi daugiausiai pranašumo. „Bulls“ nelabai turi, kuo jį pakeisti, o tai žinodamas puolėjas gali reikalauti didesnių pinigų.

Kokios komandos vis dar turi pinigų algų kepurėje?

Bent jau 10 mln. JAV dolerių algų kepurėje turi arba nesunkiai tokią sumą joje susikurti galėtų „Bulls“, „Suns“, „Nets“, „Mavericks“ bei „76ers“.

Kokie kiti krepšininkai vis dar be komandos?

Geriausi likę laisvieji agentai 2017-ųjų laisvųjų agentų turguje yra Pau Gasolis (ko gero, sugrįžtantis į „Spurs“), Derrickas Rose'as, Monta Ellisas (neseniai atleistas iš „Pacers“), Andrew Bogutas, Ianas Clarkas, JaVale'as McGee, Deronas Williamsas bei Tony Allenas.

Kodėl Derrickas Rose'as vis dar laisvasis agentas?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as

Praėjusiais metais „Knicks“ žaidęs krepšininkas kol kas nesulaukia susidomėjimo, o labiausiai nerimą kelia jo sveikata bei elgesys už aikštės ribų. Tiesa, Niujorke jis atrodė neblogai, tačiau šiuolaikinėje NBA yra labai sunku gynėjams, kurie nepataiko iš toli.

D.Rose'as artėjantį sezoną būtų gerokai naudingesnis, jeigu kiltų nuo suolo, tačiau pats krepšininkas vis dar jaučiasi NBA superžvaigžde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius