Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 28

„76ers“ naujokas Jahlilas Okaforas: „NBA vis dar yra aukštaūgių lyga“

Trečiuoju šaukimu neseniai pasibaigusioje NBA naujokų biržoje „Philadelphia 76ers“ ekipos pašauktas Jahlilas Okaforas mano, kad NBA lygoje aukštaūgiai vis dar yra labai svarbūs. Diskusiją apie tikrų „centrų“ reikalingumą šiemet paskatino „Golden State Warriors“ triumfas NBA finale žaidžiant žemu penketu.
Jahlilas Okaforas
Jahlilas Okaforas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kiek aš atsimenu, aukštaūgiai visada dominavo NBA lygoje. Žmonėms labai patiko matyti tai, ką šį sezoną nuveikė Stephenas Curry – jis buvo fantastiškas. Vis dėlto, NBA dominuodavo aukštaūgiai, o to pasekmė būdavo čempionų titulai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Okaforas.

19 metų 211 cm ūgio „centras“ vienu metu buvo laikomas neabejotinu pirmuoju šaukimu, tačau gana netikėtai krepšininką pakvietė „76ers“. Šiai ekipai priklauso du itin perspektyvūs aukštaūgiai – Joelis Embiidas ir Nerlensas Noelis.

Pats J.Okaforas teigė, kad jo krepšininko idealai yra NBA lygos legendos – Timas Duncanas ir Hakeemas Olajuwonas.

„Visada buvau aukščiausias tarp bendraamžių, todėl žaisdavau vien baudos aikštelėje. Gal šeštoje ar septintoje klasėje pamačiau, kaip žaidžia Timas Duncanas. Pamilau jo žaidimą, mokėjimą žaisti visur aikštėje. Vėliau tėtis mane „supažindino“ su Hakeemu Olajuwonu ir jo žaidimu. Tai buvo du krepšininkai, iš kurių mokiausi“, – pasakojo „76ers“ naujokas.

Aliaus Koroliovo nuotr./Jahlilas Okaforas (15), Justise'as Winslow (9)
Aliaus Koroliovo nuotr./Jahlilas Okaforas (15), Justise'as Winslow (9), Mario Hezonja (8), Dante Exumas (11) Kaune 2012 m.

Įdomu, kad J.Okaforas yra žaidęs Lietuvoje. 2012 metais Kaune vykusiame pasaulio U-17 čempionate JAV rinktinė tapo čempione, o „76ers“ naujokas – turnyro MVP. Turnyre žaidė ir „Miami Heat“ ekipos 10-uoju šaukimu šiemet pasirinktas Justice'as Winslow.

J.Okaforas tarp bendraamžių turnyre Lietuvoje rinko po 13,6 taško ir 8,2 atkovoto kamuolio. J.Winslow įmesdavo po 9,9 taško ir sugriebdavo po 8,8 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius