-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

Amerikiečiai gūžčioja pečiais: Jamesas Hardenas bus „Rockets“ įžaidėjas

„Rockets“ žiniasklaidos dienoje treneris Mike'as D'Antoni atskleidė, kad jo komandos lyderis Jamesas Hardenas artėjantį sezoną dažniausiai pats vadovaus savo ekipos atakoms, todėl tai reiškia, kad krepšininkas nominaliai rungtyniaus įžaidėjo pozicijoje. Tai nustebino NBA pasaulį.
Mike'as D'Antoni ir Jamesas Hardenas
Mike'as D'Antoni ir Jamesas Hardenas / „Scanpix“ nuotr.

M.D'Antoni visuomet garsėjo labai greitu puolimu, todėl nusprendė, kad kamuolys J.Hardeno rankose bus žymiai dažniau nei praėjusį sezoną. Gynėjas turės varytis kamuolį per visą aikštę ir diriguoti savo komandos atakoms, o tai nominaliai yra įžaidėjo darbas. Tai leis krepšininkui save išbandyti naujame amplua.

„Rockets“ sprendimas neturėtų kelti abejonių, nes J.Hardenas praėjusį sezoną vidutiniškai per rungtynes atlikdavo po 7,5 rezultatyvaus perdavimo. Tai geriausias jo karjeros vidurkis, o gynėjui niekuomet nekilo sunkumų perduodant kamuolį komandos draugams.

„Jis bus atsakingas už savo komandos ritmą bei jos žaidimo tempą. Tai yra įžaidėjo pareigos, – teigė M.D.Antoni. – Jis nuolat turės kamuolį savo rankose ir turės nuspręsti, kur jis privalo keliauti. Jamesas turės žymiai daugiau atsakomybės puolime.

Jau pirmose treniruotėse jis yra kupinas pasiūlymų ir puikiai vadovauja komandai.“

J.Hardenas atskleidė, kad tikisi, jog prieš jį ir toliau ginsis atakuojantys gynėjai, o puolime jam pavyks surasti savo komandos draugus gerose pozicijose.

„Reikės daug pasitikėjimo. Noriu, kad mano komandos draugai tikėtų mano sugebėjimu priimti tinkamą sprendimą, – teigė J.Hardenas. – Ekipoje turime daug vyrukų, kurie sugeba pelnyti taškus, todėl tai leis visiems turėtų daugiau erdvės metimams.“

Paklaustas apie įžaidėjo vaidmenį J.Hardenas juokavo: „Aš ne įžaidėjas. Esu tiesiog krepšininkas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius