-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Amerikiečių prognozė: Lietuvos rinktinė Tokijuje JAV galės pagrasinti su viena sąlyga

Tokijo olimpinės žaidynės vyks po ketverių metų, bet apžvalgininkai jau spėlioja, kas per ketverius metus krepšinio pasaulyje gali patobulėti tiek, kad mestų rimtesnį iššūkį JAV rinktinei.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Vytauto Dranginio nuotr.

„Sporting News“ apžvalgininkas Seanas Deveney pateikė savo įžvalgas apie galingiausias pasaulio krepšinio rinktines, kurios iki 2020 metų turėtų sudaryti dar rimtesnę grėsmę Svajonių komandai.

Ispanija

Ispanai Rio de Žaneire iškovojo bronzos medalius. Jų lyderis Pau Gasolis iki 2020 metų gali baigti karjerą rinktinėje, tačiau Ispanijos rinktinė išliks galinga jėga. Jie vis dar turės Marcą Gasolį, Ricky Rubio, Rudy Fernandezą, Sergio Llullą ir Sergio Rodriguezą. Iš jaunimo turėtų patobulėti Alexas Abrinesas, Willie ir Juanas Hernangomezai bei Nikola Mirotičius. Jiems trūks Pau Gasolio, tačiau jų dominavimas nesibaigs.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas

Australija

2020 metais Andrew Bogutui bus 35-eri. Tačiau, jeigu bus geros formos, jis vis dar galės padėti australams. Jis yra pagrindinis australų raktas. Nors jie ir turi stiprius perimetro žaidėjus, be A.Boguto gynybos jie daug nenuveiks. Dante Exumas gali sudaryti tandemą su Patty Millsu ir Matthew Dellavedova. Prisidėti gali ir 2016 m. NBA naujokų biržos atradimai Benas Simmonsas ir Thonas Makeris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos krepšinio rinktinė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos krepšinio rinktinė

Serbija

Kaip parodė šios olimpinės žaidynės, Serbija yra labai gera komanda. Jie turi pajėgius aukštaūgius – Nikolą Jokičių ir Miroslavą Raduljicą – ir vieną iš geriausių pasaulyje įžaidėją Milošą Teodosičių. Jiems jėgos pridėti gali Bobanas Marjanovičius ir Nemanja Bjelica.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbijos krepšinio rinktinė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbijos krepšinio rinktinė

Kanada

Talentas? Kanada turi jo apsčiai. Atsidavimas? Tai – kita istorija. Kanadiečiams buvo sunku olimpinėje atrankoje, nes atsisakė žaisti viena pagrindinių žvaigždžių Andrew Wigginsas. Kelly Olynykas buvo traumuotas, Jamalas Murray nežaidė dėl naujokų biržos, o Niko Stausko niekas net nekvietė. Jokių šansų Kanadai kažką pasiekti, jeigu ji nesugebės suburti šių žaidėjų į komandą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Stauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Stauskas

Prancūzija

Neaišku, kaip Prancūzija žais be savo kertinio žaidėjo Tony Parkerio. Jie turi talentingų žaidėjų – Nicolą Batumą, Thomą Huertelį ar Nando de Colo. Nereikia pamiršti ir jaunesnių talentų – Evano Fournier, Rudy Goberto ir Joffrey Lauvergne. Tačiau T.Parkerio praradimas pakeis komandos dinamiką.

„Scanpix“ nuotr./Serbija – Prancūzija
„Scanpix“ nuotr./Serbija – Prancūzija

Kroatija

Iki 2020 metų Kroatijos rinktinė greičiausiai priklausys Dario Šaričiui ir Mario Hezonjai. Tiesa, veteranas Bojanas Bogdanavičius dar galės pridėti patirties. Kroatai turi potencialo ir tarp jaunesnių krepšininkų. Tokių kaip Ivica Zubacas, Ante Zizičius ar Marko Arapovičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbija – Kroatija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbija – Kroatija

Latvija

Nemaža tikimybė, kad kitose olimpinėse žaidynėse mes išvysime Kristapą Porzingį ir Davį Bertanį Latvijos krepšinio rinktinėje. Net ir be K.Porzingio latviai atrankos turnyre pasiekė ketvirtfinalį. Gynėjų grandis kelia klausimų, tačiau jų priekinė linija yra pakankamai pajėgi. Verta stebėti ir Rolando Smito progresą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Latvijos rinktinė

Graikija

Bus įdomu pamatyti, kaip Giannis Antetokounmpo pritaikys savo talentą Graikijos rinktinėje. Ypač, kad jam teks pakeisti karjerą baigusį Vassilį Spanoulį. G.Antetokounmpo sunkiai sekėsi olimpiniame atrankos turnyre. Tačiau Graikija turi potencialo. Įžaidėjas Nickas Calathesas gerai žaidė praėjusiame Europos čempionate. Kostas Koufos ir Thanasis Antetokounmpo taip pat turėtų būti naudingi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Graikijos rinktinė

Lietuva

Jonas Valančiūnas turėjo jau išmokti valdyti Lietuvos rinktinę. Vietoje to, jis beveik neegzistavo Rio ir sulaukė kritikos iš rinktinės trenerio dėl atsidavimo trūkumo. Tai teisinga kritika – J.Valančiūnas metė tik 39 proc. taiklumu iš žaidimo ir vidutiniškai pelnė 6,7 taško. Jo pliusų/minusų vidurkis buvo -9,8. Tai blogiausias rodiklis visoje Lietuvos rinktinėje. Šioje komandoje yra talentingų žaidėjų, tačiau ši rinktinė nepagerės, jeigu J.Valančiūnui ji nepradės rūpėti.

Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Valančiūnas
Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Valančiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius