Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Amerikoje – nerimas dėl JAV rinktinės pajėgumo Rio

ESPN žurnalistas Marcas Steinas papylė kritikos savajai JAV krepšinio rinktinei. Jo teigimu, daugiau niekada nebus tokios „Svajonių komandos“, kuri Barselonoje rungtyniavo 1992 metais. Amerikietis iš savo tautiečių tikisi aukso medalių, tačiau gražaus žaidimo ir lengvų pergalių greičiausiai nepamatysime. Pateikiame įdomiausias žurnalisto mintis apie JAV ekipą.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1992 metų „Svajonių komanda“ savo pergales pasiekė žaisdama su tokiu lengvumu, gražumu bei stilingumu, kokio olimpiadoje nematėme ir nematysime. 2016-ųjų JAV rinktinė toli gražu neprilygsta šiai legendinei ekipai, o iš šiuometinių krepšininkų nieko panašaus tikėtis negalime.

Į Rio de Žaneirą susirinko neabejotinai geresnė komanda nei prieš dvejus metus pasaulio čempionate, tačiau ji susiduria su žymiai didesniais sunkumais nei 2014-aisiais.

Australija, Serbija ir Prancūzija dvikovose su JAV pasirodė pagirtinai. Jos žaidė kaip tikra komanda, o amerikiečiai iškovojo tris labai sunkias pergales remdamiesi vien individualiu meistriškumu.

„Visi nori, kad pergales iškovotume labai dideliu taškų skirtumu, tačiau šį kartą taip nebus, – pripažino Kevinas Durantas po pergalės prieš Prancūziją rezultatu 100:97. – Turime būti pasiruošę atkaklioms kovoms. Manau, kad pastarąsias trejas rungtynes įrodėme, kad tokias galime laimėti.“

Už tai JAV rinktinę galima pagirti. Nors žaidėjai susiduria su sunkumais bei stipriais varžovais, jie vis tiek surado būdą iškovoti 5 pergales grupės varžybose.

„Jie vis tiek turi sudėtį, kurioje yra pilna NBA superžvaigždžių, – po pralaimėjimo pastebėjo prancūzas Rudy Gobert'as. – JAV šiuo metu nerungtyniauja labai stabiliai, tačiau jie vis tiek yra favoritai laimėti aukso medalius.“

Matėme kelias K.Duranto geras rungtynes, Kyrie Irvingo neblogus pasirodymus, o Klay Thompsonas apie save priminė tik rungtynėse su Prancūzija, kuriose pelnė 30 taškų.

Tačiau progreso JAV krepšinio rinktinėje nėra. O tai neramina.

„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

Žinoma, jie negali tapti puikiai susižaidusia ekipa vos mėnesį būdami drauge. Juk Prancūzijai ar daugeliui kitų rinktinių jau ne vienerius metus atstovauja tie patys žaidėjai. Tačiau JAV vyrukai vis vien turėtų būti labiau vieningi nei keleta pastarųjų rungtynių.

Nereikia pradėti kalbėti apie tuos krepšininkus, kurie atsisakė žaisti rinktinėje. Nereikia skųstis ir galvoti apie kitus įmanomus scenarijus. Rio de Žaneire esantys žaidėjai privalo rungtyniauti geriau.

„Niekas neatsimins aplinkybių ar rezultato. Svarbu, kad iškovojome pergalę, – po penktųjų rungtynių teigė JAV strategas Mike'as Krzyzewskis. – Manau, kad tobulėjame puolime, tačiau turime pasitempti gynyboje.“

Vertimas: JAV rinktinės vyriausiasis treneris jau pripažino, kad varžovai yra stipresni nei tikėtasi, todėl žaidimo grožis jau nebėra svarbus. Svarbiausia kažkokiu būdu iškovoti auksą ir baigti savo karjerą triumfu Brazilijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius