Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 08

Amerikoje vertinamas labiau nei Lietuvoje: už ką NBA pripažino Artūrą Karnišovą?

Artūras Karnišovas yra vienas iš trijų likusių kandidatų tapti naujuoju „Milwaukee Bucks“ generaliniu direktoriumi. Tačiau mes galbūt ne iki galo suvokiame, kokios garbingos tai pareigos. A.Karnišovas pretenduoja vadovauti 785 milijonais JAV dolerių įvertintai organizacijai, o 24sek papasakos, už ką NBA taip vertina mūsų 46-erių tautietį.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Karnišovas šiuo metu užima „Denver Nuggets“ generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Tai taip pat tokios garbingos pareigos, kokių dar niekada neužėmė joks lietuvis.

Generalinis NBA komandos direktorius atsakingas už sudėties atranką, mainus, naujokų biržos sprendimus, klubo viziją ir augimą tiek rezultatų, tiek finansine prasme.

Apie NBA žaidžiančius lietuvius mes žinome kur kas daugiau. Taip gali būti ir todėl, kad A.Karnišovas nėra linkęs per daug bendrauti su žiniasklaida.

Toks pat uždaras A.Karnišovas yra ir „Denver Nuggets“. Jis turi siaurą ratą žmonių, į kurį įsileidžia labai nedaug artimų žmonių.

Tačiau už jį kalba ne žodžiai, o darbai.

Lietuvoje ir net toje pačioje Amerikoje paplitęs mitas, kad A.Karnišovas labiausiai vertinamas už akį Europos talentams, kuriuos pramiega kitos NBA komandos.

„Denver Nuggets“ pastaraisiais metais pašaukė labai įdomių žaidėjų iš Europos, o vienas didžiausių atradimų – tik 41-uoju šaukimu 2014-aisiais pasirinktas serbas Nikola Jokičius, kuris šiemet buvo vienas populiariausių NBA žaidėjų.

Tačiau A.Karnišovo karjeros aprašyme yra ir daugiau solidžių įrašų. NBA jis jau seniai vertinamas ne tik už įžvalgą Europos krepšinyje.

USA Today Sports/Nikola Jokičius
USA Today Sports/Nikola Jokičius

Amerikiečiai vertina lietuvio darbo etiką, stabilumą ir gebėjimą kurti efektyvią struktūrą.

Išskirtinis A.Karnišovo bruožas – dirbti lyg iš vadovėlio. Lietuvis viską labai aiškiai susidėlioja, sutvarko ir kartais viską suplanuoja dar prieš mėnesį.

Tai patikimas žmogus, iš kurio žinai, kokį rezultatą gausi.

Todėl jis labai vertinamas „Nuggets“ klube. Viena problema – Denveryje generalinio direktoriaus pareigas užima Timas Connelly, kuris palaiko labai artimą ir gerą ryšį su komandos savininkais Stanley ir Joshu Kroenke.

Tad A.Karnišovas žino, kad Denveryje jo augimui pareigose yra uždėtos lubos.

Kita vertus, tas pats T.Connelly labai palaiko A.Karnišovo bandymus tapti kitų NBA ekipų generaliniu direktoriumi. O toks palaikymas svarbus, kadangi kalbama, kad NBA biuruose labai svarbios pažintys ir geri atsiliepimai.

A.Karnišovo vardas NBA koridoriuose vis garsėja. Tą byloja ir jau antro NBA klubo direktoriaus pareigų atranka.

Pernai A.Karnišovas tik finaliniame darbo pokalbių etape nusileido kolegai iš Naujosios Zelandijos Seanui Marksui, kuris tapo „Brooklyn Nets“ vadovu.

Šiemet A.Karnišovas vėl pateko tarp trijų finalinių kandidatų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Jo konkurentai – buvęs „Atlanta Hawks“ generalinis direktorius Wesas Wilcoxas ir „Bucks“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Justinas Zanikas. Pastarasis, anot JAV žiniasklaidos, yra favoritas užimti aukštas pareigas Milvokyje.

Tiesa, 24sek žiniomis, labai gerai vertinamos ir A.Karnišovo galimybės tapti naujuoju „Bucks“ generaliniu direktoriumi. O jo užsieniečio statusas kaip tik yra ne trūkumas, o privalumas.

A.Karnišovas buvo pakviestas į finalinį susitikimą su „Bucks“ savininkais Milvokyje. NBA klubas naująjį generalinį direktorių turėtų paskelbti artimiausiomis dienomis.

A.Karnišovo CV

2003–2008 metais Naujajame Džersyje lietuvis dirbo NBA krepšinio operacijų personale. Naujajame Džersyje jis vis dar turi namą.

Vėliau A.Karnišovas tapo „Rockets“ tarptautiniu skautu, organizavo prestižinę „Adidas Eurocamp“ talentų stovyklą 2011 ir 2012 metais, nuo 2013-ųjų tapo „Nuggets“ generalinio direktoriaus pavaduotoju, o 2013–2014 m. dirbo JAV rinktinės skautu.

Dukart olimpinės bronzos medalininkas, triskart Eurolygos finalo ketverto dalyvis, triskart Ispanijos, sykį – Italijos čempionas, geriausias metų Europos krepšininkas. Tokie titulai puošė A.Karnišovo krepšininko karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius