-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 18

Ar be Rudy Goberto likę „Jazz“ gali dar kartą nugalėti „Clippers“?

Pergale NBA atkrintamąsias varžybas pradėję „Utah Jazz“ šiąnakt turės verstis be savo pagrindinio gynybos ramsčio Rudy Goberto. Vidurio puolėjas jau pačioje pirmųjų serijos su „Los Angeles Clippers“ rungtynių pradžioje patyrė kojos traumą ir į aikštę nesugrįžo. Ar pavyks jo kolegoms išplėšti dar vieną pergalę Los Andžele?
Rudy Gobertas
Rudy Gobertas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Gobertas kelio traumą patyrė jau pačioje pirmoje šių atkrintamųjų varžybų „Jazz“ atakoje. Jo koja susidūrė su puolėjo Lucaso Mbah A Moute koja ir po to „centras“ aikštėje nepasirodė. Vėliau atlikti tyrimai atskleidė, kad rimtesnės žalos žaidėjo koja nepatyrė, tačiau antrąsias serijos rungtynes jam teks praleisti.

„The Salt Lake Tribune“ praneša, kad R.Gobertas jau gali vaikščioti be ramentų pagalbos, o pirmadienį jis dalyvavo ir rytinėje treniruotėje.

Prancūzo sveikata bei buvimas aikštėje gali stipriai įtakoti šią seriją. Po R.Goberto patirtos traumos atrodė, kad „Jazz“ jau greitai atsisveikins su viltimis prasibrauti į antrąjį etapą, tačiau be savo gynybos lyderio likę Jutos krepšininkai pateikė staigmeną ir įveikė „Clippers“.

He's taking it slow (officially out for game 2) - but this is such a beautiful sight! ????

A post shared by Utah Jazz (@utahjazz) on

„Jazz“ šį sezoną yra trečia geriausia lygos komanda gynyboje, o pagrindinė to priežastis – būtent vidurio puolėjas iš Prancūzijos.

Tačiau pirmajame serijos mače R.Goberto trauma buvo antras daugiausiai dėmesio sulaukęs epizodas. Joe Johnsonas pataikė nuostabų metimą paskutinę sekundę, kuris išplėšė pergalę „Jazz“ ekipai.

Pergalė Los Andžele Jutos komandai suteikė nemažai vilties. Jie gali pralaimėti šios nakties rungtynes ir į namų areną vyks rezultatui esant lygiam – 1:1. Dar po vieno pralaimėjimo „Jazz“ taip pat turėtų daug vilties sugrįžti į šią seriją. Rezultatas būtų 1:2, o lauktų dar vienerios rungtynės namuose.

Ypač, jei per šį laiką į aikštę spėtų sugrįžti R.Gobertas. „Jazz“ darys viską, kad tai įvyktų kuo greičiau, tačiau situacija dabar toli gražu nėra kritinė.

Jutos žaidimas pirmajame serijos mače yra teikiantis optimizmo. Šį sezoną 46 proc. žaidimo laiko sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje praleidęs Derrickas Favorsas labai užtikrintai sužaidė „centro“ pozicijoje ir nė kiek neatsiliko nuo varžovų vidurio puolėjo DeAndre Jordano. Jis pelnė 15 taškų, o jo varžovas iš „Clippers“ surinko 10. Net ir be R.Goberto „Jazz“ gynyba buvo pakankamai nebloga.

Jutos komanda užklupo „Clippers“ nepasiruošusius ir žaidė žemu penketu.

„Iš dalies R.Goberto trauma jiems labai padėjo, – po pirmųjų serijos rungtynių teigė vyriausiasis Los Andželo klubo treneris Docas Riversas. – Jie žaidė žemu penketu ir turėjo labai daug erdvės metimams.“

„Jazz“ penketas, kurį sudarė George'as Hillas, Gordonas Haywardas, Jie Inglesas, J.Johnsonas ir D.Favorsas kartu žaidė 12 minučių ir per kiekvieną ataką vidutiniškai įmetė po 1,33 taško. Vyriausiasis treneris Quinas Snyderis po krepšiu taip pat išbandė ir Boriso Diaw ir J.Johnsono porą, o ji per vieną ataką vidutiniškai rinko po 1,25 taško.

Visi nuopelnai atitenka vyriausiajam treneriui Q.Snyderiui, kuris sugebėjo akimirksniu sureaguoti į savo pagrindinio vidurio puolėjo netektį. Tačiau judant į priekį „Clippers“ bus pasiruošę. Galbūt juos išmušė iš vėžių netikėta R.Goberto trauma, tačiau dabar D.Riversas žaidimo planą ruoš gerokai kitaip.

Be R.Goberto „Jazz“ gynyba rikiuojasi tik 20 vietoje visoje NBA, todėl jo svarba yra akivaizdi.

Galbūt „Clippers“ puolimas niekuomet ir nebuvo grindžiamas prasiveržimais po krepšiu, tačiau dabar kelias į baudos aikštelę tapo gerokai laisvesnis.

Viena geriausių komandų gynyboje be R.Goberto privalės labiau pasikliauti savo puolimu, o žemi „Jazz“ penketai turės eiti koja kojon su puikiai atakuojančia „Clippers“ ekipa. Situacija nėra beviltiška, tačiau Jutos komandai reikia laikytis iš visų jėgų ir laukti sugrįžtant savo pagrindinio gynybos ramsčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius