Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Australijos krepšininkai olimpinėse žaidynėse pasiruošę istoriniam žingsniui

Australijos rinktinė nuo 1972-ųjų dar nepraleido nė vieno olimpinio krepšinio turnyro, tačiau taip ir neiškovojo nė vieno medalio. Garantuotą medalį į savo kišenę australai gali įsidėti jau artėjantį vakarą, kadangi olimpinių žaidynių pusfinalyje sutiks su Serbijos komandą.
Andrew Bogutas
Andrew Bogutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 pusfinalis | Australija – Serbija | 01:00

Australai demonstruoja fantastišką formą – olimpinėse žaidynėse laimėjo 5 rungtynes iš 6.

Australijos jėgą ketvirtfinalyje buvo pajutę ir Lietuvos krepšininkai, kritę prieš Andrejaus Lemanio auklėtinius be jokio pasipriešinimo 64:90.

Dar pridėkite solidžias pergales prieš Serbiją ir Prancūziją, rimtą iššūkį JAV ir gausite galingiausią Australijos rinktinę olimpinių žaidynių istorijoje.

Tuo tarpu serbai iki olimpinės pakylos ašuoliavo tik iš ketvirtosios vietos grupėje ir ketvirtfinalyje 86:83 palaužę kroatus – pirmą rimtą nugalėtą varžovą po Kinijos ir Venesuelos.

Beje, grupės varžybose serbai prieš Australiją didelių vilčių neturėjo – krito 80:95.

„Situacija – jaudinanti, – neslėpė australų vidurio puolėjas Andrew Bogutas. – Pastarąjį kartą pusfinalyje žaidėme 2000-aisiais Sidnėjuje, todėl vėl kautis dėl medalių yra nuostabu.“

Jis nenuvertino serbų, tačiau nepraleido progos pagirti komandos draugų: „Jei žiūrėtume į FIBA reitingą, mūsų čia net neturėjo būti (FIBA reitinge australai vienuolikti). Tačiau turime kelis žaidėjus, kurie žaidė NBA finaluose, žaidė septintąsias jų rungtynes, kovojo Eurolygos finaluose. Žodžiu, jau turime tokių rungtynių patirties.“

A.Bogutas: „Jei žiūrėtume į FIBA reitingą, mūsų čia net neturėjo būti“

Jis taip pat išklojo australų sėkmės paslaptį: „Žaidžiame puikų komandinį krepšinį. Paprastai sėkmingos komandos žaidžia dėl vieni kitų. O mes gražiai dalijamės kamuoliu ir organizuotai ginamės. Aikštėje galite pamatyti, kokie mes artimi“.

Australų ginklai išties įspūdingi – antras rezultatyviausias Rio žaidėjas Patrickas Millsas (21,2 tšk.), 10,3 rezultatyvaus perdavimo atliekantis Rio lyderis Matthew Dellavedova, universalusis Andrew Bogutas (11,6 tšk., 6 atk. kam., 4,4 rez. perd.) ir dar du pagalbininkai iš NBA – Aronas Baynesas (10,7 tšk., 5,7 atk. kam.) bei Joe Inglesas (7,7 tšk., 4 rez. perd.).

Beje, australų penketas su Andrew Bogutu ir Aronu Baynesu po krepšiu smogė varžovų planams žaisti žemu penketu.

„Žaidėme su dviem aukštais, ir kol kas viskas klostėsi puikiai“, – nestandartiniu penketu džiaugėsi A.Bogutas. Jo ūgis – 213 cm, A.Bayneso – 208 cm.

Pagrindiniai Serbijos ginklai – galingai puolime žaidžiantis aukštaūgis Miroslavas Raduljica (16,7 tšk., 63 proc. dvit. per 19 min.), neprilygstamas įžaidėjas Milošas Teodosičius (11 tšk., 5,8 rez. perd.) bei pavojingasis gynėjas Bogdanas Bogdanovičius (14,2 tšk., 51,6 proc. met.).

Australams iki svajonės išsipildymo liko nedaug. Ar serbai gali sugriauti australų planus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius