-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 18

Ballų nuotykį įvertinęs Ž.Ilgauskas: „JAV – geriausia valstybė pasaulyje“

Klivlando sporto apdovanojimuose Žydrūnas Ilgauskas atsiėmė prizą už viso gyvenimo nuopelnus. Dar prieš ceremoniją radijo laidai interviu davęs buvęs krepšininkas papasakojo apie karjeros iššūkius, sprendimą priimti JAV pilietybę ir Ballų šeimos nuotykius jo gimtojoje Lietuvoje.
Žydrūnas Ilgauskas
Žydrūnas Ilgauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo netikėta, bet esu labai laimingas“, – apie garbingą apdovanojimą kalbėjo Big Z. Jis pripažino, kad nelabai mėgsta viešumo, o dar prieš interviu dėliojo paskutinius viešos kalbos, kurią teko sakyti, akcentus.

Laidos vedėjai prisiminė, kad Šarūnas Jasikevičius, dar rungtyniaudamas „Indiana Pacers“ klube, pasakojo, kad Ž.Ilgauskas vaikystėje buvo įžaidėjas. Tiesa, vėliau pradėjo sparčiai augti ir pozicija pasikeitė.

Aukštaūgis šį faktą patvirtino ir prisiminė, kad krepšinį lankyti pradėjo dar būdamas šešerių ir žaidė su vyresniais vaikais, todėl ir užimama pozicija buvo tokia.

Kadangi po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos piliečiai negali turėti dvigubos pilietybės, už Atlanto gyvenantis buvęs krepšininkas neteko lietuviško paso ir oficialiai tapo amerikiečiu.

„Tai man daug reiškė. Kai atvykau, nežinojau, ar žaisiu čia ilgai. Nesakiau, kad noriu būti amerikietis, man tiko būti lietuviu. Po kiek laiko gavau žalią kortą, vedžiau, susilaukiau vaikų. Supratau, kad čia praleisiu gyvenimą,

Tikiu, kad Jungtinės Valstijos – geriausia šalis pasaulyje. Noriu būti jos dalimi“, – kalbėjo Ž.Ilgauskas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

221 cm ūgio milžiną ilgai stabdė traumos. Jis prisimena, kad, jau būdamas 25-erių, svarstė apie karjeros pabaigą, tačiau viską išgelbėjo netikėtas daktaro pasiūlymas.

Gydytojas nutarė sulaužyti Ž.Ilgausko koją, kad, atlikus papildomą operaciją, būtų galima pagydyti probleminę vietą. Tai padėjo ir Big Z NBA sužaidė net 771 rungtynes.

Vedėjai neapsiėjo ir be klausimo apie Ballų šeimos apsilankymą Lietuvoje. „Tai yra kitokia aplinka. Nesu koledžo krepšinio ekspertas, nemačiau tų vaikinų žaidžiančių, tačiau LKL, kurioje jie rungtyniauja, yra labai pajėgi.

Mes turime dvi komandas, žaidžiančias Eurolygoje (iš tiesų Eurolygoje žaidžia tik Kauno „Žalgiris“), ten yra daug gerų žaidėjų, jie – suaugę vyrai. Manau, kad jie (Ballai) ten strigs, ypač jaunesnysis, kuris dar nėra tam pasiruošęs“, – nuomonę dėstė Ž.Ilgauskas.

Tiesa, jis pridūrė, kad gerbia šeimos sprendimą persikelti į tokį mažą miestą kaip Prienai, kuriame pats, augęs vos už 30-ties kilometrų, niekada nesilankė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius