Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 08

Čempionai ties bedugne: pragariška rungtynių pabaiga sužlugdė L.Jameso ir „Cavs“ svajones

Sugrįžę į savo aikštę, NBA čempionų titulą ginantys „Cleveland Cavaliers“ metė kur kas rimtesnį iššūkį varžovams, tačiau labai prastai sužaista rungtynių pabaiga vėl sužlugdė LeBrono Jameso ir Kyrie Irvingo kompanijos viltis. Panašu, jog šie metai priklausys „Golden State Warriors“. Steve'o Kerro auklėtiniai 118:113 (39:32, 28:29, 22:33, 29:19) išplėšė nepaprastai svarbią pergalę priešo teritorijoje ir pirmauja finalo serijoje iki keturių pergalių 3-0.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo jau 15-oji „Warriors“ pergalė iš eilės atkrintamosiose. Tokios įspūdingos serijos NBA pasaulis dar niekada nėra matęs.

JAV profesionalaus sporto istorijoje keturiolika iš eilės pergalių atkrintamosiose 1993 metais NHL buvo iškovojusi „Pittsburgh Penguins“, bet ir šis pasiekimas šiemet krito po „karių“ kojomis.

Vis dėlto šį kartą mačas klostėsi kur kas atkakliau nei pirmosios dvi serijos dvikovos vakarinėje pakrantėje.

Per visas rungtynes pirmaujanti komanda keitėsi net 18 kartų ir nė vienas klubas neturėjo didesnio nei aštuonių taškų pranašumo.

Jau pirmajame kėlinyje „Warriors“ pademonstravo uraganinį puolimą ir įmetė devynis tritaškius, o po dviejų kėlinių buvo pataikiusi 12 tolimų metimų ir dar kartą įrašė savo vardą į NBA istorijos metraščius. Bet LeBrono Jameso ir Kyrie Irvingo vedami šeimininkai sugebėjo išlikti rungtynėse.

O jų pabaigoje net ir turėjo šansą pakreipti įvykius savo naudai. Viso ketvirto kėlinio metu sąlygas diktavo šeimininkai. „Cavs“ išlaikė kelių taškų persvarą, bet S.Kerro auklėtiniai aktyviai kvėpavo jiems į nugaras.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Likus 2 minutėms, Stephenas Curry sumažino deficitą iki 109:113.

Tuomet šeimininkai kelis kartus nesugebėjo užpulti, o Kevinas Durantas metimu iš vidutinio nuotolio dar labiau aptirpdė deficitą – 111:113.

Likus kiek daugiau nei minutei, Kyle'as Korveris gavo neblogą L.Jameso perdavimą, bet įmesti nesugebėjo, o kitoje aikštės pusėje tritaškį per L.Jameso rankas smeigė K.Durantas ir staiga rungtynių svarstyklės vėl pakrypo „Warriors“ pusėn.

VIDEO: Kevino Duranto svarbiausias rungtynių tritaškis

Puikiai žaidusio K.Irvingo tolimas metimas buvo netikslus, o S.Curry nuo baudų metimų linijos neklydo ir atkarpa 11:0 dvikovą užbaigę svečiai atsidūrė per žingsnį nuo titulo.

Per visą lygos istoriją nė viena komanda nėra laimėjusi atkrintamųjų varžybų serijos atsilikdama 0-3.

Svečiai šiose rungtynėse puikiai dalijosi kamuoliu. Vien iki didžiosios pertraukos „Warriors“ atliko 21 rezultatyvų perdavimą ir tai yra geriausias rodiklis nuo 1992 metų NBA finalo. Iš viso S.Kerro auklėtiniai atliko 29 rezultatyvius perdavimus, kai čempionai – tik 19.

Ketvirtasis ir galimai paskutinysis finalo mačas Klivlande bus žaidžiamas naktį iš penktadienio į šeštadienį.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 39 (11/18 dvitaškių, 4/9 tritaškių, 5/6 baudų, 11 atk. kam., 9 rez. perd.), Kyrie Irvingas 38, J.R.Smithas 16, Kevinas Love‘as 9 (13 atk. kam.), Kyle‘as Korveris 8, Imanas Shumpertas 2.

„Warriors“: Kevinas Durantas 31 (6/11 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 7/8 baudų, 8 atk. kam.), Klay Thompsonas 30, Stephenas Curry 26 (13 atk. kam., 6 rez. perd.), Draymondas Greenas 8 (8 atk. kam.), Davidas Westas ir Shaunas Livingstonas po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius