Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

D.Motiejūnas nesigaili nepasirašęs 37 milijonų sutarties ir mįslingai prasitarė apie savo ateitį

Donatui Motiejūnui praėjusi naktis buvo viena įsimintiniausių šį NBA sezoną. Dėl komandos draugo traumos lietuvis išniro iš „New Orleans Pelicans“ atsarginių suolo galo ir buvo per du taškus nuo asmeninio sezono rezultatyvumo rekordo – įmetė 13 taškų per 19 minučių. O dar visai neseniai jis skaičiavo vos 4,8 minutės vidurkį visą kovo mėnesį, kuris Hjustono žurnalistus paskatino paklausti: Donatai, ar nesigailite nepasirašęs 37 milijonų sutarties su „Rockets“?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „New Orleans Pelicans“ klubo nuotr.

Kas būtų, jeigu būtų. Jei ne D.Motiejūno noras išsikovoti tuos kelis milijonus numatytų premijų, jis nebūtų tyčia nepasirodęs „Rockets“ medikams ir jeigu ne su „Rockets“, tai bent su „Brooklyn Nets“ būtų sudaręs 37 milijonų sutartį.

Tačiau D.Motiejūnas kovojo dėl kelių milijonų premijų ir dabar uždirba mažiau, nei buvo numatyta premijose už tokias smulkmenas kaip tinkamos fizinės formos palaikymas, dalyvavimas tam tikrame rungtynių skaičiuje ir t.t.

Dabartinė D.Motiejūno sutartis su „Pelicans“ galioja iki sezono pabaigos, o jos vertė tesiekia 607 tūkst. JAV dolerių.

Po sezono nuspręsiu, kur žaisiu likusią savo karjerą.

„Gyvenimas per trumpas, kad dėl kažko gailėtumeisi. Judame į priekį, stengiuosi nebesižvalgyti atgal. Visi greitai pamirš tą istoriją, todėl stengiuosi apie tai daugiau nebegalvoti“, – apie neįsigaliojusią 37 milijonų sutartį kalbėjo 26-erių puolėjas.

D.Motiejūnas vylėsi pasikelti savo vertę ir vasarą sudaryti naują, pelningą ir ilgalaikį kontraktą. Tačiau D-Mo Naujajame Orleane gauna pasireikšti vid. tik 13,6 minutės, pelno 4 taškus ir atkovoja 3,1 kamuolio.

Penkeriose kovo mėnesio rungtynės D.Motiejūnas net nepasirodė aikštėje. O tas 4,8 minutės vidurkis turėjo varyti į neviltį aukštaūgį.

ESPN.com nuotr./D.Motiejūno statistika kovo mėnesį
ESPN.com nuotr./D.Motiejūno statistika kovo mėnesį

„Padariau viską, ką galiu, kad būčiau aikštėje. Bet visa kita – jau ne mano sprendimas“, – diplomatiškai apie savo žaidimo laiką kalbėjo D.Motiejūnas.

Tačiau kalbėdamas apie vasarą, kai turės pasirašyti naują sutartį, D.Motiejūnas užminė mįslę.

Galvojau apie sugrįžimą į Europą.

„Aš džiaugiuosi, kad galiu žaisti krepšinį. Po sezono nuspręsiu, kur žaisiu likusią savo karjerą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – Jonathanui Feigenui iš „Houston Chronicle“ pasakojo lietuvis.

Ar tai reiškia, kad D.Motiejūnas svarsto galimybę grįžti į Europą, kur jį norėtų matyti stipriausi ir turtingiausi Senojo žemyno klubai?

„Buvo daug galimybių grįžti į Europą. Galvojau apie tai, nes daug komandų man siūlė sutartį“, – ESPN žurnalistui Calvinui Watkinsui prasitarė D.Motiejūnas.

Galbūt idėją sugrįžti arčiau Lietuvos stumtels į šalį toks sėkmingas Donato žaidimas, kaip praėjusį vakarą su „Denver Nuggets“. Aukštaūgis ne tik pelnė 13 taškų, bet atkovojo 8 kamuolius – daugiausiai šį sezoną, o vilties dėl atkrintamųjų varžybų dar nepraradę „Pelicans“ tęsia kovą dėl 8-osios pozicijos.

Beje, komentatoriai po ilgos pertraukos galėjo sušukti „D-Mo for Three-Mo“ – krepšininkas pataikė pirmą tolimą metimą nuo vasario 23-osios.

Kiek ilgai lietuvis dar galės tiek pasireikšti?

D.Motiejūnas užėmė D.Cousinso vietą, kuris nerungtyniavo dėl kulkšnies traumos.

„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Po pergalės prieš „Nuggets“ (115:90) „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry negalėjo tiksliai pasakyti, kiek dar rungtynių turės praleisti D.Cousinsas. Tačiau trauma nėra tokia rimta, kuri ilgam išmuštų vieną Naujojo Orleano lyderių iš rikiuotės.

„Mes jo neskubinsime. Cousinsas žais tada, kai bus tam gerai pasirengęs“, – sakė A.Gentry.

Jis sulaukė klausimo apie D.Motiejūno ir kito sėkmingai nuo suolo pakilusio aukštaūgio – Alexio Ajinca impulsą pergalei.

„Alexis buvo puikus. Jis suteikė komandai daug energijos, atkovojo keletą svarbių kamuolių puolime, kurie mums leido įsibėgėti. Jeigu reikėtų išrinkti rungtynių žaidėją, tai rinkčiau Ajinca, kuris pakeitė mačo eigą“, – pasakojo A.Gentry.

Apie D.Motiejūną treneris neužsiminė nė žodžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius