Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

DeAndre Jordanas: „Olimpinis auksas yra svarbesnis už NBA titulą“

„Los Angeles Clippers“ vidurio puolėjas DeAndre Jordanas šiuo metu atstovauja JAV krepšinio rinktinei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. 28-erių metų „centras“ atskleidė, kad iškovoti auksą su savo šalies komanda jam būtų gerokai svarbiau nei laimėti pagrindinį NBA čempionato trofėjų.
DeAndre Jordanas ir DeMarcusas Cousinsas
DeAndre Jordanas ir DeMarcusas Cousinsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad olimpinis auksas yra gerokai aukščiau už NBA čempionų žiedus, – teigė amerikietis. – Galbūt mane daugelis dėl to sukritikuos, tačiau aš tuo tikiu. Tai ypatingas titulas, kuris turi daugiau prasmės. Juk nerungtyniauji tik prieš JAV ekipas, o kauniesi prieš viso pasaulio rinktines.

NBA čempionas tituluojamas kiekvienais metais, tačiau olimpiadą gali laimėti tik kas ketverius metus. Apie visa tai pagalvojus – abejonių nelieka.“

D.Jordanas nuo 2008-ųjų atstovauja „Clippers“ komandai, su kuria jam nė karto nepavyko prasibrauti į Vakarų konferencijos finalą. Vidurio puolėjui liko vos dvi pergalės iki išsvajoto olimpinio aukso.

Tos pačios nuomonės apie pagrindinį olimpiados prizą buvo ir „New York Knicks“ lyderis Carmelo Anthony:

„Žaidžiame NBA, todėl vienas svarbiausių dalykų yra laimėti šios lygos čempionų žiedus. Tačiau NBA nugalėtojas paaiškėja kasmet, o olimpiadoje gali dalyvauti tik kas ketverius metus.“

JAV rinktinė nesunkiai nugalėjo Argentinos komandą ir olimpinių žaidynių pusfinalyje susitiks su Ispanija.

Iš vienos pusės, rungtyniauti olimpiadoje galima tik kas ketverius metus, tačiau, kita vertus, kalbant apie legendinius NBA krepšininkus retai prisimenami jų olimpiniai medaliai.

Daugelis žino, kad Michaelas Jordanas laimėjo 6 NBA titulus. Dėl to jis yra įvardijamas kaip geriausias visų laikų krepšininkas. Mažai kas prisimena, kad legendinis „Bulls“ žaidėjas laimėjo du olimpinius aukso medalius.

Verta pridėti, kad JAV rinktinė visuomet turi labai lengvą kelią link olimpinio aukso. Tiesa, šiais metais Rio de Žaneire jų didybe privertė sudvejoti mačai su Australija, Prancūzija ir Serbija.

Tačiau atėjus atkrintamosioms JAV žvaigždžių ekipa ir vėl pavirto į sunkiai sustabdomą komandą, kuri yra favoritė laimėti aukso medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius