Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 17

Didelė klaida: 5 NBA žaidėjai, kurie buvo atleisti, tačiau sugebėjo sužibėti

Nenumaldomai tirpsta laikas iki NBA treniruočių stovyklų pradžios, o į jas susirinks šimtai lygos krepšininkų. Daugelis žaidėjų gali būti ramūs dėl savo vietos galutinėje sudėtyje, tačiau nemažai daliai sezonas baigsis net neprasidėjęs. Pateikiame „HoopsHype“ penketuką žaidėjų, kurie buvo atleisti treniruočių stovykloje, tačiau sugebėjo sugrįžti į NBA ir tapti solidžiais žaidėjais.
Hassanas Whiteside'as
Hassanas Whiteside'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Hassanas Whiteside'as

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as

Vidurio puolėjas, kuris praėjusį sezoną sugebėjo surinkti trigubą dublį 2014-ųjų spalį dalyvavo „Grizzlies“ treniruočių stovykloje, tačiau buvo atleistas. Po mėnesio jam buvo suteiktas dar vienas šansas, tačiau jo paslaugų ir vėl buvo atsisakyta.

Šią vasarą „centras“ tapo pirmuoju žaidėju NBA istorijoje, kuris nuo minimalaus atlyginimo „peršoko“ iki maksimalaus kontrakto. Negalima paneigti, kad H.Whiteside'as būtų buvęs itin naudingas „Grizzlies“ klubui, kai M.Gasolis gavo traumą, tačiau vidurio puolėjui šansą suteikė „Heat“.

ESPN praėjusio sezono pradžioje skelbė, kad „Grizzlies“ savininkas Robertas Pera vis dar negali patikėti, kad H.Whiteside'as taip ir nepateko į pagrindinę ekipos sudėtį.

Jeremy Linas

„Scanpix“/AP nuotr./Jeremy Linas
„Scanpix“/AP nuotr./Jeremy Linas

J.Lino paslaugų buvo atsisakyta 2011 metais, nes „Rockets“ ekipoje nebuvo vietos naujai Samuelio Dalemberto sudėčiai. Kai krepšininkas pradėjo fantastiškai rungtyniauti „Knicks“ komandoje, tai „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey buvo pats pirmas, kuris pripažino savo klaidą.

Prastą savo sprendimą jis bandė ištaisyti 2012-aisiais pasiūlydamas J.Linui trejų metų, 28,8 mln. JAV vertės sutartį. Šią vasarą įžaidėjas persikėlė į „Brooklyn Nets“.

Danny Greenas

„Scanpix“/AP nuotr./Danny Greenas
„Scanpix“/AP nuotr./Danny Greenas

Gynėjas aplankė nemažai komandų, kol jam šansą po 2011 metų lokauto suteikė „Spurs“. Jis „sužydėjo“ San Antonijaus klube ir tapo elitiniu lygos gynėju, o 2010 m. spalį jo paslaugų treniruočių stovykloje atsisakė „Cavaliers“.

Be LeBrono Jameso likę „Cavs“ sunkiai rado savąjį žaidimą, o svarstydami apie ateitį nusprendė pasilikti Manny Harrisą, kuris jau turėjo nemažai patirties ir rungtyniavo Plėtojimosi lygoje, Turkijoje bei Kinijoje.

Patrickas Beverley

„Scanpix“ nuotr./Patrickas Beverley
„Scanpix“ nuotr./Patrickas Beverley

2010 metais „Heat“ įžaidėjui pasiūlė 1,2 mln. JAV dolerių vertės garantuotą sutartį, tačiau vėliau nusprendė jo atsisakyti. Tai tuo metu buvo nedidelis siurprizas visiems, o krepšininkui teko „pagastroliuoti“ Rusijoje.

Du su puse sezono pražaidęs Europoje jis sugrįžo į NBA, kur iki šiol savo karjerą tęsia „Rockets“ klube.

Chrisas Andersenas

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Andersenas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Andersenas

Kam reikia mažai sugebėjimų puolime turinčio aukštaūgio, kai komandoje yra Jake'as Tsakalidis ir Danielis Santiago? „Suns“ nemanė, kad C.Andersenas yra geresnis už minėtuosius krepšininkus, todėl jį atleido 2001 metų spalį.

Tatuiruotasis „centras“ kurį laiką rungtyniavo Plėtojimosi lygoje, o vėliau papildė „Nuggets“ ekipą, kurioje dar nerungtyniavo Carmelo Anthony.

Praėjus 15 metų C.Andersenas vis dar yra patikimas vidurio puolėjas, kuris savo karjeroje yra laimėjęs NBA čempionų žiedą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius