-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 30

Didžiausia „Raptors“ problema kovoje dėl NBA čempionų titulo

Sporto naujienų gigantas „Bleacher Report“ įvertino kiekvieną NBA komandą, kuri pretenduoja šiemet iškovoti čempionų titulą, ir nustatė didžiausias jų problemas. Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ kelia nerimą dėl savo tolimų metimų, o tai jiems gali smarkiai atsiliepti atkrintamosiose varžybose.
DeMaras DeRozanas
DeMaras DeRozanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šį sezoną visų NBA komandų tritaškių pataikymo vidurkis yra 35,8 proc. „Raptors“ šį vidurkį kiek lenkia (36,4). Tačiau Kanados klubas tolimų metimų išmeta daugiau tik už aštuonias kitas lygos komandas.

Tik keturi krepšininkai Toronto klube šį sezoną tritaškius meta geriau, nei yra lygos vidurkis:

  • Kyle'as Lowry (41,7 proc., 7,9 met.);
  • Serge'as Ibaka (43,3 proc., 4,2 met.);
  • Fredas VanVleetas (38,5 proc., 0,8 met.);
  • Patrickas Pattersonas (37,1 proc., 3,9 met.).

To tikrai neužtenka.

Geros komandos puolime tikrai turi turėti daugiau nei tris pagrindinės rotacijos krepšininkus, kurie gali įmesti iš toli. Ypač atkrintamosiose varžybose, nes jose žaidimas sulėtėja, o prie baudų metimų linijos atsidurti sunkiau.

Žinoma, „Raptors“ žaidžia gerai, kai DeMaras DeRozanas svaido metimus iš vidutinio nuotolio, tačiau lemiamose sezono kovose šis vaizdas privalo keistis.

Reikia tikėtis, kad savo snaiperio sugebėjimus pagerins tokie žaidėjai kaip DeMarre Carrollas ar P.J.Tuckeris. Normanas Powellas savo pirmame sezone tritaškius svaidė net 40,4 proc. taiklumu, tačiau iš antramečio ko nors tikėtis šiemet bus sunku.

Jeigu niekas nesikeis, tai Dwane'o Casey auklėtinių laukia labai sunki užduotis. Puolime „Raptors“ komanda turės žaisti nepriekaištingai, nes istorijoje tokios ekipos dažniausiai sunkiai iškovoja pergales atkrintamosiose.

„Bleacher Report“ taip pat įvardijo „Celtics“ problemą dėl atkovotų kamuolių, „Cavaliers“ būtinybę išlikti sveikiems, sunkų „Warriors“ krepšininko Draymondo Greeno būdą, Ryano Andersono svarbą „Rockets“ klubui bei prastą Tony Parkerio sportinę formą šiemet vilkint „Spurs“ marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius