Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03

Domantą Sabonį gimtajame mieste pakirto galingas „Trail Blazers“ smūgis

Koks tėvas, toks ir sūnus – kirbėjo „Portland Trail Blazers“ sirgalių galvoje. Portlando aikštėje jie vėl išvydo Sabonį – tik ne Arvydą, bet Domantą. Tačiau kiekvienas 20-mečio sūnaus judesys jiems priminė legendinį Sabą. Ypač tas lietuvio blokas ir perdavimas, kuriais Domantas Sabonis bandė prisidėti prie „Oklahoma City Thunder“ pergalės. Tačiau lemiamu metu „Trail Blazers“ nokautavo svečius ir „Thunder“ krito 109:114 (24:26, 36:31, 25:24, 24:33).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ pralaimėjo Portlande 109:114.
  • D.Sabonis gimtajame mieste pelnė 2 taškus.
  • Portlande 7 sezonus žaidė jo tėtis Arvydas Sabonis.
  • R.Westbrookas pelnė 45 taškus.

Trečiąją rungtynių minutę prilipęs prie 206 cm ūgio puolėjo Noah Vonleh D.Sabonis tinkamu metu sureagavo į „Trail Blazers“ žaidėjo bandymą pelnyti taškus ir negailestingai blokavo priešininko metimą.

Trečiajame kėlinyje gražiu perdavimu lietuvis maitino „Thunder“ naujoką Dougą McDermottą, kurį suradęs vėliau akimis palydėjo puolėjo dėjimą.

Tiesa, „Trail Blazers“ sirgaliai ko nors daugiau iš jaunojo Sabonio taip ir neišvydo.

Per 10 minučių D.Sabonis pelnė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir sykį prasižengė.

VIDEO: D.Sabonio blokas Portlande

Jam būnant aikštėje, „Trail Blazers“ pelnė 7 taškais daugiau nei „Thunder“, todėl starto penkete mačą pradėjęs žaidėjas ketvirtąjį kėlinį stebėjo nuo atsarginių suolo.

D.Saboniui nepavyksta nutraukti tritaškių sausros. Nuo vasario jis pataikė tik 1 tritaškį iš 18 (5,6 proc.). Natūralu, kad vasario mėnuo buvo prasčiausias debiutinį jo sezoną NBA – D.Sabonis per 20 minučių rinko tik 4,5 taško ir pataikė vos 31,4 proc. metimų.

Tačiau tokia ta naujoko duona – D.Sabonis ją kramsnoja kaip visas tas gaunamas geriausios krepšinio lygos pasaulyje pamokas. O kol D.Sabonis mokosi, „Thunder“ į priekį veda kiti.

D.Sabonio ir visos „Thunder“ komandos užnugariu vėl tapo Russellas Westbrookas, Portlandą sudrebinęs 45 taškais, o nuo suolo Domantą keitę aukštaūgiai Enesas Kanteris ir Tajus Gibsonas pridėjo atitinkamai 18 ir 15 taškų.

Impulsą „Thunder“ suteikė ir naujokas Norrisas Cole'as, pakilęs nuo suolo ir per 11 minučių įridenęs 7 taškus.

Tiesa, jų visų pastangų neužteko „Thunder“ išlaikyti pergalingą pranašumą. Ketvirtojo kėlinio viduryje Oklahomos ekipa pirmavo 101:94, bet „Trail Blazers“ skaudžiai smogė keturių minučių spurtu 16:0 ir išplėšė pergalę iš rankų.

Desperatiškais tritaškiais „Thunder“ dar netikėtai atgaivino intrigą 109:110, nors paskutinę minutę „Trail Blazers“ pasitiko pirmaudami 9 taškais (110:101). Tačiau stebuklas neįvyko – R.Westbrookas prametė iš toli ir neišplėšė pratęsimo, kai komandas skyrė 3 taškai.

Portlando klubas iki šio mačo buvo pralaimėjęs 7 susitikimus iš 9, tad „Thunder“ paleido vėjais svarbią pergalę, kuri būtų padėjusi kautis dėl aukštesnės vietos Vakarų konferencijoje.

„Thunder“: R.Westbrookas 45, E.Kanteris 18, T.Gibsonas 15.

„Trail Blazers“: D.Lillardas 33, C.J.McCollumas ir J.Nurkičius (12 atk. kam., 6 rez. perd., 5 blk.) po 18, A.Aminu 14, A.Crabbe'as 11, M.Harklessas 10.

VIDEO: „Thunder“ pergalė Portlande išsprūdo iš rankų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius