Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23

Domantas Sabonis – didelis, bet judrus sibirinis tigras

„Gonzaga Bulldogs“ komanda rengiasi trečiajai NCAA atkrintamųjų varžybų kovai. „Sweet 16“ etape Domanto Sabonio ir kompanijos laukia „Syracuse Orange“ ekipa. Netikėtai ilgo „Bulldogs“ žygio „Kovo beprotybėje“ proga ESPN publikavo straipsnį apie Lietuvos krepšinio talentą, kuriame išryškinamas puikus D.Sabonio kojų darbas, vikrumas, taiklumas ir bebaimės pastangos aikštėje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„208 cm ūgio ir beveik 100 kilogramų sveriantis puolėjas ant parketo juda lyg būtų gimnastas“, – taip rašo ESPN žurnalistas Myronas Medcalfas. Lietuvis prieš kelias dienas išjungė vieną geriausių NCAA puolėjų, NBA naujokų biržos būsimąjį dešimtuko šaukimą austrą Jacobą Poeltlą.

„Jis niekada neišsimuša iš pusiausvyros. Jis puikiai juda aikštėje. Vadinu jį didžiąją kate. Jis lyg sibirinis tigras. Didžiulis, tačiau judrus tigras. Jis pasižymi geriausiu kojų darbu, kokį aš esu matęs jo ūgio žaidėjui“, – cituojamas „Bulldogs“ treneris Markas Few.

D.Sabonio talentas ir žaidimas stebina antrus metus kartu rungtyniaujančius komandos draugus.

„Jis tikrai neįtikėtinas. Niekada nežinai, kurs jis bėgs, ką jis nuspręs daryti. Jis gali mesti iš toliau, gali veržtis po krepšiu, gali žaisti baudos aikštelėje. Jis gali daryti viską. Jo verpstė yra neįtikėtina, nieko negali prieš ją padaryti“, – sakė lietuvio komandos draugas Ryanas Edwardsas.

D.Sabonio pasirodymą „Kovo beprotybėje“ giriantis ESPN pažymi, kad lietuvis paprastai rungtyniauja sunkiuoju kraštu, tačiau po lenko Przemeko Karnowskio traumos visą sezoną žaidžia „centru“. Tai nesutrukdė šį sezoną surinkti jau 22 dvigubus dublius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis su komandos draugais
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis su komandos draugais

„Jis žaidė puikiai, tačiau kas mane nustebino dar daugiau nei jo taškai, tai kova dėl atšokusių kamuolių. Žinojau, kad jis aršiai kaunasi, tačiau jis tai darė kur kas galingiau nei mačiau prieš rungtynes vaizdajuostėse“, – teigė „Seton Hall Pirates“ treneris Kevinas Willardas, kurio ekipai Saboniukas įsūdė 21 tašką ir atkovojo 16 kamuolių.

Pastebima, kad D.Sabonis šiemet 40 proc. savo metimų jis atlieka po šuolio, kai pernai atliko tik 30 proc. Per vienerias rungtynes jis vidutiniškai meta po 5,5 baudos metimo ir pataiko 77 proc., kai pernai šis rodiklis siekė tik 66 proc.

Jis yra vilkas. Nesvarbu, kad tai NBA žvaigždės sūnus, tai ne koks minkštas, išlepintas vaikas. Aikštėje jis yra ypač atkaklus ir bebaimis.

„Sabonis pradėjo atakuoti iš įvairių padėčių ir atstumų, tad sunkiau prieš ji gintis. Jis tikrai praplėtė savo arsenalą, šiemet jis gali įmesti ir tritaškį“, – pažymėjo M.Few.

„Jis yra labai sunkus varžovas, niekada nežinai, kada jis mes. Bet kurią akimirką gali laukti metimo arba prasiveržimo, tad jauti daug spaudimo, tenka dažnai prasižengti“, – komandos draugą gyrė vienas „Bulldogs“ lyderių Kyle'as Wiltjeras.

ESPN pastebi ypač gerą D.Sabonio kojų darbą, dėl kurio komplimentus skiria Europos ir JAV krepšinio skirtumams. JAV iš aukštaūgių dažniausiai reikalaujama atletiškumo (vienas pagrindinių dažnai įvardijamų D.Sabonio minusų), o Europoje – gero kojų judėjimo.

„Manau, kad mus treneriai namie to moko nuo pat pradžių. Užaugau Europoje, nežinau, kaip yra čia. Manau, kad pasižymiu geru kojų darbu, bet Sabonio kojų darbas yra nuostabus. Europiečiai dažnai tuo pasižymi – tai vienas mūsų privalumų“, – sakė P.Karnowskis.

Be vikrumo ir gero judėjimo, D.Sabonis turi ir puikų charakterį. Kaip pažymi ESPN, europiečiai aukštaūgiai dažnai nuo savo kolegų iš JAV atsilieka agresyvumu, tačiau tik ne lietuvis.

Niekada nežinai, kurs jis bėgs, ką jis nuspręs daryti. Jis gali mesti iš toliau, gali veržtis po krepšiu, gali žaisti baudos aikštelėje. Jis gali daryti viską.

„Jis yra vilkas. Nesvarbu, kad tai NBA žvaigždės sūnus, tai ne koks minkštas, išlepintas vaikas. Aikštėje jis yra ypač atkaklus ir bebaimis. Prie to pridėjus jo suktukus ir pump-fake'us nereikia nustebti, jei „Buldogs“ pasieks NCAA finalo ketvertą, o D.Sabonis bus pakviestas NBA naujokų biržos pirmajame 14-uke“, – rašo M.Medcalfas​.

Žurnalistas čia pat pastebi, kad už aikštės ribų lietuvis yra labai paprastas. Po pergalės prieš J.Poeltlo vedamą Jutos ekipą, privertė puikiai vertinamą talentą sužaisti prasčiausias sezono rungtynes, tačiau nė kiek dėl to nesigyrė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius