Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Donatas Motiejūnas: kokie pinigai jo lauktų Los Andžele ir kodėl delsia „Lakers“?

Donatas Motiejūnas šventes pasitiko Los Andžele liedamas prakaitą „Lakers“ peržiūroje. Vienos garsiausių NBA franšizių vadovai dar svarsto, ar lietuviui pasiūlyti sutartį. Kas 26-erių puolėjo lauktų Holivudo mieste?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Natūralu, kad svarbiausias – finansinis sutarties aspektas. „Lakers“ neturi lėšų D-Mo pasiūlyti ilgalaikės sutarties, todėl galėtų pateikti sutartį tik iki sezono pabaigos.

Daugiausia, ko Los Andžele gali tikėtis D.Motiejūnas, – metinė 2,9 mln. JAV dolerių sutartis, kurią išimtinėmis teisėmis iš viso gali pasiūlyti 19 NBA komandų.

Įrodęs, kad gali sėkmingai žaisti ir nugaros traumos yra praeitis, vasarą D.Motiejūnas tikėtųsi pasirašyti pelningesnę ilgalaikę sutartį.

Tačiau jei sukirs rankomis su „Lakers“, D.Motiejūnas bet kokiu atveju patirs savotišką pralaimėjimą – juk ant stalo jau gulėjo 37 milijonų JAV dolerių vertės sutartis ketveriems metams.

O ilgalaikę sutartį dar galėtų pasiūlyti nebent tik kelios NBA komandos („Denver Nuggets“, „Philadelphia 76ers“, „Phoenix Suns“, „Minnesota Timberwolves“ arba „Oklahoma City Thunder“). Bet kai „Houston Rockets“ dėl medicininės patikros nepatvirtino jo sutarties, tokia galimybė mažai tikėtina.

Daugiausia, ko Los Andžele gali tikėtis D.Motiejūnas, – metinė 2,9 mln. JAV dolerių sutartis.

Kad D.Motiejūnas taptų „Lakers“ nariu, klubas turėtų atleisti 1–2 žaidėjus. Darbo greičiausiai netektų Marcelinho Huertas. Los Andželo komandai tai būtų pigi, bet gera investicija iki sezono pabaigos. „Lakers“ nė kiek nerizikuoja dėl D.Motiejūno nugaros, o gauna solidų rotacijos žaidėją.

Kaip skelbia ESPN, D.Motiejūnas peržiūroje sužavėjo „Lakers“ vadovus ir trenerius, tačiau jie suka galvą, ar įsigiję lietuvį rastų laiko visiems aukštaūgiams.

Sunkiojo krašto puolėjo funkcijas starto penkete sėkmingai atlieka Julius Randle'as, per 29 minutes renkantis 13,2 taško ir 8,7 atkovoto kamuolio. Jį keičia įspūdingais dėjimais garsėjantis Larry Nance'as, tačiau dėl kelio traumos per 22 minutes po 7 taškus renkantis amerikietis nežais keturias savaites.

„Lakers“ ant suolo dar turi vidutiniokus Thomasą Robinsoną (11 min., 3,5 tšk., 4,6 atk. kam.) bei Tariką Blacką (15 min., 5,6 tšk., 5 atk. kam.) bei 32-ąjį NBA naujokų biržos šaukimą Ivica Zubacą (vid. 8 min., 2,1 tšk.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Julius Randle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Julius Randle'as

Kita vertus, „Lakers“ apžvalgininkai sutaria, kad tai ne žaidėjai, dėl kurių klubo vadovai galėtų nepateikti D.Motiejūnui metinės sutarties.

Be to, D.Motiejūno pranašumas tas, kad jis dar gali žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje, kurioje lemiamu metu trenerio Luke'o Waltono pasitikėjimo neįgijo Timofejus Mozgovas.

D.Motiejūnas į „Lakers“ žaidimą taip pat įneštų minkštumo po krepšiu – lietuvis gali gražiai sužaisti baudos aikštelėje ataką baigdamas technišku metimu arba rezultatyviu perdavimu. Taip pat jis gali pataikyti iš trijų taškų zonos.

Kita vertus, su sveika sudėtimi „Lakers“ ir taip turi užtektinai aukštaūgių, todėl D.Motiejūnas Los Andželui yra naudingas, bet ne gyvybiškai reikalingas papildymas.

Kaip jau įprasta pastarąjį pusmetį, D.Motiejūno ateitis paaiškės artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius