-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Donatas Motiejūnas „Nets“ klube: puikus šansas lietuviui?

Laukimas baigiasi. Donatas Motiejūnas turėtų žaisti „Brooklyn Nets“ komandoje, kuri išgyvena ne pačius geriausius laikus. Tačiau lietuviui generalinis vadybininkas Seanas Marksas pasirengęs suteikti šansą, o juo pasinaudojęs D-Mo gali tapti svarbiu žaidėju iš pelenų bandančiai prisikelti Bruklino komandai.
Stovyklos akimirkos
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Klausyti šį straipsnį galite čia:

Pavasarį „Nets“ savininkas Michailas Prochorovas ir visa klubo vadovybė žengė rimtą žingsnį į priekį. Generaliniu vadybininku buvo paskirtas „Spurs“ organizacijoje dirbęs S.Marksas, o vyriausiuoju treneriu tapo Kenny Atkinsonas, kuris ketverius metus talkino „Hawks“ trenerių štabui.

Nauja klubo vizija yra auginti bei tobulinti turimus krepšininkus bei nuolat stebėti jų progresą. To priežastis – praeityje išmainyti naujokų biržos šaukimai bei sudėtis, kuri artėjančiais metais rinks daugiau pralaimėjimų nei pergalių.

„Scanpix“/AP nuotr./Seanas Marksas ir Kenny Atkinsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Seanas Marksas ir Kenny Atkinsonas

Vasarą S.Marksas bandė siūlyti milžiniškus pinigus apribotiesiems laisviesiems agentams Allenui Crabbe'ui bei Tyleriui Johnsonui, tačiau jų klubai savo jaunuosius krepšininkus išsaugojo.

Tai tik įrodo, kad labai daug variantų „Nets“ generalinis vadybininkas neturi, o D.Motiejūnas vis dar yra NBA kalibro krepšininkas. Praeita medicininė patikra Brukline reiškia, kad nugara jam rungtyniauti nebetrukdys.

Taigi, viskas būtų lietuvio rankose, o minutes aikštėje jis užsidirbti tikrai turės galimybę.

Kokios perspektyvos Donatui šviečiasi po „Barclays Center“ arenos krepšiais?

Kalbant apie sunkiojo krašto poziciją, tai joje šį sezoną rungtyniauja trys žaidėjai: Trevoras Bookeris, Luisas Scola bei Anthony Bennettas. Chrisas McCulloughas aikštėje beveik nepasirodo, todėl tai nėra rimtas konkurentas D-Mo.

T.Bookeris rungtyniauja daugiausiai. Jis per 27 minutes vidutiniškai pelno po 10 taškų ir atkovoja 8 kamuolius. Solidus puolėjo žaidimas, o jį dažniausiai keičia argentinietis L.Scola. Nors jis žaidžia tik 15 minučių, tačiau taip pat vaizdo negadina. Argentinietis pelno po 5 taškus ir atkovoja po 4 kamuolius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola

2013 metų pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas A.Bennettas visais būdais bando atgaivinti savo profesionalo karjerą, o jo paslaugų per pastaruosius kelerius metus jau atsisakė „Timberwolves“ bei „Raptors“. Tačiau A.Bennetto dienos NBA jau suskaičiuotos – jam vietos nebėra net „Brooklyn Nets“, todėl vilčių nepateisinęs aukštaūgis jau stažuojasi Plėtojimosi lygoje.

D.Motiejūnas turėtų puikią galimybę prasimušti į starto penketą, o keletas užtikrintų rungtynių ir gera sveikata turėtų jam padėti tai įgyvendinti jau greitu metu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas

Lietuvis gali žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau joje rungtyniauja Brookas Lopezas. „Centrą“ labai naudingai keičia iš toli galintis pataikyti Justinas Hamiltonas, todėl D-Mo turėtų rungtyniauti šalia „Nets“ lyderio.

Sunku pasakyti, kaip atrodys dar šį sezoną ant NBA parketo nerungtyniavęs D.Motiejūnas, tačiau jo ir B.Lopezo tandemas turėtų atrodyti visai neblogai. Abu krepšininkai gali varžovams pridaryti labai daug bėdų puolime, tačiau „centro“ bei D-Mo gynyba turės dirbti kaip vienas kumštis.

Krepšininkas iš Lietuvos gautų labai daug vertingų patarimų iš savo krepšinio idealo L.Scola, o gerindamas žaidimą turėtų įsipaišyti į „Nets“ ateities viziją.

Klausyti šį straipsnį galite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius