Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

Donatas Motiejūnas pranoko Domantą Sabonį, bet pergalę šventė „Thunder“

NBA aikštėse – pirmasis Domanto Sabonio ir Donato Motiejūno susirėmimas. Nors lietuviams vienas prieš kitą daug pasistumdyti neteko, abu jie aikštę paliko surengę solidų pasirodymą. Bet laimingesnis buvo 20-metis Domantas, kurio „Oklahoma City Thunder“ komanda 114:105 (33:20, 31:25, 28:37, 22:23) palaužė „New Orleans Pelicans“ krepšininkus.
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis / Stopkadras

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ nugalėjo „Pelicans“ komandą 114:105.
  • D.Motiejūnas pelnė 10 taškų ir atkovojo 4 kamuolius.
  • D.Sabonio sąskaitoje buvo 8 taškai ir 6 atkovoti kamuoliai.
  • A.Davisas dėl traumos nebaigė rungtynių.
  • R.Westbrookas surinko 60-ąjį karjeros trigubą dublį.

Lietuviams tai buvo permainingas susitikimas. Pavyzdžiui, D.Sabonis vien per pirmąjį kėlinį atkovojo 5 kamuolius ir taikėsi į asmeninį rekordą, bet sustojo ties 6.

Tuo tarpu D.Motiejūnas visus 10 taškų susirinko po pertraukos, penkių pritrūkęs iki geriausio sezono rezultato.

D.Motiejūnui teko daugiau pasireikšti ir dėl „Pelicans“ lyderio Anthony Daviso traumos. Po šlaunies skausmų į aikštę sugrįžusi NBA žvaigždė pradėjo šlubčioti aikštėje ir po 16 žaidimo minučių turėjo baigti mačą ant suolo.

Progą pasireikšti gavęs D.Motiejūnas ją išnaudojo pakankamai solidžiai – per 17 minučių įmetė 10 taškų (3/4 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, suklydo 2 ir prasižengė 5 kartus.

Tiesa, lyderio netektis atsiliepė „Pelicans“. Su A.Davisu aikštėje Naujojo Orleano krepšininkai nuo svečių atsiliko 12 taškų skirtumu, o kai šis patyrė traumą, skirtumas trečiojo kėlinio pradžioje šoktelėjo ir iki 22 taškų. „Pelicans“ buvo pavykę priartėti iki 5 taškų, bet didesnės grėsmės „Thunder“ pergalei nesukėlė.

D.Sabonio sąskaitoje buvo 8 taškai (4/5 dvit., 0/2 trit., 0/1 baud.), 6 atkovoti kamuoliai, 1 klaida ir 4 pražangos per 28 žaidimo minutes.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sunkus J.Valančiūno vakaras – M.Gasolis prieš lietuvį sužaidė karjeros mačą

Beje, tautiečiai pasižymėjo geru +/ – rodikliu. Pavyzdžiui, D.Motiejūnas buvo vienas iš trijų „Pelicans“ žaidėjų, kuriam būnant aikštėje komanda žaidė geriau – įmetė 3 taškais daugiau nei varžovai. Dar didesnę teigiamą įtaką žaidimui darė D.Sabonis (+11), šiuo rodikliu nusileidęs tik Victorui Oladipo (+18).

Lietuviai išvydo 60-ąjį Russello Westbrooko karjeros trigubą dublį, kuriuo jis pralenkė Larry Birdą ir istoriniame NBA sąraše pakilo į penktąją vietą. „Thunder“ gynėjas pelnė 27 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o dabar taikysis į ketvirtąją 78 trigubus dublius surinkusio Wilto Chamberlaino vietą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į grandiozinių mainų gandų sūkurį patekęs M.Kuzminsko klubas nusilenkė Dirkui

„Thunder“: R.Westbrookas 27 (12 atk. kam., 10 rez. perd., 8 kl.), S.Adamsas 20 (11 atk. kam.), E.Kanteris 17, V.Oladipo 15, A.Abrinesas 11.

„Pelicans“: E.Moore'as 18 (8 atk. kam.), T.Evansas (9 rez. perd.), S.Hillas ir J.Holiday (8 rez. perd.) po 14, T.Jonesas 12, D.Motiejūnas 10.

VIDEO: Pirmoji D.Sabonio ir D.Motiejūno akistata NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius