-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Donato Motiejūno konkurentas prašo mainų: „Mane pamiršo“

„New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas Alexis Ajinca praleido jau septynerias rungtynes iš eilės, nors jo nekamuoja jokie skausmai ar traumos. Negana to, prie ekipos prisijungė Donatas Motiejūnas, kuris minučių gavo iš karto. Tai reiškia, kad krepšininkas iš Prancūzijos jau nebeturi ateities šiame klube, todėl nusprendė netylėti ir paprašė mainų.
Alexis Ajinca ir Donatas Motiejūnas
Alexis Ajinca ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Ketverius metus Naujajame Orleane praleidęs A.Ajinca prarado viltį sulaukti minučių iš vyriausiojo „Pelicans“ trenerio Alvino Gentry. Prancūzas savo šalies portalui „L’Equipe“ atskleidė, kad jau paprašė būti išmainytas į kitą komandą.

Kartu su A.Ajinca minučių taip pat negauna ir kitas vidurio puolėjas – Omeras Ašikas. Abu šie žaidėjai prarado vietą rotacijoje nuo Kalėdų. „Centras“ iš Prancūzijos gruodžio mėnesį starto penkete pradėjo net 10 rungtynių iš eilės, tačiau nuo to laiko septyniose net nežengė ant parketo.

A.Ajinca ir O.Ašikas nežaidžia dėl to, kad A.Gentry ir visas trenerių štabas nusprendė pasikliauti žemu penketu, kuriame vidurio puolėjo pareigas atlieka Antony Davisas. „Pelicans“ buvo priversti atlikti pokyčius savo žaidime, kuris pergalių neatnešė.

Nuo to laiko, kai A.Ajinca nerungtyniauja, „Pelicans“ puolimo reitingas pakilo iš 24 vietos į 21, tačiau didžiausią įspūdį kelia gynyba. Naujojo Orleano klubas per pastarąsias septynerias rungtynes demonstruoja trečią geriausią gynybą visoje NBA.

VIDEO: Donato Motiejūno debiutas „Pelicans“ gretose

„Man labai nepatinka ši situacija, nes aš noriu žaisti ir padėti savo komandai, – teigė A.Ajinca. – Sunkiai dirbau, kad ir vėl pasiekčiau gerą sportinę formą. Iš pradžių treneriai man sakė, jog netinku žaidimo planui, tačiau vėliau supratau, kad buvau pamirštas.

Manau, kad vienintelė išeitis yra mainai. Mane motyvuoja tai, kad manimi domisi kitos komandos. Ir toliau sunkiai dirbsiu, kad palaikyčiau gerą sportinę formą ir neketinu pykti ar karščiuotis dėl savo minučių. Išlieku profesionalu, tačiau man reikia pokyčių.“

A.Ajinca statistika per rungtynes: 14,7 min., 4,5 tšk., 4,5 atk. kam., 0,8 blk., 0,4 per. kam.

„Pelicans“ nuo kalėdinio laikotarpio, kai pradėjo žaisti žemesniu penketu iškovojo 5 pergales ir patyrė 3 nesėkmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius