-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 03

Donato Motiejūno norintis „Rockets“ treneris: „Daryk, ką turi daryti“

Donato Motiejūno sezoną NBA gaubia debesys. Sekmadienio rytą baigė galioti „Houston Rockets“ pasiūlymas lietuviui, tad jis tapo apribotu laisvuoju agentu. Komanda jam algos kelti nenori, o dabartinis pasiūlymas D.Motiejūno netenkina. Treneris Mike'as D'Antoni norėtų turėti lietuvį komandoje, tačiau supranta jo nepasitenkinimą.
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Sekmadienio rytą kvalifikacinis „Rockets“ pasiūlymas, pagal kurį D.Motiejūnas ateinantį sezoną uždirbtų 4,4 mln. JAV dolerių, baigė galioti.

Lietuvis norėtų ilgalaikės ir pelningesnės sutarties, ko „Rockets“ nesiūlo nenorėdama rizikuoti dėl puolėjo nugaros.

Dabar D.Motiejūnas yra apribotas laisvasis agentas – bet kuri sudaryta sutartis su kita NBA komanda gali būti „permušta“ kad ir vienu doleriu ir lietuvis grįžtų į „Rockets“.

Hjustono ekipa šiuo metu vis dar turi vieną laisvą vietą sudėtyje ir, panašu, kad ji buvo skirta būtent kauniečiui. Neaišku, ar dabartinėje situacijoje „Rockets“ pasiryš gerinti sutarties sąlygas lietuviui, ar tiesiog ieškos kito varianto.

Jis daro tai, ką turi daryti. Mes tiesiog einame pirmyn

„Sunkia situacija“ derybas su lietuviu pavadinęs naujasis „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni norėtų turėti D-Mo savo komandoje, nors ekipos priekinė linija išsiverstų ir be jo.

„Jis daro tai, ką turi daryti. Mes tiesiog einame pirmyn“, – ESPN cituoja M.D'Antoni, kuris supranta Donato norą gauti geresnę sutartį.

M.D'Antoni viename interviu buvo prasitaręs, kad D.Motiejūnas galėtų tikėtis svarbaus vaidmens. Lietuvis būtų pirmasis keitimas pagrindiniam sunkiajam kraštui Ryanui Andersonui.

Be pastarojo žaidėjo į „centro“ ir sunkiojo krašto pozicijas „Rockets“ dar turi Clintą Capela ir Nene bei kur kas mažiau laiko gausiančius Montrezlą Harrellą ir Chinanu Onuaku.

D.Motiejūnas vis dar gali pasirašyti sutartį ir su kuria nors kita komanda, tačiau laisvų vietų savo sudėtyse turi vos trys ekipos – „Brooklyn Nets“, „Philadelphia 76ers“ bei „Denver Nuggets“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius