Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 28 /20:58

Dramos pabaiga? Donatas Motiejūnas artėja prie susitarimo su „Lakers“

Donato Motiejūno istorijoje – naujas posūkis. ESPN praneša, kad 26 metų lietuvis dalyvavo „Los Angeles Lakers“ peržiūroje, į kurią buvo pakviestas dar prieš Kalėdas. Tiesa, sutartis dar nesudaryta.
Stovyklos akimirkos
Stovyklos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„D-Mo sužavėjo treniruotėje, todėl jo sveikatos būklė kelia mažai abejonių. Daugiau klaustukų kelia tai, kiek minučių jis atims iš Larry Nance'o, kuris dabar gydosi traumą“, – rašo ESPN, pabrėžę, kad D.Motiejūną peržiūroje stebėjo „Lakers“ vadovai ir trenerių štabas.

23-ejų L.Nance'as yra atsarginis „Lakers“ puolėjas. Jis patyrė kelio traumą ir turėtų nežaisti daugiausiai keturias savaites.

D.Motiejūnas iš pradžių galėtų kompensuoti jo netektį – „Lakers“ aukštaūgis rungtyniaudavo vid. po 22 minutes, pelnydavo po 7 taškus ir atkovodavo 5,5 kamuolio.

Tiesa, „Lakers“ suinteresuoti, kad žaidimo laiko gautų ir Julius Randle'as bei Tarikas Blackas. Esą minučių paskirstymas aukštaūgiams ir yra esminis „Lakers“ galvosūkis.

Pagal NBA taisykles, „Lakers“ neturi lėšų su D.Motiejūnu sudaryti ilgalaikę sutartį, kaip kad D-Mo jau buvo sutaręs dėl ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių kontrakto su „Brooklyn Nets“. Los Andželo klubas galėtų pasiūlyti lygos minimumą (1 milijonas JAV dolerių) iki sezono pabaigos arba pasinaudoti išimtimi ir sudaryti mažiausiai dvejų metų 2-5 milijonų metinio atlyginimo kontraktą.

D.Motiejūnas oficialių rungtynių nežaidė nuo balandžio 27-osios, todėl aukštaūgiui dar reikia susigrąžinti komandinio žaidimo pojūtį.

Filmo verta istorija

D-Mo naujos sutarties istorija priminė melodramą. Jis ilgai nesusitarė su „Houston Rockets“ dėl ilgalaikio kontrakto, kol galiausiai gruodį priėmė „Brooklyn Nets“ ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių pasiūlymą.

Tačiau „Rockets“ pasinaudojo privilegija ir permušė kontraktą. Vis dėlto kilo finansinių nesutarimų, dėl kurių D.Motiejūnas nepasirodė medicininėje patikroje Hjustone.

Galiausiai susitarti pavyko, tačiau „Rockets“ užkliuvo lietuvio medicininės apžiūros rezultatai, todėl klubas nusprendė paleisti žaidėją ir šis tapo neapribotu laisvuoju agentu. Taip jis galėjo pasirašyti sutartį su bet kuria komanda išskyrus „Rockets“ ir „Nets“.

Pirmuosius ketverius metus NBA D.Motiejūnas žaidė „Rockets“ ekipoje. Praėjusį sezoną grįžęs po sunkios nugaros traumos puolėjas rinko vid. 6,2 taško ir 2,9 atkovoto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius