Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 12

Dvikovoje su Dirku Nowitzkiu Domantas Sabonis svaidė tritaškius

Domantas Sabonis stojo į mikrodvikovą su NBA legenda Dirku Nowitzkiu, bet panašu, kad 20-mečiui puolėjui sudrebėjo rankos. „Oklahoma City Thunder“ krepšininkai išvykoje 109:114 (20:29, 22:27, 40:26, 27:32) turėjo pripažinti „Dallas Mavericks“ pranašumą, o jau trečiąsias rungtynes starto penkete pradėjęs lietuvis šį kartą išsiskyrė netaikliais tolimais metimais.
Dirkas Nowitzki ir Domantas Sabonis
Dirkas Nowitzki ir Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis aikštėje praleido 18 minučių – mažiausiai iš starto penketo narių, ir pasižymėjo 4 taškais, pataikydamas 2 dvitaškius iš 3, bet pramesdamas visus 5 tolimus metimus.

Vienas bandymas net nelietė lanko, o „Thunder“ sirgaliai stebėjosi matydami Domantą tokį aktyvų prie tritaškio linijos. Tiek kartų iš toli D.Sabonis neatakavo per dvejas rungtynes Ispanijoje (3/4 trit.).

Tiesa, galbūt mūsiškiui nekrito, tačiau jis vėl paliko įspūdį savo žaidimo suvokimu ir aikštės matymu. Aukštaūgis dar atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, prasižengė 2 kartus, o jam būnant aikštėje „Thunder“ su „Mavericks“ žengė taškas į tašką.

Domantas taip pat pelnė pirmuosius rungtynių taškus ir iki keitimo pirmojo kėlinio viduryje iš viso atliko 4 metimus.

Gerokai solidžiau pasirodė nuo suolo pakilęs D.Sabonio pozicijos žaidėjas Ersanas Ilyasova. Turkas per 24 minutes pelnė 19 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Kitoje barikadų pusėje D.Nowitzkis per 16 minučių įmetė 8 taškus (3/6 dvit.). Beje, 38-erių vokietis yra žaidęs ir prieš Domanto tėvą Arvydą Sabonį.

„Mavericks“ rungtynių pradžioje perėmė iniciatyvą į savo rankas ir laikėsi į priekyje 44:29, kol po pertraukos „Thunder“ neišlygino rezultato (82:82). Tačiau lemiamomis minutėmis sėkmingiau žaidė Dalaso krepšininkai.

„Thunder“ tai buvo antrasis pralaimėjimas per trejas NBA ikisezonines rungtynes.

„Thunder“: Ersanas Ilyasova 19 (11 atk. kam.), Kyle'as Singleris 17, Joffrey Lauvergne'as 15, Russellas Westbrookas 12, Enesas Kanteris (13 atk. kam.) ir Joshas Huestis po 11.

„Mavericks“: Dwightas Powellas 16, J.J.Barea 15, Keithas Hornsby 12, Deronas Williamsas ir Nicolas Brussino 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius