-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Ekspertai: ar „Cavaliers“ reikalinga dar viena žvaigždė norint kautis dėl titulo?

„Cleveland Cavaliers“ pralaimėjo NBA superfinalo seriją prieš „Golden State Warriors“, todėl metas rimtai pasvarstyti apie Klivlando ekipos ateitį. Ar LeBronas Jamesas kels sparnus į kitą komandą? Ar jam reikalinga dar vienos žvaigždės pagalba? Savo atsakymus pateikė ESPN ekspertai.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis ekspertų sutinka, kad „Cavaliers“ reikia sudrebinti savo sudėtį šią vasarą. Jie siūlo išmainyti J.R. Smithą arba Tristaną Thompsoną, tačiau nėra aišku, ar atsiras komanda, kuri juos norės turėti savo ekipoje.

Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as taip pat nėra neliečiami, tačiau juos mainyti reikėtų tik tuo atveju, jeigu „Cavaliers“ atgal gautų aukščiausio kalibro lygos žvaigždę. Chrisas Paulas labai pagelbėtų ekipai dabar, tačiau geriau taikytis į jaunesnius NBA krepšininkus (Paulą George'ą), kurie galės patikimai rungtyniauti ir po keleto metų.

Vienintelis su permainomis nesutinka Kevinas Peltonas. Jo nuomone, „Cavaliers“ įrodė, jog gali kautis su „Warriors“ šiame NBA superfinale, o pokyčiai tik susilpnintų komandą bei leistų juos prisivyti Rytų konferencijoje.

NBA vicečempionams taip pat reikėtų sustiprinti savo atsarginių suolelį, kuris šiame finale buvo labai prastas. Kyle'as Korveris yra puikus metikas, tačiau „Cavs“ būtų daug labiau naudingas gerai besiginantis krepšininkas. Galbūt mažiau pinigų sutiktų gauti Jamesas Johnsonas ar P.J. Tuckeris.

„Cavaliers“ taip pat turėtų išnaudoti tai, kad komandoje rungtyniauja L.Jamesas. Juk su juo norėtų rungtyniauti didžioji dalis lygos krepšininkų, o ypač tie, kurie medžioja žiedus. Kol kas Klivlando ekipa rinkosi tik gerus, bet ne puikius žaidėjus, todėl reikėtų pradėti kalbėti su gerokai aukštesnio kalibro sportininkais.

Galbūt, kažkuris susivilios ir sutiks už minimumą parketu dalintis su NBA „karaliumi“.

Tačiau ar L.Jamesas liks Klivlande po 2018-ųjų vasaros?

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

Greičiausiai taip, tačiau sunku pasakyti, kaip krepšininkas jausis lygiai po metų. L.Jamesas turėtų savo karjerą baigti Klivlande, tačiau gali būti, kad prieš tai jis dar kelerius metus rungtyniaus Los Andžele.

„Karalius“ ne kartą minėjo, kad svajoja kada nors vienoje komandoje sužaisti su savo bičiuliais Chrisu Paulu, Dwyane'u Wade'u bei Carmelo Anthony, o tai gali būti puiki proga visiems susibėgti „Clippers“ gretose.

„Cavaliers“ šią vasarą reikėtų atlikti dideles permainas komandoje, nes sunku tikėtis, jog ta pati grupelė žaidėjų sėkmingiau pasirodys prieš „Warriors“ kitąmet. Jeigu jie nusprendžia nieko nekeisti, tuomet visos viltys dedamos, jog Ouklando ekipai kažkas nutiks.

Galbūt pasitaikys trauma? Galbūt vasarą iš komandos išeis Andre Iguodala? Visko gali būti.

Tačiau L.Jameso kantrybė tikrai nėra geležinė, o pamatęs tą patį vaizdą po vienerių metų jis gali užsinorėti persikelti kitur. „Karaliui“ šioje karjeros stadijoje labiausiai rūpi pergalės, o „Cavaliers“ gali būti per silpna joms pasiekti.

ESPN ekspertai prognozuoja, jog „Cavaliers“ per artimiausius penkerius metus NBA superfinale pasirodys 3-4 kartus, tačiau greičiausiai titulo neiškovos.

L.Jamesas ir toliau bus dominuojanti jėga, tačiau „Warriors“ greičiausiai išliks pati stipriausia komanda. Galbūt sustiprės ir finale rungtyniaus „Spurs“, tačiau pastarieji vis tiek būtų favoritai kovoje su „Cavaliers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius