Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 30

Ekspertų prognozė: ar „Cavaliers“ pavyks apginti titulą?

Pirmą kartą NBA istorijoje tris kartus paeiliui finale kausis tos pačios komandos – „Cleveland Cavaliers“ bei „Golden State Warriors“. Praėjusiais metais LeBronas Jamesas ir kompanija pademonstravo vieną įspūdingiausių sugrįžimų lygos istorijoje, tačiau ar pavyks „auksinės valstijos karius“ nugalėti dar sykį? Pateikiame ESPN ekspertų nuomonę.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausias dalykas, kuris gali nulemti šios serijos baigtį, yra „Cavaliers“ gynyba. Kol kas atkrintamosiose ji šlubuoja, o „Warriors“ demonstruoja vieną geriausių puolimų ne tik visoje lygoje, bet ir NBA istorijoje.

Labai įdomu bus stebėti Keviną Love'ą, kuris savo gynyba negarsėja, bet turės atlikti gerą darbą prieš varžovų krepšininkus, nes kitaip bus priverstas atsisėsti ant suolo. Ypač tomis akimirkomis, kai „Warriors“ ant parketo išleis vadinamąjį „mirties penketą“, apsiginti NBA čempionams gali būti labai sudėtinga.

„Warriors“ gretose labai svarbi bus komandos sveikata bei Stepheno Curry žaidimas. Zaza Pačulija jau praleido kelias atkrintamųjų rungtynes, o dar visiškai nepasveiko ir Andre Iguodala. Negana to, serijoje savo auklėtinių netreniruos Steve'as Kerras.

Ouklando krepšininkai finale susidurs su labai rimtu varžovu, todėl bus įdomu pamatyti, kaip jie susitvarkys su aukštesnio lygio komanda. Kol kas „Warriors“ žaidėjai savo visus oponentus „sutraiškė“ vidutiniškai dviženkliu taškų skirtumu atkrintamųjų serijoje.

Jeigu „Cavaliers“ iškovos pergalę, tai L.Jamesas netrukus bus pradėtas šlovinti daugybės NBA gerbėjų. Juk „karalius“ praėjusiais metais sugebėjo nugalėti reguliariojo sezono rekordininkę, o šiai pasipildžius Kevinu Durantu jie laimėjo ir vėl?

Tai būtų kažkas fenomenalaus, o netrukus L.Jameso karjera ir vėl būtų pradėta lyginti su Michaelo Jordano pasiekimais.

Jeigu finale triumfuotų „Warriors“, tai jie akimirksniu galėtų save vadinti viena geriausių komandų visoje NBA istorijoje. Bendras jų atkrintamųjų pergalių ir pralaimėjimų santykis blogiausiu atveju būtų 16-3, o tokio gero rodiklio nebuvo nuo 2003 metų sezono.

Didelis akmuo nukristų ir nuo K.Duranto pečių, nes pagaliau jis savo karjeroje būtų iškovojęs NBA čempionų žiedą. Tiesa, daugelis krepšinio gerbėjų surastų priežasčių šiam pasiekimui sumenkinti.

Visi penki ESPN ekspertai pergalę prognozuoja „Warriors“, o ji turėtų būti pasiekta per penkerias rungtynes. S.Curry yra pailsėjęs, komandą papildė K.Durantas, o „Cavaliers“ gynyba kelia per daug rūpesčių.

Ouklando ekipa yra tiesiog geresnė abiejose aikštės pusėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius